7 Siri TV Marvel Terbaik Yang Mesti Tonton, Tiada Kehilangan Filem yang Menarik!

Selain melalui filem layar lebar, Marvel juga mengembangkan watak superhero lain melalui siri TV yang menarik sehingga anda dapat menontonnya pada waktu lapang.

Hingga kini, Marvel Cinematic Universe (MCU) telah melahirkan beberapa tajuk filem superhero terbaik.

Tetapi bukan hanya filem, Marvel juga telah membuat banyak siri TV mengenai pahlawan super yang tidak kurang menariknya daripada filem atau komik.

Ini bukan lagi mengenai Iron Man, Thor atau pasukan Avengers lain, tetapi Marvel juga menceritakan beberapa watak pahlawan super yang belum diketahui.

 • Daredevil (3 Musim, 2015-2018)
 • Legion (3 Musim, 2017-2019)
 • Jessica Jones (3 Musim, 2015-2019)
 • Luke Cage (2 Musim, 2016-2018)
 • Runaways (3 Musim, 2017-2019)
 • The Punisher (2 Musim, 2017-2019)
 • Siri TV Marvel Terbaik

  Marvel mengembangkan watak superhero lain melalui siri TV yang menarik sehingga anda dapat menontonnya di masa lapang.

  Sekiranya anda suka menonton laman streaming siri TV seperti Netflix, anda akan menemui sebilangan siri TV Marvel yang dapat menemani masa lapang anda di rumah.

  Kali ini Jaka akan meringkaskan mana-mana siri TV Marvel yang telah dikeluarkan dan menyajikan kisah yang menarik.

  1. Ejen SHIELD (sedang berjalan)

  Ejen Coulson memang terbunuh dalam filem The Avengers. Tetapi, dia ditakdirkan untuk hidup dan memimpin ejen rahsia SHIELD

  Telah ditayangkan sejak 2013 dalam tujuh musim, Ejen SHIELD kemungkinan akan mempunyai jambatan sendiri untuk siri seterusnya.

  Walaupun pada musim keenam, pertunjukan Marvel terbaik ini telah memperkenalkan Kree dan menyiratkan nama Thanos.

  Secara keseluruhan, sudah ada 136 episod siri TV ini. Walaupun musim ketujuh ini tidak lagi menampilkan Ejen Coulson , kisahnya masih menarik untuk diikuti.

  2. Daredevil (3 Musim, 2015-2018)

  Pada tahun 2015, Marvel melancarkan watak berjaga-jaga dan membuat siri cerita yang sangat menarik untuk ditonton.

  Daredevil menceritakan kisah Matt Murdock yang sebagai orang dewasa menjadi peguam walaupun buta.

  Selain menjadi pengacara, Matt juga ditugaskan untuk mengatasi kejahatan dengan caranya sendiri pada waktu malam berkat kekuatan lain di tubuhnya.

  Walau bagaimanapun, Daredevil adalah pahlawan yang hampir sempurna, apalagi episod 39 episod nampaknya cukup realistik.

  3. Legion (3 Musim, 2017-2019)

  Dikeluarkan sejak 2017, Legion adalah salah satu siri TV superhero terbaik yang tidak boleh anda lewatkan, geng.

  Walaupun mempamerkan kekuatan dari sisi permainan, tetapi Legion menjadi penyambung mengenai apa yang berlaku setelah mutan hancur.

  Siri superhero 27 episod lebih tertumpu pada watak seorang pemuda bernama David Haller yang disabitkan dengan skizofrenia .

  Siapa sangka, ketika dirawat, David menemukan kekuatan super dalam dirinya yang dapat mengubah hidupnya dan kehidupan banyak orang.

  4. Jessica Jones (3 Musim, 2015-2019)

  Rangkaian TV dengan jumlah 39 episod menceritakan kisah penyiasat persendirian yang mendapat kekuatan super tetapi dia malah menolaknya, geng.

  Diadaptasi dari komik Marvel dengan nama yang sama, Jessica Jones, ia sering bertentangan dengan penggunaan kekuatannya.

  Jalan cerita yang suram dan nada gelap dapat menjadikan watak ini dari Marvel Comic mencuri perhatian sejak ia ditayangkan di Netflix.

  Siri TV ini telah mula ditayangkan sejak 2015 tetapi akan berakhir pada Musim 3 pada tahun 2019.

  5. Luke Cage (2 Musim, 2016-2018)

  Siri TV superhero terbaik mengisahkan watak seorang lelaki bernama Lucas Cage yang mempunyai kekuatan melebihi kekuatan manusia secara umum.

  Sebagai pelakon utama, Luke mesti menghadapi tindakan jenayah yang tidak pernah berhenti berlaku di sekitar kediamannya.

  Perwatakan Luke pertama kali diperkenalkan ketika dia bertemu Jessica Jones dalam mengejar kes. Sebenarnya, Luke terlibat dalam kisah cinta dengannya.

  Tetapi, sejak 2016, Luke akhirnya mempunyai jalan cerita sendiri dan menjadi salah satu siri TV yang paling dinanti-nantikan dengan total 26 episod, geng.

  6. Runaways (3 Musim, 2017-2019)

  Bukan mengenai superhero, tetapi Runaways menceritakan kisah enam remaja yang harus berurusan dengan ibu bapa masing-masing.

  Ibu bapa mereka menyertai kumpulan penjahat The Pride yang memiliki banyak kekuatan, mulai dari setengah mutan, makhluk asing, hingga pelancong waktu.

  Keenam-enam remaja itu juga bersatu untuk melawan ibu bapa mereka apabila mereka mengetahui bahawa ibu bapa mereka melakukan kesalahan dengan membunuh banyak orang melalui persembahan.

  Hadir sejak November 2017 dengan jumlah 33 episod, Runaways boleh menjadi salah satu siri TV menarik dari Marvel untuk anda ikuti.

  7. The Punisher (2 Musim, 2017-2019)

  The Punisher adalah salah satu filem yang gagal teruk dan banyak netizen mengejeknya, kumpulan itu.

  Tetapi ia berbeza dengan siri televisyen yang berjumlah 26 episod. The Punisher, yang dibintangi oleh Jon Bernthal, telah menunjukkan prestasi yang baik sejak tahun 2017 walaupun hanya dua musim.

  Siri TV terbaik ini mengisahkan seorang bekas veteran tentera yang mengalami kemurungan kerana keluarganya terbunuh.

  Pada musim pertama, siri TV ini memaparkan aksi kejam. Tetapi pada musim kedua, ceritanya lebih merupakan sebuah filem misteri yang mendebarkan .

  Sekarang, itu adalah siri TV ketujuh terbaik dari Marvel. Kejayaan Marvel dalam membuat filem Superhero juga ditayangkan di siri TV.

  Walaupun tidak semuanya bercerita tentang wira-wira, tetapi kisahnya sangat wajar ditonton hingga selesai, geng.

  Baca juga artikel mengenai Siri TV atau artikel menarik lain dari Tia Reisha .

  Artikel Berkaitan