5 Jenis Debuffs Sering Ditemui di Permainan MOBA Seperti Mobile Legends dan AOV

Nah, kali ini Jaka akan mengkaji jenis debuff yang sering dihadapi oleh pemain MOBA seperti Mobile Legends, Arena of Valor, dan lain-lain. Sila lihat ulasan lengkap berikut!

Adakah anda tahu apa itu debuff ? Debuff adalah istilah yang sering muncul dalam permainan, yang digunakan pada keterampilan atau kemampuan atau kesan dari item, yang akan memberikan pengaruh negatif pada watak musuh dalam permainan.

Kekurangan ini sering anda temui semasa bermain permainan genre RPG, kadang-kadang debuff juga akan menghasilkan kerosakan . Baiklah, kali ini Jaka akan mengkaji jenis debuff yang sering dihadapi oleh para pemain MOBA seperti Mobile Legends , Arena of Valor dan lain-lain. Sila lihat ulasan lengkap berikut!

BACA JUGA
  • FPS Rasa MOBA! Ini adalah 4 Permainan FPS MOBA Terbaik yang Boleh Anda Mainkan
  • Supercell Melancarkan Permainan MOBA untuk Bersaing dengan Mobile Legends
  • MOBA Bagaimana Analog? Ini adalah 5 Kelebihan Permainan MOBA pada Android

5 Jenis Debuffs Yang Sering Ditemui di Permainan MOBA

1. terpegun

Tidakkah itu terdengar biasa? Terutama jika anda sering bermain permainan berasaskan MOBA, anda akan sering mendengar istilah ini. Stun biasanya dikenali sebagai perkara yang sangat menjengkelkan yang boleh menyebabkan kekalahan , kerana jika watak itu terpegun, maka dia tidak akan dapat melakukan apa-apa lagi.

Cuba bayangkan, bagaimana jika watak permainan yang anda mainkan terpegun lama? Ini akan memberi kesan yang sangat buruk kerana jika aksi itu bertahan lama, watak yang anda jalankan mungkin akan mati sia-sia .

2. Bergerak Perlahan

Secara amnya, permainan video pasti akan disajikan dengan sebilangan watak dengan kemampuan untuk bergerak dengan pantas seperti dalam permainan berasaskan MOBA. Ini juga merupakan pengaruh yang besar! Sekiranya kita mengabaikan sedikit, akan segera dihilangkan oleh mereka yang mempunyai gerakan cepat , tidak dapat mulai menghindari, apatah lagi jika mereka menyerang. Dan yang paling teruk, mereka pasti sukar untuk kita kejar .

Di sini anda merasakan Debuff Slow Lambat , melakukan perkara seperti mengurangkan kelajuan ketika ada gerakan musuh menjadi salah satu perkara yang cukup penting dalam permainan berasaskan MOBA. Ini tidak hanya berguna untuk melakukan serangan , tetapi ketika melakukan pertahanan, Anda juga dapat menggunakan.

3. Serangan perlahan

kepantasan serangan watak memang paling bermanfaat dan akan menjadi penentu kepada watak-watak yang menyinggung dalam permainan. Untuk memastikan lebih baik kelajuan serangan watak, kerosakan akan lebih besar.

Pasti sangat menjengkelkan jika mereka adalah musuh kita kerana sudah pasti mereka sukar untuk kita bunuh! Oleh itu, Slow Attack ini akan menjadi salah satu perkara penting. Dengan mengurangkan kelajuan yang dimiliki oleh watak, kita dapat memastikan kita akan lebih mudah menghadapinya .

4. Kurangkan Perisai dan Rintangan

Kemudian yang keempat adalah Reduce Armor and Resistance . Debuff sama dengan tahap pertahanan watak permainan. Selain itu, jumlah HP dan perisai juga akan menentukan seberapa kuat watak yang ditimpa alias menerima serangan .

Rintangan ini akan menentukan seberapa kuat dan kuatnya watak itu ditimpa atau menerima serangan seperti sihir . Tidak jarang beberapa watak dalam permainan MOBA mempunyai perisai dan ketahanan yang cukup tinggi, yang pasti mereka tidak akan mudah dibunuh oleh anda!

5. Senyap

Yang terakhir adalah Diam , yang dapat kita tafsirkan secara senyap. Keheningan sangat sering dijumpai dalam permainan MOBA seperti Mobile Legends dan lain-lain, kesan ini akan menjadikan watak musuh atau anda sendiri alias bingung tidak dapat memanfaatkan kemahiran atau kemampuan yang ada.

Sudah tentu ini adalah perkara yang sangat berbahaya di mana watak menjadi tidak berdaya kerana tidak dapat menggunakan kemahiran andalan yang mereka miliki.

Itulah 5 jenis debuff yang sering dijumpai dalam permainan MOBA . Daripada 5 jenis debuff di atas, mana yang paling anda sukai atau yang sering membuat anda kecewa?

Artikel Berkaitan