7 Permainan Terbaik untuk Kentang RAM 2 GB HP

Sukar untuk mencari permainan yang menarik dan ringan untuk dimainkan pada telefon pintar RAM 2GB? Tenang, Jaka ada senarai! Lihat artikel Jaka berikut, geng.

Pada masa ini, terdapat banyak pembangun yang memilih untuk mengembangkan permainan telefon pintar melalui PC atau konsol. Sebabnya, kerana permainan telefon pintar jauh lebih menguntungkan.

Semakin banyak pembangun bergerak ke platform mudah alih sehingga permainan hari ini juga semakin canggih, geng. Grafiknya HD seperti permainan komputer dan konsol.

Semakin baik grafik dan kandungannya, semakin sukar permainan ini. Mungkin jika dimainkan pada Samsung Galaxy S10 + dengan RAM 12GB tidak akan ada masalah, geng.

Masalahnya, tidak semua orang mempunyai telefon pintar yang mampu bermain permainan ini. Mungkin sekarang anda masih menggunakan telefon pintar kentang RAM 2GB yang anda beli 5 tahun yang lalu.

 • Pemacu Berkelajuan Garena
 • Mobile Legends: Bang Bang
 • Pertembungan kaum-kaum
 • PES 2019
 • Bintang Pergaduhan
 • Asfalt 9: Legenda
 • Permainan Terbaik yang Disyorkan untuk Telefon Pintar dengan RAM 2GB

  Tidak perlu bersedih jika telefon pintar spesifikasi kentang anda hanya mempunyai RAM 2 GB. Masih banyak permainan menarik yang dapat anda mainkan dengan lancar menggunakan RAM 2 GB.

  Sebenarnya terdapat banyak permainan seperti PUBG mobile yang mempunyai spesifikasi minimum RAM 2GB, tetapi apabila dimainkan dengan telefon pintar 2GB RAM, ia sangat perlahan dan ia benar-benar membuatnya marah, geng.

  Agar anda tidak terganggu oleh kelewatan semasa bermain permainan, Jaka telah memilih 7 permainan terbaik untuk dimainkan pada telefon pintar kentang spesifikasi RAM 2GB anda. Lihatlah!

  1. Garena Bebas Api

  Sekiranya anda mahu memainkan PUBG Mobile pada telefon pintar kentang anda, teruskan, geng. Tetapi jika anda menjadi emosional kerana lambat dan membanting telefon bimbit anda, Jaka tidak bertanggungjawab, ya.

  Nasihat Jaka, lebih baik bermain Garena Free Fire . Permainan sama menarik, pertempuran yang membuat anda teruja, semua yang anda dapat dalam permainan ini.

  Anda mesti berjuang untuk menjadi orang terakhir yang tinggal di medan perang. Ringkas bukan? Walaupun grafiknya tidak comel, ia bagus untuk telefon pintar RAM 2GB anda.

  Permainan Menembak Garena DOWNLOAD
  MaklumatGarena Bebas Api
  Pemaju Garena Antarabangsa
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (29,316,897)
  Saiz 63MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.0.3

  2. Pemacu Kelajuan Garena

  Garena Speed ​​Drifters adalah salah satu permainan pendatang baru yang segera mendapat sambutan positif dari peminat permainan lumba.

  Permainan ini memang unik. Dengan menggabungkan perlumbaan dengan pertarungan seperti siri Mario Kart legendaris atau permainan CTR, permainan ini sangat menyeronokkan untuk dimainkan.

  Permainan ini sebenarnya tidak terlalu berat, geng. RAM 2 GB dapat menjalankan permainan ini dengan lancar walaupun grafiknya tidak tinggi. Yang penting ialah anda juga tidak mengikuti internet, bukan?

  Garena Racing Games DOWNLOAD
  MaklumatPemacu Berkelajuan Garena
  Pemaju Permainan Garena Dalam Talian
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (395,891)
  Saiz 36MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.0.3

  3. Mobile Legends: Bang Bang

  Siapa, siapa yang tidak tahu permainan ini? Nampaknya hampir semua orang yang ditemui Jaka telah memainkan permainan MOBA analog ini.

  Dari pengrajin nasi goreng hingga pengarah syarikat, banyak bermain Mobile Legends . Secara semula jadi, selain menarik, permainan ini dapat dimainkan dengan spesifikasi telefon bimbit apa pun.

  Permainan MOBA ini juga merupakan permulaan kejayaan beberapa YouTuber Indonesia yang terkenal. Sehingga kini masih ramai yang bermain permainan ini, anda tahu.

  Permainan Moonton DOWNLOAD
  MaklumatMobile Legends: Bang Bang
  Pemaju Moonton
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (12,650,244)
  Saiz 95MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.0.3

  4. Clash of Clans

  Clash of Clans adalah permainan strategi dengan tujuan untuk membangun desa dan memperkuat klan yang anda pimpin. Anda juga boleh menyerang kampung orang lain dan bertahan dari serangan musuh.

  Permainan ini mempunyai permainan dan grafik yang sederhana sehingga tidak memerlukan HP dengan spesifikasi tinggi. Telefon bimbit kentang anda pasti berfungsi juga.

  Permainan ini senang dimainkan, cuma anda memerlukan masa yang lama untuk menaik taraf bangunan atau pasukan anda. Sekiranya sultan, benar-benar, tambah geng,

  DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell
  MaklumatPertembungan kaum-kaum
  Pemaju Supercell
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (49,438,403)
  Saiz 110MB
  Pasang 500,000,000+
  Android Minimum 4.1

  5. PES 2019

  Adakah anda pernah bermain bola sepak di PS atau komputer? Nah, permainan ini mempunyai permainan yang sama, geng. Permainan yang dibuat oleh Konami ini adalah versi mudah alih permainan bola sepak popular PES 2019 .

  Permainan ini anda boleh bermain di luar talian tanpa internet. Walaupun di luar talian, tetapi ia tidak akan mengurangkan kegembiraan bermain permainan bola sepak yang satu ini.

  Permainan ini tidak memerlukan spesifikasi yang tinggi untuk dimainkan. Telefon pintar kentang RAM 2GB anda mesti kuat juga.

  DOWNLOAD Permainan
  MaklumatPES 2019
  Pemaju Konami
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.3 (3,087,765)
  Saiz 82MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 5.0

  6. Bintang Pergaduhan

  Ada satu lagi permainan MOBA yang Jaka masukkan dalam senarai cadangan, geng. Walaupun dalam kategori MOBA, Brawl Stars mempunyai permainan yang unik.

  Anda harus bersaing 3 vs 3 dengan pasukan lawan untuk memperjuangkan permata. Terdapat banyak lagi mod yang boleh anda mainkan dalam permainan ini.

  Oh ya, permainan ini pasti menyeronokkan dan senang dimainkan pada telefon pintar RAM 2GB anda. Cepat muat turun, geng!

  DOWNLOAD Permainan
  MaklumatBintang Pergaduhan
  Pemaju Supercell
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (4.763.868)
  Saiz 101MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.3

  7. Asfalt 9: Legenda

  Asphalt 9: Legends adalah permainan lumba yang boleh anda mainkan di luar talian. Permainan ini terkenal kerana mempunyai grafik yang sangat hebat.

  Walaupun grafiknya baik-baik saja, anda masih boleh memainkan permainan ini dengan lancar. Sekiranya ia dirasakan kurang lancar, anda hanya perlu mengurangkan kualiti grafik permainan ini.

  Anda mesti menyelesaikan perlumbaan untuk menaik taraf kereta anda dan membuka ciri menarik dalam permainan. Anda pasti suka bermain permainan ini, deh.

  Gameloft Racing Games SE DOWNLOAD
  MaklumatAsfalt 9: Legenda
  Pemaju Gameloft
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (950,455)
  Saiz 62MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 4.3

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 7 cadangan permainan terbaik untuk telefon pintar kentang RAM 2GB. Sudahkah anda mencuba permainan yang disyorkan oleh Jaka di atas?

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Permainan atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba .

  Artikel Berkaitan