7 Aplikasi Berjalan Terbaik untuk Telefon Pintar, Buat Anda Lebih Teruja & Bermotivasi!

Berlari kadang-kadang membosankan. Namun, dengan aplikasi terbaik yang disarankan oleh Jaka, anda akan lebih bersemangat dan bermotivasi, anda tahu!

Pada masa ini, anda boleh memuat turun pelbagai aplikasi untuk telefon pintar di internet. Bermula dari aplikasi sokongan kerja, aplikasi hiburan, malah aplikasi porno, geng.

Nah, jika anda sekarang aktif berolahraga, terutama berlari, sekarang ada juga banyak aplikasi berlari yang dapat memantau kesihatan sambil memotivasi anda untuk lebih bersemangat.

Untuk menjadi lebih mudah, Jaka telah memilih 7 aplikasi terbaik yang dapat menjadikan anda lebih bersemangat dan bermotivasi untuk menjaga kesihatan anda.

Ingin tahu? Lihat artikel Jaka berikut, geng!

 • Menurunkan Berat Badan
 • Penjaga Runkeeper
 • Sofa ke 5K
 • Endomondo
 • Pumatrac
 • Latihan Strava
 • 7 Aplikasi Menjalankan Terbaik untuk Telefon Pintar

  Berlari adalah salah satu bentuk latihan yang paling mudah kerana anda tidak memerlukan banyak peralatan dan lawan untuk melakukannya.

  Berbanding dengan sukan yang kompetitif seperti bola keranjang, bola sepak dan badminton, berlari akan terasa sangat membosankan dan memenatkan.

  Atas sebab ini, ramai orang merasa malas ketika bersukan. Alasannya bervariasi, mulai dari kurangnya motivasi, hingga membosankan kerana tidak memiliki tujuan atau objektif.

  Supaya anda dapat lebih bersemangat dan bermotivasi dalam berlari, anda boleh mencuba beberapa aplikasi berjalan yang disarankan oleh Jaka dalam artikel ini.

  1. Nike Run Club

  MUAT TURUN Apl

  Walaupun mempunyai Nike frills di depan, aplikasi Nike Run Club tidak memerlukan anda menggunakan atribut Nike untuk menggunakannya.

  Selain itu, aplikasi ini juga merupakan aplikasi yang berjalan dengan penilaian tertinggi dan pengguna terbanyak di Google Play Store.

  Aplikasi ini menyediakan penjejakan melalui GPS yang akan merakam trek larian anda sehingga anda dapat mengetahui sejauh mana anda telah berjalan.

  Anda boleh menyimpan data yang anda jalankan dan membandingkannya dengan data seterusnya. Selain itu, anda juga dapat menjalankan cabaran yang diberikan oleh aplikasi, anda tahu.

  MaklumatKelab Nike Run
  Pemaju Nike, Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (855,102)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  2. Berat Badan Berlari

  MUAT TURUN Apl

  Sekiranya anda ingin mencari aplikasi berjalan yang dapat membantu anda dalam program penurunan berat badan, anda boleh menggunakan aplikasi Running Loss Berat , geng.

  Dengan menggunakan aplikasi ini, anda akan diberi rutin yang terdiri dari beberapa tahap kesulitan. Semakin sukar cabarannya, semakin cepat anda mencapai berat badan yang ideal.

  Rutin tidak hanya mengandungi berjalan. Anda akan diarahkan untuk berlari, berjoging, berjalan santai, dan berlari pantas dalam waktu dan tempo yang ditentukan.

  MaklumatMenurunkan Berat Badan
  Pemaju Verv Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.4 (30,413)
  Saiz 53MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 5.0

  3. Penjaga Runkeeper

  Produktiviti Kecergasan Keeper Apps, Inc. MUAT TURUN

  Sekiranya anda mencari aplikasi yang berjalan dengan operasi termudah, anda boleh mencuba menggunakan aplikasi Runkeeper , geng.

  Runkeeper dapat merakam semua aktiviti larian anda, sama ada anda berjalan dengan normal, berjalan, berhenti, dan berlari dengan pantas. Sangat sederhana, deh.

  Seperti aplikasi lain yang berjalan, anda dapat membuat target lari dengan aplikasi Runkeeper sehingga Anda lebih bermotivasi dan fokus pada tujuan anda.

  MaklumatPenjaga Runkeeper
  Pemaju ASICS Digital Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (528,424)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  4. Couch hingga 5K

  MUAT TURUN Apl

  Dari namanya, aplikasi Couch to 5K akan memprogramkan anda yang suka malas di sofa (sofa) untuk dapat berlari sejauh 5 kilometer.

  Aplikasi ini sangat sesuai untuk anda yang ingin mengambil bahagian dalam maraton tetapi tidak mempunyai pengalaman dan stamina yang diperlukan.

  Couch to 5K mempunyai program khas yang akan memotivasi anda setiap hari untuk dapat berlari sejauh 5 kilometer dalam masa latihan 9 minggu.

  Program ini akan menjadualkan latihan 3 hari seminggu dan 20 hingga 30 minit untuk setiap latihan. Aplikasi ini benar-benar wajib jika anda ingin menyertai maraton.

  MaklumatSofa ke 5K
  Pemaju Rangkaian AKTIF, LLC
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (13,048)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 100,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  5. Endomondo

  DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Endomondo

  Endomondo adalah aplikasi yang tidak hanya merekam berjalan, tetapi juga dapat digunakan untuk berjalan kaki, berbasikal, dan 60 jenis sukan lain.

  Aplikasi ini menggunakan GPS untuk menganalisis statistik anda dan membantu anda mencapai matlamat anda untuk menjalani kehidupan yang sihat.

  Di samping itu, Endomondo membolehkan pengguna menetapkan matlamat yang ingin anda capai dan memberikan cabaran yang boleh anda tempuh agar lebih bermotivasi.

  MaklumatEndomondo
  Pemaju Endomondo.com
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (656,286)
  Saiz 18MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  6. Pumatrac

  MUAT TURUN Apl

  Pumatrac adalah salah satu aplikasi terbaik untuk telefon pintar yang mempunyai reka bentuk yang sangat minimalis tetapi terasa sejuk.

  Bukan hanya merakam jarak dan waktu yang anda gunakan untuk berlari, Pumatrac juga akan mencatat cuaca, waktu, dan bahkan bulan untuk memberi anda waktu terbaik untuk berlari.

  Sebagai contoh, dari data yang dirakam oleh aplikasi semasa anda berjalan, Pumatrac mencadangkan agar anda berjalan pada hari Jumaat jam 10 pagi sambil mendengar muzik.

  Oh ya, aplikasi ini dibangunkan oleh syarikat yang menghasilkan produk sukan, Puma. Walaupun begitu, anda tidak perlu memakai atribut Puma untuk menggunakan aplikasi ini.

  MaklumatPumatrac
  Pemaju PUMA SE
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (5,644)
  Saiz 52MB
  Pasang 500,000+
  Android Minimum 5.0

  7. Latihan Strava

  MUAT TURUN Apl

  Strava Training adalah pilihan aplikasi berjalan terbaik di Telefon Pintar yang boleh anda pilih, geng. Aplikasi ini dapat merakam laluan larian anda dan menganalisisnya.

  Satu perkara penting dalam Latihan Strava adalah aplikasi ini dapat memberi anda motivasi. Anda boleh melakukan cabaran mingguan atau bulanan yang dibuat oleh Strava Training.

  Seperti bermain permainan, cabarannya akan dinilai berdasarkan skor dan anda boleh membandingkannya dengan skor orang lain. Tidak seronok, geng?

  MaklumatLatihan Strava
  Pemaju Strava Inc.
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (453,705)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum Berbeza dengan peranti

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 10 aplikasi terbaik untuk telefon pintar yang dapat menjadikan anda lebih bersemangat dan bermotivasi dalam menjalankan.

  Semoga artikel ini dapat membantu anda dalam menjalani gaya hidup sihat dan ideal, geng. Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan