Mencari pekerjaan sampingan tanpa modal? Cubalah 10 Perniagaan Ini

Ingin mempunyai wang tambahan tanpa perlu mengeluarkan modal? Anda boleh, selagi anda pandai melihat keadaan. Jaka mempunyai cadangannya, 10 pekerjaan sampingan yang menjanjikan tanpa modal pada 2018.

Keperluan harian nampaknya terus bertambah. Walaupun pendapatannya banyak. Tidak jarang kewangan menjadi tidak stabil kerana itu. Adakah anda mengalami perkara seperti itu juga? Jaka menasihati anda untuk bekerja di sebelah.

Kerja sampingan boleh dilakukan walaupun tanpa modal. Aktiviti ini boleh anda lakukan di rumah atau bila-bila masa anda mempunyai masa lapang. Jadi, bagi anda yang mencari pekerjaan sampingan tanpa modal, Jaka mempunyai 10 cadangan perniagaan untuk anda.

BACA JUGA
  • 10 Kerja Sampingan yang Mudah Dilakukan dengan Menggoda Yang Menguntungkan
  • Cadangan Kerja Sampingan Dalam Talian dan Tempat Perhatian
  • Kerja Sampingan Hanya dengan menghantar SMS, Nasib baik menggoda!

Di sini Dia Menyenaraikan 10 Kerja Sampingan Tanpa Modal

Kerja sampingan ini boleh anda lakukan di luar waktu kerja utama anda. Ini sesuai untuk suri rumah, pelajar, atau sesiapa sahaja yang memerlukan kerja dan wang tambahan . Pekerjaan sampingan ini lebih fleksibel, sehingga dapat disesuaikan dengan aktiviti harian anda.

Pekerjaan sampingan tanpa modal ini mempunyai beberapa variasi. Ada yang menggunakan hobi , menjual perkhidmatan dari kemampuan peribadi, atau memanfaatkan keadaan yang berpotensi menghasilkan wang. Mari kita lihat senarai.

1. Penjual Semula Produk Dalam Talian

Sekiranya anda berminat berniaga secara dalam talian, anda boleh bermula dengan menjadi penjual semula. Tugas penjual semula ini adalah menjual produk dari kedai dalam talian orang lain. Jadi keuntungan akan dibahagi dua, atau bergantung kepada perjanjian dengan pemilik kedai.

Semasa menjadi penjual semula, anda boleh belajar bagaimana berniaga secara dalam talian . Sekiranya anda mempunyai modal yang cukup, anda boleh mula membuka kedai dalam talian dan menjual produk anda sendiri. Pekerjaan sampingan tanpa modal ini sangat berpotensi kerana pada masa ini orang lebih suka berbelanja melalui dalam talian.

2. Penulis Bebas

Sekiranya anda menyukai dunia penulisan, anda boleh memilih pekerjaan sampingan tanpa modal. Perkhidmatan menulis bebas ini sangat diperlukan. Baik di media dalam talian, syarikat, syarikat, dan lain-lain. Penulis ini dibayar untuk setiap artikel atau beberapa dibayar dalam pakej.

Perkara yang baik mengenai penulis bebas ialah anda tidak perlu pergi ke pejabat. Anda boleh melakukannya di mana sahaja anda mahu. Boleh berada di rumah, kafe, atau bahkan dengan pengangkutan awam melalui telefon bimbit anda. Ketepatannya juga luas kerana kerja sampingan ini kebanyakannya melalui sistem dalam talian . Anda boleh menemuinya di laman web kosong di internet.

3. Input Data

tenaga kerja sampingan tanpa modal kerana input data manusia sangat pelbagai. Bergantung pada pelanggan yang anda dapatkan kemudian. Ada yang meminta memasukkan data ke kedai dalam talian di laman web e-commerce, memasukkan data tinjauan, atau hanya memindahkan kad nama ke dalam tabel.

Untuk pekerjaan ini, anda perlu dapat mengendalikan komputer dan perisian Office dengan betul. Anda boleh mendapatkan pekerjaan ini dengan mudah di laman web pekerjaan bebas. Anda boleh memilih mengikut kemampuan anda.

LIHAT ARTIKEL

4. Jana Wang dari Aplikasi Android

Sekiranya pekerjaan sampingan tanpa modal ini sangat mudah. Anda cukup memasang aplikasi pada telefon pintar Android anda kemudian mula menggunakan dan mendapatkan wang. Untuk mendapatkan wang dari aplikasi ini terdapat pelbagai cara. Ada yang menonton iklan, memasang kunci layar, atau berkongsi aplikasi dengan yang lain.

Aplikasi penghasilan wang ini boleh anda muat turun secara percuma di Playstore . Ia tidak haram, jadi selamat dan anda tidak perlu risau. Anda tidak perlu melakukan perkara yang sukar, wang terus masuk ke dalam beg!

LIHAT ARTIKEL

5. Tutor

Sekiranya anda mempunyai kemahiran akademik yang baik , mengapa tidak hanya mencuba menjadi tutor? Anda boleh mula menjadi tutor peribadi untuk anak-anak sekolah di kawasan kejiranan anda. Tunjuk ajar boleh dilakukan di rumah anda atau di tempat di mana anak-anak ingin belajar.

Tunjuk ajar ini bukan hanya mengenai pelajaran sekolah. Anda boleh menggunakan kemahiran anda yang lain. Sekiranya anda pandai bermain piano, anda menjadi guru piano, jika anda pandai berenang, anda akan menjadi tutor renang. Jangan biarkan kebolehan anda tidak terpakai.

6. Jualan Garaj

Penjualan garaj ini bermaksud bahawa anda menjual barang-barang anda yang tidak terpakai . Sekiranya anda mempunyai banyak item yang sudah tidak digunakan tetapi anda masih boleh menggunakannya. Anda boleh menjualnya secara dalam talian atau dengan membuka seluar di hadapan rumah atau lokasi sibuk yang lain.

Sekiranya ini berjalan lancar, anda boleh memulakan perniagaan menjual barang terpakai . Anda menerima barang terpakai dari orang lain dan kemudian menjualnya semula. Sebelum anda menjual barang terpakai, pastikan keadaan masih baik, jangan berbohong kepada pengguna .

7. Main Permainan Menjana Wang

Siapa sangka, bermain permainan yang boleh anda buat sebagai pekerjaan sampingan. Kerja sampingan ini tanpa modal yang boleh anda lakukan dengan bermain permainan semasa streaming langsung . Oleh itu, anda harus menyiarkan aktiviti permainan anda melalui aplikasi permainan streaming langsung khas. Seperti yang suka dilakukan oleh Jess No Limit!

Semakin banyak penonton yang menonton siaran langsung anda, peluang untuk mendapatkan lebih banyak wang akan menjadi lebih besar. Oleh itu, anda harus mempromosikan pautan permainan streaming langsung ke rakan anda sehingga mereka menontonnya. Semakin tinggi kemampuan permainan anda, semakin banyak orang yang berminat untuk menonton siaran langsung anda.

LIHAT ARTIKEL

8. Jual gambar di internet

Kerja sampingan ini tanpa modal lebih lanjut sesuai untuk anda yang gemar fotografi dan mempunyai banyak gambar stok yang bagus . Daripada menyimpannya sendiri, lebih baik menjualnya di internet. Saat ini ada banyak laman web yang dapat Anda jadikan tempat untuk menjual foto. Sebelum menjual, pastikan anda memolesnya menjadi foto kecil, anda boleh menggunakan aplikasi penyuntingan foto khas.

LIHAT ARTIKEL

9. Perkhidmatan Reka Bentuk

Sekiranya kerja sampingan tanpa modal ini adalah untuk anda yang pandai menyunting . Anda boleh menawarkan perkhidmatan anda untuk merancang pelbagai perkara mulai dari t-shirt, logo, poster, sepanduk, dan lain-lain. Anda boleh menawarkan kepakaran anda melalui media sosial peribadi atau anda juga dapat mencari kekosongan pereka bebas dalam aplikasi khas.

Aplikasi Produktiviti Freelancer.com MUAT TURUN

10. Anak-anak Sekolah Shuttle

Mempunyai motosikal terbiar ? Buat alat untuk pekerjaan sampingan tanpa modal. Di sekitar rumah anda pasti ada keluarga yang mempunyai anak kecil tetapi tidak berpeluang mengambil anak mereka? Baiklah, tawarkan sahaja untuk menjadi penghantar ulang-alik.

Pekerjaan ini lebih mudah kerana anda hanya melakukannya dua kali sehari. Daripada jika anda seorang pemandu teksi motosikal dalam talian sekarang sasarannya dituntut . Anda boleh menawarkan yuran harian atau pakej.

LIHAT ARTIKEL

Itulah 10 pekerjaan sampingan tanpa cadangan modal dari Jaka. Anda boleh memilih pekerjaan sampingan mengikut kemampuan dan keadaan semasa anda. Jangan paksa diri anda untuk mengambil pekerjaan yang sukar untuk anda lakukan.

Baca juga artikel mengenai Kerja Sampingan atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan