7 Permainan dengan Tema Pencurian Terbaik di Android

Tema kecurian dalam permainan juga telah menembusi pasaran permainan Android, bahkan memiliki potensi yang cukup baik. Ini adalah 7 permainan Android terbaik dengan tema kecurian.

Pencurian adalah jenayah yang cukup serius. Ini sering berlaku dalam kehidupan seharian, sama ada mencuri barang atau wang. Namun, pembuat permainan ini benar-benar memberi inspirasi, di mana mencuri ternyata menjadi sesuatu yang sangat menggembirakan, tentu dalam konteks permainan.

Tema kecurian dalam permainan juga telah menembusi pasaran permainan Android, bahkan memiliki potensi yang cukup baik. Jadi apa permainan pencuri bertema Android terbaik di Android? Mari lihat 7 permainan Android terbaik dengan tema kecurian.

BACA JUGA
  • 8 Permainan Android Unik dengan Reka Bentuk Artistik
  • 15 Permainan Android Terbaik Untuk Google Cardboard VR

Permainan dengan Tema Pencurian Terbaik di Android

1. Perompak Bob

Permainan pencuri Android yang akan kita bincangkan dahulu ialah Robbery Bob. Bob adalah pencuri yang dibebaskan oleh seseorang dari penjara, di mana orang itu menjadikan Bob sebagai anak buahnya. Bos Bob akan memberikan misi pencurian.

Seperti kisah di atas, sudah tentu anda akan berperanan sebagai Bob yang akan menjalani misi pencurian. Anda akan bermain seperti pencuri sebenar, menyelinap masuk ke rumah dan kemudian melakukan manuver supaya pemilik rumah tidak terperangkap dan tentu saja mengambil barang sasaran yang akan dicuri.

2. Raja Pencuri

Ingin menjadi 'Raja Pencuri'? Main permainan kecurian Android yang dibuat oleh pembangun ZeptoLab ini . Permainan ini mempunyai cara permainan yang unik, di mana anda akan bersaing dengan pemain lain untuk mencuri antara satu sama lain.

Anda kemudian akan membuat pangkalan yang boleh anda edit mengikut kehendak anda. Anda juga boleh membuat ruang teka-teki yang berisi perangkap agar pemain lain tidak mudah mengambil permata anda. Sebagai gantinya anda juga akan beraksi untuk memecahkan pangkalan lawan untuk merebut permata mereka.

Permainan Strategi ZeptoLab MUAT TURUN

3. Ayah Adalah Pencuri

Apa yang berlaku sekiranya ayah kita pencuri? Itulah tema permainan pencuri Android yang satu ini. Anda akan bermain sebagai bapa pencuri yang melintasi sebuah bangunan, untuk mengambil barang berharga di setiap bilik.

Permainan ini cukup mudah, anda hanya perlu meluncur ke atas atau ke bawah untuk memindahkan bilik, di mana di setiap bilik anda harus mengambil wang yang ada di dalam peti besi. Sudah tentu anda juga harus berhati-hati dengan halangan seperti nenek yang akan menendang anda, menyerang polis, atau bahkan roket yang dilepaskan dari luar bangunan dengan helikopter.

Permainan Arcade Rebel Twins MUAT TURUN

4. THEFT Inc. Permainan Stealth Thief

Mahukan permainan pencuri Android yang kompleks? THEFT Inc. Stealth Thief Game adalah jawapannya. Anda akan memainkan peranan sebagai pencuri yang mencuri dari sebuah bangunan, seperti dalam filem Hollywood.

Mengambil perspektif CCTV, anda akan memindahkan watak dari satu bilik ke ruangan yang lain, melumpuhkan polis dan akhirnya mengambil objek yang menjadi sasaran pencurian. Suasana redup yang mencirikan bangunan yang tidak beroperasi juga menambahkan keasyikannya sendiri.

5. Pekerjaan Pencuri

Sekiranya anda mahukan permainan pencurian Android yang sesuai untuk bersantai dan sederhana, ada permainan yang dibuat oleh Tekko Games , Thief Job . Permainan berjalan seperti kebanyakan, tetapi dengan watak pencuri.

Di sini anda ditugaskan untuk mengarahkan watak pencuri yang berlari untuk melompati setiap bumbung bangunan, melakukan slaid, dan meluncur di kabel. Sudah tentu, dalam setiap mod berjalan permainan, akan ada pencuri, polis.

6. Pelarian Dumb Thief

Permainan Android unik yang disebut Puzzle Escape digabungkan dengan tema pencuri, yang dapat dibayangkan luar biasa. Dumb Thief Breakout berjaya membawa kedua tema ini menjadi satu permainan yang sangat menarik.

Sudah tentu, sekali lagi peranan anda adalah penjahat yang akan mencuri di sebuah rumah, tetapi sebelum anda dapat memasuki rumah, anda mesti menyelesaikan teka-teki di setiap bilik untuk terus ke bilik sebelah.

7. Bolehkah Anda Mencurinya: Pencuri Rahsia

Masih dengan penggabungan tema teka-teki dan pencuri, hanya kali ini menggunakan kaedah perspektif atau sudut pandang orang pertama secara langsung tanpa watak. Anda akan mencari di seluruh ruangan yang penuh dengan teka-teki yang harus anda selesaikan, di mana ia akan membawa anda ke objek sasaran yang akan anda curi.

Ya, itu semua 7 permainan pencuri terbaik di JalanTikus versi Android . Sudah tentu, permainan mencuri ini hanya hiburan dan tidak menjadi inspirasi bagi anda untuk melakukan tindakan yang tidak terpuji di dunia nyata.

Artikel Berkaitan