Cara Meretas Instagram Yang Lain Terbaru 2020 & Cara Mencegahnya

Ingin tahu cara menggodam IG orang lain? Berikut adalah tinjauan lengkap mengenai hack Instagram terbaru pada tahun 2020 dan bagaimana melindungi Instagram itu sendiri daripada penggodam.

Instagram (IG) masih berada di bawah Facebook, tetapi media sosial kini menjadi lebih popular, terutama di kalangan pengguna muda.

Memandangkan banyak ciri unik seperti permainan saringan di Instagram Story , tidak hairanlah mengapa banyak orang muda jatuh cinta dengan media sosial yang satu ini.

Namanya dunia, hanya ada orang yang mengambil kesempatan daripada perkara jahat, seperti penggodam yang membuat cara kuat untuk menggodam Instagram pengguna, geng!

Bagi pengguna Instagram yang setia, pastikan anda merujuk kepada perbincangan mengenai cara menggodam Instagram terbaru dari Jaka di bawah.

 • Koleksi cara untuk menggodam Instagram dengan mudah
  • Meneka Kata Laluan
  • Auto Suka & Aplikasi Pengikut Auto (IG Hack Selalunya)
  • Pemalsuan & Pencatat Kekunci
  • Cara Meretas Instagram Terkini Yang Lain ...
 • Bonus: Perkara Yang Dilakukan Oleh Itu Instagram Tidak Boleh Diretas
 • Video: Awas! Ternyata Inilah Cara Peretas Mengetahui Kata Laluan Anda
 • Cara Meretas Instagram Yang Lain Terbaru 2020

  Dengan begitu banyak orang kini mencari wang di Instagram, keselamatan dari akaun Instagram sangat penting, geng!

  Sedikit salah, akaun anda secara langsung boleh menjadi mangsa peretasan dari orang jahat yang hanya mahu merosakkan hidup anda.

  Jika anda lihat, sekarang terdapat banyak perkhidmatan membongkok seperti Instaleak dan Foxmuz yang dikatakan menyediakan cara mudah untuk menggodam Instagram.

  Tetapi, perkhidmatannya tidak jauh berbeza dengan Binomo kerana kandungannya hanyalah pembohongan, berbeza dengan cara menggodam IG yang akan dibincangkan oleh Jaka di sini.

  Sumber gambar: cyclonis.com

  Dalam tutorial ini Jaka akan memberikan cara untuk menggodam akaun IG yang sering dilakukan oleh penggodam, iaitu dengan menggunakan kaedah lupa kata laluan .

  Pada dasarnya, kaedah ini sama dengan cara Facebook menggodam Jaka sebelumnya kerana menggunakan kaedah yang sama.

  Untuk ulasan penuh, mari kita lihat langkah-langkah bagaimana menggodam akaun Instagram yang dibincangkan Jaka di bawah!

  Note:


  Pembahasan dari Jaka di sini bukan untuk mengajari kalian bagaimana cara hack IG orang lain tapi hanya sebagai edukasi saja.

  LIHAT ARTIKEL

  Langkah 1 - Pilih Menu Lupa Butiran Masuk

  • Pada peranti anda, anda hanya perlu membuka Instagram dan terus ke menu Lupa butiran log masuk anda? Dapatkan bantuan untuk masuk , yang terletak di bahagian bawah.
  • Seterusnya masukkan nama akaun Instagram mangsa dan ketik butang Seterusnya .

  Langkah 2 - Pilih Kaedah Akses Akaun

  • Kemudian anda akan diarahkan untuk memilih kaedah akses akaun untuk menghantar pautan pemulihan akaun Instagram mangsa. Di sini Jaka mencadangkan penggunaan WhatsApp .
  • Pilih kaedah dan secara automatik Instagram akan menghantar pautan pemulihan akaun Instagram ke nombor WhatsApp mangsa yang disambungkan ke IG.

  Langkah 3 - Buka Pautan Pemulihan

  • Terus mengakses peranti telefon pintar mangsa, sekarang anda hanya membuka mesej WhatsApp dari Instagram dan klik pautan untuk menetapkan semula kata laluan akaun IG mangsa.

  Langkah 4 - Buat Kata Laluan Baru

  • Kemudian anda hanya mengisi medan dengan kata laluan baru yang anda buat sendiri dan ketik butang Reset Kata Laluan .

  Langkah 5 - Masukkan Kata Laluan Instagram Baru

  • Kembali ke peranti anda, sekarang anda hanya perlu mencuba log masuk ke akaun Instagram mangsa dengan kata laluan baru yang anda buat.
  • Sekiranya berjaya anda akan diminta memasukkan kod keselamatan. Pilih kaedah dengan nombor HP dan ketik butang Kirim Kod Keselamatan .

  Langkah 6 - Masukkan Kod Keselamatan

  • Kod keselamatan akan dihantar ke nombor telefon bimbit mangsa dan anda memasukkannya ke ruangan yang disediakan. Sekiranya anda mesti mengetuk Kirim .

  Langkah 7 - Akaun Instagram berjaya digodam

  • Tunggu sehingga proses log masuk selesai dan sekarang anda boleh mengakses akaun Instagram mangsa dengan kata laluan baru yang anda buat, geng.
  • Akhirnya, pastikan anda memadamkan semua trek dan pemberitahuan Instagram. Baik pemberitahuan pesanan WhatsApp, SMS, dan e-mel agar mangsa tidak curiga.

  Koleksi cara untuk menggodam Instagram dengan mudah

  Bagi orang awam, kaedah melupakan kata laluan mungkin satu-satunya cara untuk menggodam Instagram tanpa perisian yang boleh anda lakukan secara bebas .

  Tetapi, penggodam asli mempunyai serangkaian cara untuk menggodam IG yang jauh lebih canggih dengan memanfaatkan kecerdasan mereka dalam pengaturcaraan, geng!

  1. Meneka Kata Laluan

  Sumber gambar: techworm.net

  Pertama ada kaedah Password Guessing aka penggodam bahasa mudah akan cuba meneka akaun Instagram yang digunakan oleh mangsa.

  Kaedah ini juga sering disatukan dengan Brute Force Attack , di mana penggodam akan berusaha berulang kali untuk memecah lubang keselamatan ketika pengguna log masuk ke akaun mereka.

  Secara amnya, penggodam akan mencuba gabungan kata laluan yang rentan terhadap penggodaman . Contohnya susunan abjad, urutan nombor, tarikh lahir, atau juga butiran penting lain.

  Untuk melawan cara menggodam Instagram tanpa aplikasi yang satu ini, pastikan kata laluan yang anda gunakan bukan jenis kata laluan pasaran, geng!

  2. Aplikasi Auto Suka & Pengikut Auto (Hack paling kerap IG)

  Sumber gambar: socialnoor.com

  Bagi anda yang mempunyai cita-cita untuk menjadi selebriti, sudah tentu anda sudah tahu betapa pentingnya parameter seperti pengikut dan suka akaun anda.

  Malangnya, daripada menggunakan jalan kejujuran melalui kandungan berkualiti atau kapsyen Instagram kontemporari, banyak yang memilih jalan pintas, geng.

  Mereka menggunakan aplikasi suka & pengikut automatik yang sebenarnya digunakan sebagai perangkap oleh penggodam Instagram yang tidak bertanggungjawab.

  Oleh itu, anda tidak harus tergoda dengan perkara seperti ini kerana banyak sebenarnya digunakan sebagai cara untuk menggodam akaun Instagram anda sendiri.

  3. Pemalsuan & Pencatat Kekunci

  Sumber gambar: privateinternetaccess.com

  Walaupun sudah lama, teknik phishing dan keylogger masih banyak digunakan sebagai kaedah untuk menggodam akaun Instagram dengan mudah, geng.

  Kedua-dua kaedah ini dapat digunakan secara serentak, di mana penggodam akan menghantar pautan pancingan data kepada mangsa perangkap, misalnya melalui hadiah mesej atau tawaran e-mel.

  Sekiranya mangsa diprovokasi, maka penggodam dapat merakam semua aktiviti pengguna dengan perisian keylogger yang telah menyusup di dalamnya.

  Daripada keuntungan bagi mangsa, butiran log masuk seperti nama pengguna dan kata laluan Instagram dapat dicuri dengan senang, geng.

  Cara Meretas Instagram Terkini Yang Lain ...

  Selain cara menggodam Instagram dalam talian di atas, terdapat beberapa kaedah lain untuk menggodam akaun Instagram yang boleh anda baca secara lengkap dalam artikel berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Bonus: Perkara Selesai Jadi Instagram Tidak Mudah Diretas

  Jika dibandingkan dengan Facebook, saat ini Instagram masih mudah digodam. Anda sebenarnya boleh melakukan beberapa perkara mudah supaya akaun Instagram anda tidak mudah diretas.

  Di sini anda hanya perlu mengaktifkan beberapa tetapan, menukar kata laluan, dan jangan sekali-kali melakukan beberapa perkara yang ditinjau oleh Jaka mengenai perkara berikut.

  • Dayakan Pengesahan Dua Faktor atau Pengesahan Dua Faktor . Di sini anda boleh memilih untuk menggunakan nombor telefon atau aplikasi keselamatan khas.
  • Gunakan kata laluan yang unik dan mempunyai tahap keselamatan yang tinggi, misalnya menggunakan kombinasi huruf besar, huruf kecil, angka, dan karakter unik, seperti "@" dan lain-lain.
  • Jangan sekali-kali menyimpan kata laluan semasa log masuk di laman desktop Instagram. Pastikan juga anda menggunakan penyemak imbas penyamaran untuk mengurangkan tahap risiko.
  • Jangan sekali-kali menyimpan maklumat log masuk, semasa anda menggunakan Instagram pada peranti telefon pintar orang lain.
  • Pastikan anda menggunakan aplikasi dan laman Instagram rasmi. Jangan sekali-kali menggunakan aplikasi pihak ketiga, misalnya MOD Instagram, aplikasi suka automatik, dan pengikut automatik.

  Video: Awas! Ternyata Inilah Cara Peretas Mengetahui Kata Laluan Anda

  Nah, itulah kaedah hack IG atau menggodam akaun Instagram orang lain dengan mudah, cepat, dan anda boleh berlatih sendiri.

  Adakah anda berminat untuk mencubanya? Atau lebih bimbang tentang keselamatan akaun peribadi anda, geng.

  Jangan lupa untuk mengemukakan pendapat anda di ruangan komen di bawah ini dan kongsikan artikel ini untuk terus mendapat kemas kini terbaru dari JalanTikus.com.

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse

  Artikel Berkaitan