Jangan Pakai Lelah! Berikut adalah 5 cara menjana wang dengan menaip

Ingin tahu? Lihat artikel Jaka berikut, iaitu mengenai 5 cara menjana wang dengan menaip dan tidak perlu jemu.

Sukar untuk mencari wang pada masa kini. Kita mesti berusaha sedaya upaya, pasti itu membuat kita pening. Lebih-lebih lagi, jika kemampuan kita hanya menaipnya , ia pasti akan menjadi pening. Mereka yang mempunyai banyak kebolehan sukar, terutama mereka yang hanya boleh menaip.

Sekarang, jangan cepat berputus asa, itu tidak bagus. Rupanya ada pekerjaan yang menjana wang hanya dari menaip. Ingin tahu? Lihat artikel Jaka berikut, iaitu mengenai 5 cara menjana wang dengan menaip dan tidak perlu jemu.

BACA JUGA
  • Cara mendapatkan wang dengan Smartphone modal
  • Cara Mudah Menggandakan Wang Dimas Kanjeng

Berikut adalah 5 cara menjana wang dengan menaip

Mencari wang tidak selalu membuat saya penat. Ini bukti, Jaka akan memberitahu anda 5 cara mudah untuk menjana wang hanya dengan menaip.

1. Menjadi Captcha Typist

Sumber gambar: Foto: Captcha4OnlineWork

Pertama, anda boleh menjadi jurutaip captcha . Apa itu captcha? Ini bermaksud ujian Turing Public Automated Sepenuhnya untuk memberitahu Komputer dan Humans Apart , yang bermaksud ujian kecil untuk membezakan robot atau manusia daripada mengakses kandungan di internet.

Oleh kerana ujian ini berguna untuk membezakan antara robot dan manusia, maka ujian ini hanya dapat dilakukan secara manual oleh manusia . Untuk melakukan pekerjaan ini boleh dari mana saja selama 24 jam, kerana kerja ini biasanya dilakukan dalam talian.

Untuk memulakan kerja ini, anda boleh memulakannya dengan mengunjungi laman web berikut .

  • 2Captcha.com
  • Captcha2Cash.com
  • Cash4Captcha.com

2. Perkhidmatan Jenis Terbuka

Sumber foto: Foto: Tata Letak Perniagaan

Tambahan pula, anda boleh membuka perkhidmatan menaip . Seperti namanya sederhana, perkhidmatan ini kemudian anda hanya perlu menaip dokumen milik orang lain. Biasanya pada amnya mereka yang menggunakan perkhidmatan ini adalah pelajar.

Sekarang, kerana rata-rata orang yang menggunakan perkhidmatan ini adalah pelajar dan pelajar, pasti anda mesti mempunyai penerangan tentang skrip apa yang akan ditaip kan? Betul, itulah tugas mereka secara umum. Ini sekaligus menjadikan kerja ini secara amnya dilakukan di luar talian.

3. Jadi Kemasukan Data

Sumber foto: Foto: Keynetix

Selanjutnya, yang ketiga anda boleh menjadi entri data . Seperti namanya, itu adalah seseorang yang bertanggung jawab memasukkan data. Biasanya yang paling memerlukan perkhidmatan ini adalah syarikat runcit, kerana secara amnya mereka bergerak dengan jumlah data yang sangat banyak.

Data yang dimasukkan biasanya bermula dari data penjualan, data stok gudang, dan lain-lain. Selain menaip, nampaknya ketepatan juga diperlukan untuk melakukan pekerjaan ini. Karya ini biasanya ditawarkan dalam talian dan luar talian.

Untuk mendapatkan pekerjaan ini dalam talian, anda boleh mencuba untuk melayari laman web berikut .

  • Sribulancer.com
  • Serabutan.id

4. Jadi Transkriper Atau Kapsyen

Sumber gambar: Foto: King Camera Keselamatan

Keempat9 anda boleh menjadi transkrip atau kapsyen . Kedua pekerjaan ini ditugaskan untuk mendengarkan audio, kemudian membuat skrip untuk audio. Cuma berbeza dengan kapsyen. Untuk kapsyen terdapat juga video (secara umum filemnya).

Karya ini nampaknya cukup menjanjikan, kerana secara amnya kerja ini dilakukan secara sepenuh masa. Tetapi untuk melakukan kerja ini, secara maksimum anda mesti mempunyai pendengaran yang baik dan menguasai beberapa bahasa.

5. Menjadi Penyumbang BABE

Akhirnya anda boleh menjadi penyumbang di laman BABE. Penyumbang di laman Babe ini menjadikan anda seorang penulis . Saluran yang disediakan cukup banyak, mulai dari Unik, Kuliner, Perjalanan, Seks, dan lain-lain.

Menjadi penyumbang Babe nampaknya pekerjaan yang menjanjikan. Buktinya ialah seorang pemuda yang baru berusia 17 tahun dapat memperoleh hingga Rp 4 juta sebulan. Tetapi untuk melakukan kerja ini, anda juga mesti mempunyai kreativiti.

LIHAT ARTIKEL

Itulah artikel Jaka mengenai 5 cara menjana wang dengan menaip dan tidak perlu jemu. Apa pendapat kamu? Nombor berapa yang paling letih? Tinggalkan pendapat anda di ruangan komen!

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan wang atau tulisan menarik lain dari Putra Andalas.

Sepanduk: Menaip Vidya & Kwikku

Artikel Berkaitan