6 Aplikasi Dubstep Terbaik & Paling Popular di Android | Boleh Membuat gaya Skrillex Muzik!

Membuat muzik dubstep ternyata mudah, anda tahu! Adakah anda ingin tahu bagaimana? Cubalah aplikasi dubstep pada Android berikut. Dijamin dapat membuat lagu seperti Skrillex.

Adakah anda menari bersama Skrillex, Mount Kimbie dan James Blake ? Adakah anda ingin tahu bagaimana membuat muzik seperti mereka? Cukup gunakan aplikasi dubstep untuk telefon Android di bawah.

Dubstep adalah genre muzik yang cukup popular di dunia. Genre ini mencapai puncak popularitinya pada tahun 2009 - 2011, setelah banyak pemuzik terkenal bekerjasama dengan produser dubstep.

Skrillex, Deadmau5, Excition, Zomboy, Kill the Noise, Noisia, Klaypex, Mount Kimbie, dan James Blake adalah beberapa pemuzik dubstep yang masih sering kita dengar.

 • Dubstep Music Maker Rhythm Machine & Beat Maker
 • MixPads 2 - Dubstep Drum Pads Dj
 • Pad Pengeluar Dubstep
 • Guru Pad Drum Dubstep
 • Pad Drum Dubstep 24
 • 6 Aplikasi Dubstep Terbaik & Paling Popular di Android

  Pada pandangan pertama muzik dubstep memang seperti muzik tarian elektronik. Ya, ini memang benar, memandangkan dubstep adalah pengembangan genre.

  Kemudian, dubstep berkembang menjadi EDM, trapstep, drumstep, dan sebagainya.

  Sekarang, sebelum anda memasang aplikasi dubstep pada telefon Android anda dan mula membuat lagu, ada beberapa perkara yang harus anda ketahui mengenai watak muzik dubstep:

  • Memakai bassdrop . Bassdrop atau Wobble Bass melebar dan memanipulasi bunyi bass menggunakan pengayun frekuensi rendah.

  • Rhythm tidak mengikuti kiraan 4/4 seperti genre muzik tekno dan rumah .

  • Jalur bassline atau bass cenderung lebih tebal.

  • Tempo atau kelajuan purata antara 70 -75 bpm dan 140-150 bpm .

  • Secara umum, Dubstep terdiri daripada 4 bahagian , iaitu intro, bass drop, bermain riff (bahagian tengah), dan outro.

  Setelah anda mengetahui sedikit tentang ciri muzik dubstep, anda boleh menggunakan aplikasi dubstep di bawah ini untuk menjadikan muzik mengikut ciri di atas.

  Anda tidak perlu membeli alat kawalan midi untuk menggunakan aplikasi di bawah. Cukup telefon bimbit Android dan alat dengar atau fon kepala, tetapi bukan Bluetooth kerana takut kelewatan.

  1. Mesin Drum Pad

  MUAT TURUN Apl

  Aplikasi dubstep pertama ialah Drum Pad Machine . Ini ciptaan Easybrain permohonan adalah salah satu aplikasi muzik mixer hebat.

  Dalam aplikasi ini, anda dapat menyusun gelung dan melodi anda sendiri dengan pad super pada peluncur yang sudah tersedia.

  Dengan aplikasi Drum Pad Machine, anda juga dapat mempelajari asas-asas pengeluaran muzik dengan pelbagai kesan bunyi.

  2. Mesin Pemain Muzik DubStep Rhythm & Beat Maker

  MUAT TURUN Apl

  Seterusnya, terdapat aplikasi dubstep yang disebut Dubstep Music Maker . Melalui aplikasi ini, anda dapat membuat muzik dubstep dengan cara yang lebih mudah dan ringkas.

  Sekiranya anda ingin menjadi DJ atau pengeluar muzik, anda boleh memulakan dengan aplikasi ini. Beberapa ciri dalam DubStep Music Maker seperti beatpad 8x4, ubah suai pad seperti yang dikehendaki, pelbagai kesan, dan lain-lain.

  3. MixPads 2 - Pad Drum Dubstep Dj

  MUAT TURUN Apl

  MixPads 2 juga merupakan salah satu aplikasi dubstep terbaik yang kini ada di pasaran.

  Penampilan yang menarik, ciri menarik untuk DJing, dan pelbagai kesan, menjadikan aplikasi ini tepat untuk anda menjadikannya boleh dipercayai.

  Anda juga boleh menghantar karya anda secara langsung kepada rakan dari aplikasi MixPads 2 ini, anda tahu!

  4. Pad Pengilang Dubstep

  MUAT TURUN Apl

  Seterusnya, terdapat aplikasi bernama Dubstep Producer Pads . Ciri-ciri yang terdapat dalam aplikasi ini termasuk 32 varian skala penuh dari pelbagai instrumen, bersama dengan 32 sampel.

  Semua yang anda boleh gabungkan mengikut keinginan anda. Kemudian, terdapat juga metronom untuk memastikan irama anda tidak hilang atau berjalan, dan beberapa pilihan operasi sampler.

  5. Guru Pad Drum Dubstep

  MUAT TURUN Apl

  Aplikasi dubstep yang boleh anda cuba seterusnya ialah Dubstep Drum Pads Teacher . Aplikasi ini pastinya dapat membuat anda, peminat dubstep, gembira.

  Kesan, muzik, dan gelung yang terdapat dalam aplikasi tidak sepenuhnya ditujukan untuk profesional. Walaupun anda masih pemula, anda juga dapat belajar banyak perkara dalam aplikasi Dubstep Drum Pads Teacher.

  6. Pad Drum Dubstep 24

  MUAT TURUN Apl

  Seterusnya, terdapat aplikasi Dubstep Drum Pads 24 . Aplikasi ini tentunya dapat membuat anda yang tidak mempunyai kebolehan khas untuk membuat lagu-lagu berminat kerana fitur-fiturnya tersedia secara eksklusif untuk hiburan.

  Setelah menyusun lagu, anda boleh menyimpannya terus ke telefon bimbit anda dalam format MP3.

  Untuk rekod, apabila anda memasang aplikasi Dubstep Drum Pads 24 untuk pertama kalinya, anda akan diminta untuk memasang aplikasi lain yang direka khas untuk membuat lagu dari genre lain.

  Semua yang anda boleh muat turun secara percuma!

  Itulah 6 Aplikasi Dubstep Terbaik dan Paling Popular di Android . Membuat muzik gaya Skrillex sangat mudah, bukan?

  Baca juga artikel mengenai Muzik atau artikel menarik lain dari Andini Anissa .

  Artikel Berkaitan