7 Aplikasi Android ini Dijamin Menjadikan Anda Pengaturcara yang Boleh dipercayai

Apa aplikasi Android terbaik yang dapat Anda gunakan untuk mempelajari bahasa pengaturcaraan? Berikutan kajian semula.

Pengaturcara adalah salah satu profesion IT yang terkenal dengan peranan pentingnya dalam mengembangkan pelbagai perisian untuk memenuhi pelbagai keperluan sistem di era digital seperti sekarang. Pengaturcara kini nampaknya menjadi tonggak yang menyokong perkembangan dunia digital itu sendiri.

Sehingga kini, terdapat ratusan bahasa pengaturcaraan yang dapat dipelajari dari pelbagai sumber sama ada buku yang dijual di kedai, belajar secara langsung dari guru atau pensyarah, belajar dari internet dan sebagainya. Di samping itu, anda juga dapat mempelajari pelbagai bahasa pengaturcaraan dengan menggunakan peranti telefon pintar . Tetapi, sudah tentu anda harus memasang sebilangan aplikasi terlebih dahulu agar telefon pintar anda dapat menjadi media pembelajaran yang menyeronokkan untuk pengaturcaraan bahasa. Apa aplikasi Android terbaik yang dapat Anda gunakan untuk mempelajari bahasa pengaturcaraan? Berikutan kajian semula.

BACA JUGA
  • Oleh itu Pengaturcara Tidak Tentukan Dari Universiti Baik! Anda mesti melakukan ini ...
  • 10 Pekerjaan Pengaturcaraan Yang Menjadi Pengaturcara yang Boleh dipercayai
  • 10 Anggapan Orang Yang Salah Tentang Pengaturcara, Sungguh menyedihkan!

7 Aplikasi Android ini Dijamin Menjadikan Anda Pengaturcara yang Boleh dipercayai

1. Hab Pengaturcaraan

Programming Hub adalah salah satu aplikasi terbaik untuk anda yang ingin mempelajari pelbagai bahasa pengaturcaraan yang popular seperti HTML, PHP, C, C ++, Java, Javascript, R, VB , dan banyak lagi menggunakan telefon pintar Android anda. Aplikasi ini menyediakan lebih daripada 1.800 contoh program (pra-disusun) untuk latihan dalam pelbagai bahasa dan sudah tentu anda boleh mendapatkan pelbagai bahan pembelajaran yang selalu dikemas kini secara berkala. Di samping itu, aplikasi ini juga membolehkan perkongsian aplikasi yang anda buat kepada rakan anda sehingga memudahkan aktiviti pembelajaran berkumpulan.

2. Hab Kod

Foto: play.google.com

Bagi anda peminat bahasa pengaturcaraan web seperti HTML dan CSS , Code Hub adalah aplikasi terbaik dan sesuai untuk pilihan anda untuk mempelajari kedua-dua bahasa tersebut. Aplikasi ini menyediakan 50 pembelajaran yang diselesaikan dengan contoh dan video mudah yang akan memudahkan proses pembelajaran anda.

3. Codemurai

Codemurai adalah aplikasi pembelajaran pengaturcaraan berikutnya yang mesti anda coba kerana aplikasi ini juga menyediakan berbagai bahan pembelajaran untuk sejumlah bahasa pengaturcaraan seperti HTML, CSS, JavaScript, Python, TypeScript, Angular 2, ES6, MongoDB, Node, React, Java, Android SDK, dan ada banyak lagi dan sangat sesuai untuk pemula .

4. Mengekod

Foto: play.google.com

Encode adalah program aplikasi pembelajaran untuk HTML, Javascript dan CSS yang sangat interaktif. Anda bukan sahaja membaca bahan dan mencuba contoh program yang ada, tetapi anda juga akan dicabar untuk membuat program melalui telefon pintar anda yang tentunya akan meningkatkan kemampuan anda dalam bidang pengaturcaraan.

5. Enki

Foto: play.google.com

Enki adalah aplikasi yang dapat membantu anda mempelajari sejumlah bahasa pengaturcaraan seperti Javascript, Python, CSS, HTML, git, dan Java . Sudah tentu, selain membaca bahan, anda juga akan mendapat pelbagai contoh program dan ada juga jenis permainan yang berkaitan dengan pengaturcaraan di mana anda harus melengkapkan / memperbaiki kod.

6. Rahib Kod

Foto: play.google.com

Code Monk adalah aplikasi pembelajaran bahasa pengaturcaraan yang sangat sesuai untuk pemula. Aplikasi ini menyediakan pelbagai tutorial yang berkaitan dengan sains komputer mulai dari C, C ++, Javascript, algoritma , dan sebagainya setiap minggu. Setelah menyelesaikan pembelajaran dalam satu minggu, anda akan mengambil ujian untuk menguji kemampuan anda.

7. Belajar Pengaturcaraan

Foto: play.google.com

Learn Programming adalah aplikasi yang akan membantu anda mempelajari pelbagai bahasa pengaturcaraan mulai dari yang popular hingga yang sukar. Aplikasi ini menyokong lebih daripada 30 bahasa pengaturcaraan seperti CSS, C, C ++, Angular, Python, Ruby, Perl, PHP, dan sebagainya. Di samping itu, untuk menjadikan pembelajaran lebih menyeronokkan, aplikasi ini juga memberikan cabaran seperti kuiz pengetahuan mengenai pengaturcaraan dan sistem ganjaran.

Itulah 7 aplikasi Android terbaik yang boleh anda gunakan untuk menjadi pengaturcara yang baik, semoga bermanfaat dan semoga berjaya. Menjadi pengaturcara memerlukan banyak usaha dan anda tidak akan dapat menjadi pengaturcara yang baik jika anda tidak berlatih membuat program dan memahami teori dengan baik. , pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi artikel ini dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan