Hebat! Inilah 7 Laman PERCUMA Untuk Membuat Watak Kartun

Tidak perlu menjadi artis komik atau pereka grafik! Berikut adalah 7 laman web untuk membuat watak kartun yang sesuai dengan watak anda sendiri.

Sekiranya anda tidak selesa menggunakan foto asli yang dapat mewakili diri mereka di setiap profil dan avatar dalam talian, mengapa tidak membuat watak kartun sendiri? Ini pasti akan sangat menyeronokkan dan unik jika dilihat oleh orang lain.

Anda juga harus berterima kasih kepada banyak perkhidmatan laman web percuma . Kerana anda tidak perlu membayar artis untuk membuat ilustrasi kartun anda. Yang mesti anda buat ialah memuat naik foto anda atau membuatnya sendiri. Dipetik dari Hongkiat, di sini Jaka mempersembahkan 7 laman web untuk membuat watak kartun dengan watak diri .

BACA JUGA
  • 20 Ilustrasi Gambar Kartun Kegemaran dengan Wajah Jahat
  • Cara Mudah Membuat Foto Seperti Kartun Anime di Android
  • Inilah yang berlaku sekiranya kartun hadir dalam kehidupan sebenar

Laman web untuk Membuat Avatar Kartun

1. Kartun.pho.to

Di laman Cartoon.pho.to ini, anda boleh memuat naik foto dari storan komputer anda, URL, terus dari Facebook . Cartoon.pho.to boleh menukar sebarang jenis foto menjadi kartun tanpa memerlukan senarai . Menariknya, anda juga boleh membuat gambar dengan kesan animasi yang berubah-ubah.

2. Dunia Weeworld

Di Weeworld , anda boleh membuat watak kartun untuk mewakili anda. Anda boleh menukar kulit, warna mata, rambut, memilih pakaian yang sesuai, bahkan menambah aksesori. Secara keseluruhan terdapat 120 pilihan yang boleh anda pilih.

3. Pickaface

Laman web Pickaface ini mempunyai reka bentuk yang benar-benar moden dan pelbagai ciri menarik. Pilihan bahasa Indonesia boleh menjadi nilai tambah ke laman web ini. Terdapat begitu banyak yang boleh anda pilih mengikut watak yang anda mahukan.

4. Meez

Laman web untuk menjadikan watak kartun seterusnya adalah Meez. Meez adalah perkhidmatan rangkaian sosial yang membolehkan anda membuat watak anda sendiri dalam bentuk animasi 3D . Anda mesti membuat akaun terlebih dahulu atau log masuk menggunakan akaun Facebook anda.

LIHAT ARTIKEL

5. Bina diri anda sendiri

Bagi anda yang menyukai perkara yang tidak biasa dan liar, laman Buildyourwildself ini membolehkan anda membuat watak kartun dengan bahagian badan yang tidak dapat dibayangkan sebelumnya. Ya, anda boleh menggunakan bahagian tubuh haiwan liar , bukan hanya bahagian tubuh manusia yang membosankan.

6. Stesen Illustmaker.abi

Sekiranya anda mahukan sekejap, Illustmaker menyediakan watak yang boleh anda pilih secara rawak. Cukup klik 'Entrust' . Lebih daripada itu, anda juga boleh membuat kartun mengikut watak anda sendiri.

7. Taman Selatan

Soutpark adalah siri TV Amerika yang popular. Di sini anda boleh membuat watak-watak yang sangat lucu, dengan banyak pilihan . Anda juga boleh membuat meme.

Berikut adalah beberapa laman web untuk membuat watak kartun yang boleh anda cuba. Bagaimana? Terinspirasi untuk membuat karya unik ini?

Kongsi pendapat anda! Baca juga artikel mengenai Internet atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan