Masih aktif! Alamat Laman Pawagam Keren Terkini 2020 + Cara Muat Turun

Keliru mencari laman Cool Cinema tetapi tidak dapat mencarinya? Jaka mempunyai alamat laman web Cinemakeren terbaru dan cara memuat turunnya! (Dijamin Aktif 2020)

Siapa yang tidak suka menonton hari ini? Dari filem terbaru hingga drama Korea, kita sama sekali tidak kekurangan mencari bahan tontonan.

Untuk menjawab ini, banyak penyedia perkhidmatan streaming filem dan memuat turun filem dalam talian, salah satunya adalah Cool Cinema.

Keren Cinema sering menukar alamat domainnya kerana laman web ini melanggar hak cipta dan hak kekayaan intelektual.

 • Mengapa Laman Web Pawagam Keren Selalu Disekat & Tukar Domain?
 • Alamat Tapak Pawagam Keren Terkini 2020
 • Cara Memuat turun Filem di Pawagam Sejuk
 • Apa itu Pawagam Sejuk?

  Seperti laman Dunia21, Keren Cinema adalah laman web yang menyediakan streaming dan memuat turun filem terbaru.

  Tetapi, Keren Cinema tidak hanya menyediakan panggung wayang seperti namanya kerana anda boleh menemui siri TV dan drama Korea di sini juga.

  Dari filem baru hingga filem klasik, banyak terdapat di sini dan semuanya dilengkapi dengan sari kata bahasa Indonesia, geng!

  Sayangnya, seperti laman web yang menyediakan perkhidmatan serupa, laman web Keren Cinema sering mengalami perubahan domain untuk mengelakkan serangan terhadap pihak berkuasa.

  Mengapa Laman Web Pawagam Keren Selalu Disekat & Tukar Domain?

  Walaupun laman Keren Cinema menyediakan perkhidmatan yang disukai oleh banyak orang, laman web seperti ini sering menjadi mangsa pergerakan Internet Positif dari Kominfo .

  Oleh itu, laman Keren Cinema seperti kutu dan sering menukar domain untuk mengelakkan penyekat.

  Atas sebab-sebab mengapa Cool Cinema disasarkan untuk disekat, di sini Jaka akan menerangkan alasannya secara terperinci.

  1. Menyediakan Kandungan Haram

  Alasan pertama, tentu saja, ialah Cool Cinema menyediakan kandungan yang mungkin tidak lulus penapisan pemerintah, geng.

  Sudah tentu pemerintah tidak mahu mencemarkan moral penduduk Indonesia dengan menunjukkan filem-filem lucah yang menjadikan Cool Cinema sebagai sasaran untuk disekat.

  2. Melanggar Hak Cipta

  Sebab kedua adalah kerana kandungan yang terdapat di laman web ini semuanya dicabul yang melanggar hak cipta pembuat filem.

  Dengan menggunakan perkhidmatan ini, anda hanya memperkayakan mereka yang mempunyai laman web, bukan mereka yang membuat filem yang menjadikan Cool Cinema sebagai sasaran untuk disekat.

  Alamat Tapak Pawagam Keren Terkini 2020

  Berkat dua sebab yang dijelaskan Jaka di atas, tidak menghairankan bahawa alamat laman web Cool Cinema sering berubah untuk mengelakkan penyekat kerajaan.

  Untuk tujuan penyelidikan dan perbandingan di sini Jaka akan memberikan beberapa alamat laman web Cool Cinema yang masih boleh diakses hingga kini.

  Jaka mengesyorkan hanya mengakses laman web Cinema Space dan yang lain sebagai perbandingan, berikut adalah alamat laman web Keren Cinema yang masih dapat diakses:

  //bioskopkeren.space

  //bioskopkeren.digital

  //bioskopkeren.live

  //bioskopkeren.ws

  //bioskopkeren.fun

  //bioskopkeren.tech

  //bioskopkerenin.online

  Walaupun mereka mempunyai domain yang berbeza, beberapa alamat laman web Cool Cinema di atas sebenarnya mempunyai paparan yang sama, dan anda akan diarahkan ke satu alamat utama.

  Perlu diperhatikan, laman web di atas tidak memiliki sedikit iklan, jadi anda harus bersabar ketika menggunakan laman web ini.

  Cara Memuat turun Filem di Pawagam Sejuk

  Setelah menyelesaikan tinjauan menyeluruh mengenai alamat laman web Cool Cinema, kini Jaka ingin membincangkan cara memuat turun filem di laman web ini.

  Laman web Bioskopkeren.xy dan seumpamanya tidak hanya menyediakan perkhidmatan penstriman, tetapi membolehkan pengunjung memuat turun juga.

  Walaupun begitu, memuat turun filem di laman web ini adalah haram, dan jika anda masih mahu melakukannya dengan risiko anda sendiri.

  Langkah-langkah yang disediakan Jaka di bawah ini hanya sebagai langkah penyelidikan dan perbandingan sahaja.

  1. Melalui Bioskopkeren.digital

  Untuk memuat turun filem dari laman Keren Cinema, ada langkah-langkah yang mesti anda ikuti. Berikut adalah langkah-langkah lengkap.

  • Langkah 1 - Masukkan laman Bioskopkeren.space (//bioskopkeren.space) melalui penyemak imbas Chrome dan pilih filem yang ingin anda muat turun.
  • Langkah 2 - Luncurkan skrin ke bawah dan klik ikon Main untuk memainkan filem yang dipilih.
  • Langkah 3 - Pada pemain video yang muncul, klik pada ikon Muat turun kuning yang terletak di kanan bawah.
  • Langkah 4 - Pada pautan muat turun yang muncul, klik kanan dan pilih Simpan Pautan Sebagai ... untuk menyimpan filem yang ingin anda muat turun.

  Langkah-langkah untuk memuat turun filem di pawagam terbaru sememangnya cukup mudah dilakukan, walaupun iklan kadang-kadang mengganggu.

  Dengan rangkaian internet 4G atau rangkaian internet di rumah seperti IndiHome, memerlukan lebih kurang 10 minit untuk memuat turun satu filem.

  Jaka tidak mengesyorkan anda memuat turun filem dari laman web pawagam kerana kemungkinan ada masalah, dan jika anda ingin memuat turun filem, anda boleh menggunakan perkhidmatan streaming rasmi.

  Beberapa perkhidmatan ini sudah menyokong proses muat turun, jadi anda masih boleh menonton filem yang anda suka tanpa perlu risau tentang kuota.

  2. Melalui Bioskopkerenin.online

  Sama seperti sebelumnya, ada beberapa langkah yang boleh dianggap agak sukar untuk memuat turun filem dari Bioskopkeren. Berikut adalah langkah-langkah lengkap.

  • Langkah 1 - Masukkan laman web Bioskopkerenin.com (//bioskopkerenin.com) melalui penyemak imbas Chrome dan pilih filem yang ingin anda muat turun.
  • Langkah 2 - Leret ke bawah skrin untuk mencari butang Muat turun Filem Ini .
  • Langkah 3 - Pada skrin pengalihan yang muncul, tunggu beberapa saat dan klik pautan muat turun yang muncul di kanan atas.
  • Langkah 4 - Klik pautan mengikut kualiti filem dan penyedia perkhidmatan yang dikehendaki untuk memulakan proses muat turun filem.

  Itulah urutan langkah yang mesti anda lakukan untuk memuat turun filem dari laman web Bioskopkeren.space dan seumpamanya.

  Ingat, geng rujukan ini hanya untuk tujuan penyelidikan dan perbandingan. Sekiranya misalnya anda masih mahu memuat turun, risikonya ditanggung oleh anda sendiri.

  Yaitu, geng, sedikit nasihat dari Jaka mengenai alamat laman web Keren Cinema terbaru yang sehingga artikel ini ditulis masih aktif dan dapat digunakan.

  Bagi anda yang ingin mengetahui cara memuat turunnya, Jaka juga telah menerangkan cara memuat turunnya di laman Cool Cinema secara terperinci di sini.

  Sekiranya anda masih mempunyai sesuatu untuk bertanya, kongsi dengan segera di bahagian komen!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan