5 Aplikasi Keselamatan pada Android yang Boleh Menggambar Pencuri

Satu aplikasi keselamatan yang boleh menjadi foto pencuri yang dibangunkan. Banyak pembangun membuat aplikasi sehingga pengguna merasa selesa ketika menggunakannya

Telefon pintar Android kini menjadi keperluan asas. Oleh itu, banyak pembangun membuat aplikasi sehingga pengguna merasa selesa ketika menggunakannya.

Salah satu aplikasi keselamatan yang boleh menjadi foto pencuri yang dikembangkan adalah aplikasi keselamatan pada telefon pintar Android.

Betul, melalui artikel ini Jaka akan memberikan beberapa aplikasi keselamatan Android elektrik dari pencuri nakal. Bersedia untuk memasang aplikasi di bawah?

BACA JUGA
  • Jangan Pasang Aplikasi Percuma dengan Tidak peduli, Ini 4 Bahaya!
  • Cara Mudah Membezakan Aplikasi Asal berbanding Aplikasi Palsu di Android
  • Inilah bahaya yang bersembunyi jika anda memuat turun aplikasi di mana-mana laman web

5 Aplikasi Keselamatan di Android yang dapat Foto Pencuri di Android

Sebelum masuk ke dalam senarai aplikasi keselamatan atau keselamatan yang ada di bawah, sudah ada pengguna yang menggunakan aplikasi keamanan yang dapat mengambil gambar pencuri di telefon pintar Android anda.

Nah, aplikasinya berjaya mengambil gambar pencuri yang mencuri telefon pintar Androidnya. Mangsa kemudian memuat naiknya di Twitter.

Oleh itu, sebelum ada kejadian tidak menyenangkan seperti kes di atas, anda seharusnya sudah mula memuat turun aplikasi ini untuk menjadikan sistem keselamatan HP Android anda lebih baik.

1. Mata Tersembunyi

Aplikasi keselamatan pertama yang diberikan Jaka bernama Hidden Eye . Aplikasi ini dapat menangkap gambar objek jika ada yang salah untuk membuka kunci kata laluan yang telah anda tetapkan.

Malah, aplikasi ini juga dapat mengaktifkan penggera jika ada orang yang berniat mencuri telefon pintar anda, kemudian memasukkan kata laluan dengan salah lebih daripada tiga kali. Hebat, bukan?

Muat turun aplikasi keselamatan Mata Tersembunyi

Aplikasi Produktiviti Midas Ensemble Technologies DOWNLOAD

2. Mata Ketiga

Selanjutnya, aplikasi keselamatan Android yang boleh anda gunakan adalah Third Eye . Ya, aplikasi ini akan mengambil foto ketika seseorang secara salah memasukkan kod dalam bentuk PIN, Pola, atau Kata Laluan.

Selain itu, fitur lain adalah anda akan mendapat pemberitahuan yang memberitahu anda bahawa telefon pintar Android anda telah dibuka secara paksa , yang bermaksud kesalahan semasa membuka kunci skrin. Menarik ya?

Muat turun aplikasi keselamatan Mata Ketiga

3. CrookCatcher

Selain dua aplikasi di atas, masih ada aplikasi Android lain yang dapat Anda gunakan untuk meningkatkan keamanan ponsel Android Anda. Salah satunya bernama CrookCatcher . Aplikasi akan berfungsi apabila seseorang cuba memaksa kunci anda.

Kemudian, aplikasi ini juga akan mengambil gambar penceroboh yang telah cuba memaksa untuk membuka kunci skrin telefon pintar. Kemudian, foto tersebut akan dihantar ke e-mel yang anda daftarkan dengan lokasi telefon pintar .

Muat turun aplikasi keselamatan CrookCatcher

4. Jam kunci

Aplikasi lain yang dapat meningkatkan keselamatan anda adalah Lockwatch . Aplikasi ini akan memberitahu anda di mana lokasi pencuri dan jenis penampilan seseorang yang mencuri telefon pintar anda.

Aplikasi keselamatan ini akan menjadikan telefon pintar Android anda lebih selamat . Data dari pencuri yang cuba membuka telefon pintar anda akan dihantar melalui e-mel. Jadi, itu akan memudahkan anda mencari telefon bimbit dan pencuri, bukan?

Muat turun aplikasi keselamatan Lockwatch

BlokeTech DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

5. Mencegah Kecurian

Adakah anda ingin mengelakkan telefon pintar anda diakses secara haram atau tanpa kebenaran? Sangat mudah, anda hanya menggunakan aplikasi keselamatan Android yang disebut Prey Anti Theft . Nah, cara ini dijamin tahap keselamatan yang lebih tinggi.

Adakah permohonannya bagus? Lihat, aplikasi ini berfungsi pada semua sistem operasi utama , jadi anda akan dapat mengesan tindakan telefon anda dari suatu tempat. Malah, ciri ini juga memberi anda perincian foto ketika anda ingin mencuba membuka kata laluan dari skrin telefon pintar.

Muat turun aplikasi keselamatan Prey Anti Theft

Apps Utilities Prey Project MUAT TURUN

Di sana anda memilikinya, 5 aplikasi keselamatan yang dapat mengambil gambar pencuri ketika telefon atau telefon pintar anda dicuri. Mudah-mudahan dengan penerbitan artikel ini, anda dapat menjadi lebih waspada dengan telefon pintar Android anda. Kongsi pendapat anda bro!

Artikel Berkaitan