Alamat Laman Kshowid Terbaru 2020: Sub Indo Drama Korea Lengkap

Pencinta drama Korea pasti mengenali Kshowid. Malangnya, laman web ini sering menukar domain. Tetapi, anda boleh mencuba untuk mengaksesnya melalui alamat laman web Kshowid terkini.

Adakah anda pencinta drama Korea, geng? Sekiranya demikian, anda mesti kerap melakukan streaming atau memuat turun Drakor terkini, bukan?

Pada masa ini sudah ada banyak laman web yang menyediakan perkhidmatan muat turun drama Korea dan sekolah lama secara percuma.

Salah satunya adalah Kshowid atau biasanya dikenali sebagai 123drakor.co. Anda juga pasti mengetahui laman muat turun Drakor yang satu ini.

Malangnya, laman web ini sering menukar domain sehingga pencinta Drakor kehilangan jejak dan tidak lagi dapat mengakses laman web ini.

Jangan bersedih! Kerana, anda masih boleh memuat turun Drakor kegemaran anda melalui alamat laman Kshowid terkini . Ingin tahu? Semak lengkap di bawah!

 • Alamat Kshowid Terkini 2020
 • Laman web muat turun Drakor Alternatif selain Kshowid
 • Apa itu Kshowid?

  Pada mulanya, laman web ini diberi nama 123drakor.co . Cuma ada perubahan domain sehingga namanya menjadi Kshowid seperti yang anda tahu sekarang.

  Walaupun lebih popular sebagai laman streaming drama Korea, Kshowid juga menyediakan perkhidmatan muat turun Drakor lengkap dengan sari kata dalam bahasa Indonesia.

  Lebih menarik lagi, Kshowid juga selalu mengemas kini drama Korea terbaru dengan cukup cepat sehingga anda tidak akan terlepas episod terbaru.

  Malangnya, pada masa ini anda tidak dapat menstrim atau memuat turun drama Korea yang anda tunggu-tunggu melalui laman web ini, geng.

  Kerana, Kshowid.com dan 123drakor.co tidak lagi dapat diakses kerana peraturan internet yang positif .

  Ciri-ciri Kshowid

  Setiap laman streaming dan muat turun drama Korea pastinya mempunyai kelebihan tersendiri yang membuatkan pengunjung berasa selesa di rumah.

  Lalu, apa kelebihan Kshowid ? Oleh itu, saya tidak ingin tahu, periksa penjelasan di bawah!

  1. Penstriman & Muat turun

  Seperti yang dikatakan Jaka sebelumnya, Kshowid bukan hanya laman web untuk menonton drama Korea, tetapi juga laman web muat turun Drakor.

  Jadi, anda bebas memutuskan sama ada anda ingin menonton drakor kegemaran anda secara langsung di laman Kshowid atau memuat turunnya untuk disimpan sebagai koleksi.

  Cara streaming dan muat turunnya cukup mudah sehingga anda tidak akan keliru kerana dialihkan ke laman web yang tidak jelas.

  2. Peningkatan sari kata

  Sudah memuat turun drama Korea tetapi sari kata tidak betul atau hanya pelik dan tidak betul, geng? Itu tidak akan berlaku di Kshowid.

  Kerana, laman web ini memberikan penambahbaikan sari kata sehingga apabila ada sari kata yang tidak sesuai, laman web ini akan segera memperbaikinya.

  Malah, Kshowid juga akan memberitahu pengunjung mengenai siri, filem atau drakor mana yang telah mendapat penambahbaikan sari kata.

  Dengan begitu, anda tidak perlu bersusah payah memuat turun sari kata bahasa Indonesia yang lebih baik kerana laman web ini akan memperbaikinya tidak lama lagi.

  3. Iklan Minimum

  Pernah melawat filem atau laman muat turun Drakor yang mengandungi banyak iklan? Ia pasti menjengkelkan, bukan? Ia kelihatan sangat tidak kemas!

  Tetapi di Kshowid, anda boleh meneroka pelbagai tajuk filem atau drama Korea dengan selesa kerana tidak ada banyak iklan di laman web ini.

  Selain itu, penampilan laman web ini juga sangat sederhana sehingga anda akan lebih selesa ketika ingin memuat turun drama Korea yang telah anda tunggu-tunggu.

  Alamat Kshowid Terkini 2020

  Seperti yang anda ketahui, kedua-dua laman Kshowid.com , 123drakor.co , atau 123drakor.org tidak lagi aktif kerana peraturan internet yang positif.

  Lalu, adakah sekarang terdapat alamat laman web Kshowid baru? Jawapannya, belum. Sehingga kini, belum ada domain baru dari Kshowid .

  Alamat laman web masih sama, iaitu:

  Kshowid.com

  Sehingga kini Kshowid.com belum memindahkan domain. Tetapi, anda masih tidak dapat mengaksesnya sekarang, geng.

  Laman muat turun drama Korea ini akan dapat diakses lagi sekiranya pentadbir telah memindahkan pangkalan data ke domain baru.

  Laman web muat turun Drakor Alternatif selain Kshowid

  Sekiranya anda tidak sabar untuk memuat turun drama Korea romantis atau genre lain yang anda suka, anda boleh mengunjungi alternatif lain.

  Lalu, apa lagi laman web muat turun Drakor selain Kshowid yang masih boleh diakses hari ini? Lihat ulasan di bawah!

  1. Kshowsubindo

  Alternatif pertama adalah Kshowsubindo. Laman web ini juga hampir serupa dengan Kshowid kerana penampilan iklannya yang minimum.

  Laman web ini juga sangat digalakkan kerana selain penampilannya yang sederhana, koleksi filem dan drama Korea di sini juga lengkap.

  Selain memuat turun, anda juga dapat menstrimkan drama Korea terbaru seperti The King: Eternal Monarch lengkap dengan sari kata bahasa Indonesia.

  2. DramaIndo Korea

  Seterusnya adalah DramaKoreaIndo, yang kelihatan sangat mirip dengan Kshowsubindo. Anda juga boleh memuat turun drama Korea dengan penilaian tinggi di sini.

  Laman web ini juga menyediakan dua pilihan muat turun , iaitu memuat turun lengkap dengan sari kata dalam bahasa Indonesia atau memuat turun versi asal tanpa sarikata.

  Di samping itu, laman web ini juga menyediakan pelbagai pilihan muat turun hos yang boleh anda pilih mengikut kehendak anda.

  3. Drakorindo

  Laman muat turun drama Korea ini juga berkongsi penampilan yang sederhana dengan tidak banyak iklan, geng.

  Drakorindo juga cukup diperbaharui sehingga anda tidak akan terlepas episod terbaru It's Okay to Not Be Okay atau Drakor lain yang sedang berjalan.

  Malah, laman web ini juga menyediakan tab Jadual Pelepasan Drama Korea sehingga anda dapat mengetahui kapan episod baru akan tersedia di sini.

  Alternatif Tapak Muat turun Drakor lain ...

  Selain dari 3 laman Kshowid alternatif, masih terdapat laman web muat turun drama Korea yang tidak kurang lengkapnya.

  Bagi anda yang ingin mengetahui laman muat turun drama sub-Korea Korea terbaik , anda boleh membaca ulasannya di artikel berikut.

  LIHAT ARTIKEL

  Itu adalah ulasan alamat laman web terbaru Kshowid 2020 yang sayangnya masih belum aktif hingga kini, geng.

  Setelah laman web ini kembali aktif, anda boleh segera mengunjunginya untuk menstrim atau memuat turun drama Korea yang telah anda inginkan.

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan