10 Lokasi Merampas Rahsia di PUBG Mobile, Syurga Item Jarang!

Keliru dengan menjarah senjata ketika bermain PUBG? Jangan risau, berikut adalah beberapa lokasi tersembunyi untuk menjarah di setiap folder PUBG!

Adakah anda sering bermain permainan PUBG Mobile? Lokasi rampasan mana yang paling anda sukai?

Semasa bermain PUBG Mobile, perkara pertama yang harus anda lakukan ialah mencari lokasi terbaik untuk mencari senjata dan peralatan penting.

Lokasi pengambilan di PUBG Mobile sangat pelbagai, bermula dari bangunan hingga gudang. Namun, tidak semua lokasi mempunyai harta rampasan yang baik.

Nah, berikut adalah lokasi penjarahan rahsia yang jarang dikunjungi pemain dengan sengaja. Di manakah lokasinya? Mari, lihat yang berikut dengan lengkap!

 • Mongnai
 • Radio Gatka
 • Terowong Rahsia Miramar
 • Stesen Perisik
 • Lokasi Penjarahan Tersembunyi yang Lain. . .
 • Lokasi Merampas Rahsia di PUBG Mobile, Banyak Item Tahap 3!

  PUBG atau PlayerUnknown's Battlegrounds adalah salah satu permainan battle royale yang paling terkenal. Bukan hanya pada PC, tetapi juga mudah alih.

  Untuk memenangi permainan dalam permainan, anda mesti bertahan sehingga anda ditinggalkan sendirian atau pasukan anda adalah antara 100 pemain.

  Bukan hanya itu, terdapat juga beberapa mod permainan lain yang boleh anda cuba.

  Semasa bermain dalam mod klasik, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mencari barang rampasan yang baik. Sama ada senjata, perisai, atau peralatan untuk menyembuhkan nyawa.

  Mencari lokasi barang rampasan yang cukup sukar jika anda tidak mengetahui tempatnya. Untuk kemudahan anda, di sini Jaka akan menyediakan sejumlah lokasi rampasan tersembunyi yang penuh dengan barang-barang kecil.

  1. Mylta

  Lokasi rampasan rahsia pertama adalah di peta Erangel, tepatnya di timur berhampiran kawasan Mylta Power . Anda akan menemui bangunan seperti gudang.

  Lokasi ini masih jarang dikunjungi, anda akan menemui pelbagai barang rampasan menarik yang anda perlukan, dari perisai hingga peralatan perubatan.

  Selain itu, senjata dan aksesori juga lengkap, mulai dari pistol, senapan, SMG, sniper, skop, dan pemampat di satu bangunan.

  Di sini terdapat juga tempat persembunyian di antara paip yang melekat di bahagian luar bangunan, anda dapat menjumpai musuh dari lokasi ini.

  2. Mongnai

  Selanjutnya adalah Mongnai yang ada di peta Sanhok, lokasi ini berada di sebelah kanan atas peta yang berdekatan dengan pantai. Mongnai dipenuhi dengan sebilangan pokok kelapa.

  Lokasi ini sangat sesuai untuk anda kunjungi pada awal permainan kerana mempunyai jumlah senjata dan jumlah yang banyak. Anda boleh menemui sejumlah Assault Rifles dan peluru mereka di sini.

  Namun, jangan terlalu lama di lokasi ini kerana ia terbuka. Sekiranya anda telah menemui senjata yang diingini, segera pergi ke lokasi lain untuk menjarah.

  3. Radio Gatka

  Peta Erangel ini mempunyai lokasi radio tersembunyi, yang terletak di sebelah barat Gatka. Radio Gatka adalah bangunan pemancar radio.

  Sekiranya anda berada dekat dengan bangunan ini semasa terjun awal, anda boleh turun di atas bumbung, kerana tidak dapat dicapai dengan tangga. Di sana anda dapat menjumpai senjata langka, seperti SLR hingga Kar89K .

  Bukan hanya itu, terdapat juga beberapa ruang lingkup dengan zoom jauh. Kemudian di dalam bangunan terdapat juga banyak barang rampasan lengkap, mulai dari perisai, perubatan, hingga aksesori senjata.

  Lokasi ini juga sesuai untuk anda jadikan sebagai tempat memerhatikan musuh di sekitar.

  4. Terowong Rahsia Miramar

  Sekarang, jika di Miramar ada tempat yang terletak di selatan Los Leones , tersembunyi di antara tebing. Tempat ini adalah terowong panjang di bawah tebing.

  Anda dapat menjumpai barang rampasan yang cukup baik. Anda yang bermain dengan rakan juga sesuai untuk mengunjungi lokasi ini.

  Rampasan yang anda dapat adalah pelbagai senjata, perisai tingkat tinggi, beg, ruang lingkup, aksesori senjata, dan peralatan perubatan.

  Sekiranya lokasi ini dapat anda capai pada awal permainan, Terowong Rahsia Miramar pastinya menjadi penjarah pertama anda.

  5. Stesen Perisik

  Tempat rahsia lain di Miramar adalah Stesen Perisik di bahagian utara El Pozo . Malangnya, lokasi ini sukar untuk anda jangkau dan terdapat tebing yang menyekat.

  Walau bagaimanapun, Stesen Perisik ini mempunyai sejumlah barang rampasan yang jarang berlaku, seperti Skop x8, penembak tepat Kar89k, Supressor Sniper atau AR, Kit Pertolongan Cemas, dan pelbagai aksesori tahap tinggi.

  Namun, jangan terlalu lama di lokasi ini kerana tidak akan memasuki Safe Zone.

  Lokasi Penjarahan Tersembunyi yang Lain. . .

  6. Tempat Tersembunyi Erangel

  Erangel Hidden Place adalah lokasi penjarahan yang sangat sukar dicari, sebab lokasi ini selalu bergerak setiap kali anda bermain.

  Lokasi ini biasanya dijumpai di sekitar ladang atau bukit di kawasan barat Sekolah . Walaupun sukar dicari, anda akan mendapat sejumlah senjata dan barang rampasan lain yang sangat jarang berlaku.

  Erangel Hidden Place juga sesuai untuk anda lawati bersama pasukan kerana terdapat cukup senjata yang dapat anda temui untuk empat orang. Hebat!

  7. Ladrilleria

  Ladrilleria adalah lokasi di peta Miramar, lokasi ini dekat Chumacera. Anda akan menemui sebilangan bangunan yang belum selesai.

  Lokasi ini sangat jarang dikunjungi, tetapi mempunyai banyak barang rampasan. Biasanya beberapa M416 akan muncul bersama peluru.

  Tidak berhenti di situ, anda juga akan mendapat sejumlah perisai tahap 2 di sini. Bagus!

  8. Runtuhan Los Leones

  Tambahan pula, ia masih ada di peta Miramar yang terletak berhampiran dengan kawasan Los Leones. Untuk sampai ke lokasi ini, anda mesti bergerak ke sebelah barat Los Leones .

  Reruntuhan ini berbentuk bangunan tanpa bumbung. Anda boleh menemui sebilangan senjata langka untuk melindungi tahap 3. Sebenarnya, anda boleh mendapatkan skop x6 di sini.

  Pastikan anda menjelajahi lokasi ini ke bumbung rumah, ya. Malangnya, lokasi ini tidak memberikan banyak barang rampasan.

  9. Gua

  Berbalik pada peta Sanhok, ada gua yang dapat anda akses melalui sisi atau bumbung. Lokasi ini sangat mudah untuk anda temukan di peta dengan nama Gua .

  Semasa turun dari kapal terbang, anda dapat menyelam ke lokasi ini melalui bumbung. Gua mempunyai senjata yang mencukupi untuk empat orang.

  Anda juga akan menemui jet ski yang boleh digunakan untuk melarikan diri sekiranya musuh datang.

  10. Gua Rampasan Rahsia

  Akhirnya, ada lokasi tersembunyi di peta Vikendi dalam bentuk gua besar . Tidak seperti Sanhok, gua ini tidak mempunyai lubang di siling.

  Untuk masuk ke gua ini, anda mesti memukul batu besar yang menutupi pintu masuk atau menggunakan bom tangan. Anda boleh menemui sejumlah senjata kecil di Secret Loot Cave .

  Walau bagaimanapun, jangan cuba memasukkannya sendiri jika jalan gua terbuka. Mungkin ada musuh yang mendahului anda kerana menjarah. Lokasi ini berada di bahagian barat Peshkova.

  Inilah dia, sejumlah lokasi penjarahan rahsia yang anda dapati dalam permainan PUBG mudah alih. Walaupun anda mendapat harta rampasan yang baik, anda harus terus mengetahui keadaan sekeliling anda.

  Tuliskan pendapat anda di ruangan komen, ya. Jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai PUBG Mobile atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi

  Artikel Berkaitan