5 Aplikasi Pelik dan Rahsia pada Android

Aplikasi pelik dan 'rahsia' yang tidak anda dapati di Play Store? Terdapat! Seterusnya Jaka memberitahu 5 daripadanya.

Berjuta-juta aplikasi tersedia untuk pengguna telefon pintar atau peranti berasaskan Android. Semua jenis aplikasi untuk pelbagai keperluan selalu terdapat di gudang aplikasi Android, Play Store.

Namun, nampaknya tidak ada beberapa aplikasi aneh dan rahsia di Android yang tidak tersedia, alias anda tidak dapat masuk ke Play Store. Hanya ingin tahu? Berikut adalah lima aplikasi.

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi untuk Menyembunyikan Foto pada Android Terbaik
  • 7 Aplikasi Android Terlarang Boleh Membuat Anda Lebih Kaya
  • 15 Aplikasi Papan Kekunci Keren untuk Android, Sembang Menjadi Lebih Menarik!

5 Aplikasi Pelik dan 'Rahsia' di Android

Selain aplikasi yang anda gunakan setiap hari, masih banyak aplikasi yang diklasifikasikan sebagai pelik dan 'rahsia' yang dapat anda gunakan pada telefon pintar atau peranti Android anda. Aplikasi ini mempunyai ciri-ciri aneh dan faedah 'rahsia' di dalamnya.

Produktiviti Aplikasi INFOLIFE LLC DOWNLOAD

Malangnya, anda tidak dapat mencari dan mendapatkannya dengan mudah kerana aplikasi berikut tidak tersedia di Play Store. Tetapi tenang, kali ini Jaka akan memberi anda cadangan untuk lima aplikasi Android yang pelik dan rahsia dan pautan muat turunnya. Berikut adalah lima aplikasi:

1. Kozawa

Aplikasi pertama adalah Kozawa. Seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah, aplikasi ini adalah aplikasi misteri yang berisi banyak kandungan tersembunyi (sama ada gambar / foto atau video) yang ditutup dengan simbol mata tunggal atau yang serupa dengan konsep illuminati.

Sedikit kebocoran yang dapat disukai Jaka, aplikasi Kozawa mengajak anda untuk menyelesaikan 'rahsia' yang tersembunyi di sebalik simbol mata seseorang. Sekiranya berjaya, anda boleh menikmati alias menonton kandungan yang tersembunyi di dalamnya. Apakah kandungannya?

MUAT TURUN Apl

2. Binky

Aplikasi kedua dipanggil Binky. Aplikasi ini sebenarnya adalah media sosial. Lalu mengapa aplikasi media sosial disebut pelik atau rahsia? Oleh kerana aplikasi ini sememangnya berbeza dengan media sosial yang lain, ia sama sekali tidak menggambarkan dirinya sebagai media sosial.

Binky adalah aplikasi media sosial yang membolehkan anda memainkan media sosial tanpa sosialisasi di media sosial. Ya, dengan aplikasi ini anda akan diberi umpan atau garis masa seperti media sosial pada umumnya. Cuma tidak ada orang lain yang akan menyedari apa yang anda buat seperti foto apa yang anda suka, siapa yang anda ikuti atau komen apa yang anda hantar ke akaun pasca-akaun.

MUAT TURUN Apl

3. Saya kaya!

Sekiranya anda melihat tajuknya, mungkin anda menganggap aplikasi ini dapat menghasilkan wang dengan cara yang (mungkin) tidak sah. Tidak, aplikasi saya kaya! memang mempunyai ciri 'rahsia' yang boleh menjadikan anda kaya.

Dengan membuka aplikasi ini, anda tidak perlu membeli atau melakukan apa-apa untuk mendapatkan lesen atau pengiktirafan bahawa anda adalah orang kaya. Aplikasi ini adalah satu-satunya yang akan mendakwa pengguna bahawa dia adalah orang yang mempunyai banyak alias kaya.

Apl DOWNLOAD LIHAT ARTIKEL

4. Blower

Aplikasi ini memang mempunyai tipuan rahsia yang berbeza dengan aplikasi lain. Salah satunya ialah ia dapat mematikan api! Ya, Blower adalah aplikasi yang memungkinkan Anda memadamkan api dengan catatan, bukan kebakaran skala besar.

Aplikasi ini menggunakan pembesar suara yang terdapat di telefon pintar atau peranti Android anda. Dengan mengeluarkan bunyi yang sangat bising yang menghasilkan udara dan mengeluarkan melalui lubang pembesar suara, udara dapat memadamkan kebakaran kecil seperti lilin atau mancis.

MUAT TURUN Apl

5. Tidak ada

Satu lagi aplikasi pelik dan rahsia yang ternyata menyimpan kejutan. Dinamakan Tidak Ada, aplikasi ini mengajak pengguna memuat turun, membuka aplikasi, tidak melakukan apa-apa, kemudian tidak mendapat apa-apa.

Tetapi nampaknya tidak hanya sampai di sana anda tahu! Walaupun nampaknya aplikasi ini hanyalah aplikasi yang tidak berguna dan tidak mempunyai faedah sama sekali, ternyata ada sesuatu yang anda dapat sekiranya anda dapat menyelesaikan misteri yang ada dalam aplikasi tersebut.

MUAT TURUN Apl

Itulah lima aplikasi pelik dan rahsia di Android yang hampir tidak mungkin dicari di Play Store. Pernah menemui atau mengetahui aplikasi lain yang tidak kurang pelik dan menyimpan banyak 'rahsia' di luar aplikasi di atas? Jangan ragu untuk mengatakannya di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan