5 Permainan Drag Motor Terbaik untuk Android 2019 | Rasa Begitu Dilan!

Daripada berlumba di jalan seperti Dilan, lebih baik anda bermain permainan tarik motosikal terbaik Jaka mengesyorkan geng ini. Dijamin, ia tidak akan ditandakan oleh polis!

Permainan perlumbaan masih merupakan salah satu genre kegemaran para pemain. Mahu berlumba kereta atau motosikal, selagi menarik pasti akan dimainkan.

Salah satu jenis permainan perlumbaan yang popular adalah perlumbaan drag di mana pelumba mesti bersaing dengan laju di lorong lurus dan pendek untuk sampai ke garisan penamat terlebih dahulu.

Nah, bukannya perlumbaan sebenar seperti Dilan yang melanggar undang-undang, anda seharusnya memainkan permainan seret motosikal terbaik yang akan disyorkan oleh Jaka!

 • Drag Racing: Bike Edition
 • Perlumbaan Basikal Shift
 • Permainan Motor Seret yang Disyorkan Seterusnya. . .
 • Permainan Motor Drag Terbaik 2019

  Sama seperti perlumbaan drag yang asal, permainan perlumbaan motor berikut juga mengharuskan anda mengemudi motor secepat dan seefektif mungkin untuk dapat maju ke garisan penamat.

  Jadi, permainan apa yang patut dicuba? Mari kita periksa senarai cadangan!

  1. Basikal Teratas: Racing & Moto Drag

  Permainan pertama yang Jaka akan sarankan untuk anda adalah Top Bike: Racing & Moto Drug . Dari tajuk sahaja didapati bahawa anda akan berlumba-lumba menyeret dalam permainan ini.

  Permainan ini menyediakan pelbagai ciri, mulai dari banyak jenis motosikal yang dapat digunakan dan tentu saja diubah suai, hingga mod permainan yang mencabar.

  Dalam permainan ini, suka atau tidak anda akan dipaksa untuk melanggar semua peraturan yang ada untuk mengalahkan semua musuh yang menghalangi jalan anda. Menarik sekali!

  MaklumatBasikal Teratas: Perlumbaan & Tarik Moto
  Pemaju T-Bull
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (72,843)
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Pasang 5,000,000+
  Android Minimum 4.0.3
  Muat turunnya Pautan

  2. Drag Racing: Bike Edition

  Selain itu, terdapat permainan Drag Racing: Bike Edition yang dikembangkan oleh Creative Mobile . Permainan ini cukup popular kerana telah dimuat turun lebih dari 10 juta kali di Play Store.

  Perkara yang menarik mengenai permainan ini adalah bahawa tidak ada ciri premium yang boleh dibeli. Jadi, anda boleh bersaing secara adil dengan rakan-rakan pemain permainan ini.

  Anda mesti dapat menyesuaikan basikal anda sehingga anda dapat mencari keseimbangan antara kekuatan dan cengkaman. Dengan keseimbangan ini, anda akan memenangi semua perlumbaan yang anda ikuti.

  MaklumatDrag Racing: Bike Edition
  Pemaju Mudah Alih Kreatif
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (411,238)
  Saiz 23MB
  Pasang 10,000,000+
  Android Minimum 3.0
  Muat turunnya Pautan

  3. Bike Shift Racing

  Permainan seret seterusnya adalah Bike Shift Racing . Seperti namanya, inti dari permainan ini adalah shift alias gear shift yang sempurna.

  Semasa pertama kali bermain permainan ini, anda akan mendapat tutorial tentang cara mengawal motosikal anda di lumba lumba.

  Seiring berjalannya waktu, anda harus terus meningkatkan motosikal anda untuk menaklukkan lawan yang lebih hebat.

  MaklumatPerlumbaan Basikal Shift
  Pemaju AbsoLogix - Studio Permainan 3D
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.2 (577)
  Saiz 39MB
  Pasang 100,000+
  Android Minimum 4.0
  Muat turunnya Pautan

  Permainan Motor Seret yang Disyorkan Seterusnya. . .

  4. SouzaSim - Drag Race

  Ingin melakukan muslihat motosikal seperti wheelie? Anda boleh melakukannya dalam permainan SouzaSim - Drag Race satu kumpulan ini!

  Untuk dapat melakukan muslihat ini, sudah tentu anda harus menyesuaikan motosikal anda ke tahap pro. Mengubah sistem kotak gear, mengganti knalpot, dan lain-lain adalah perkara yang mesti anda lakukan.

  Anda seharusnya dapat mengumpulkan wang dengan mengumpulkan wang dari hasil geng kemenangan anda. Terdapat beberapa pilihan panjang trek lumba, dari 100, 200, 400, hingga 1000 meter.

  MaklumatSouzaSim - Perlumbaan Seret
  Pemaju Evagelos Oganesov
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.1 (30.604)
  Saiz 8.5MB
  Pasang 1,000,000+
  Android Minimum 4.1
  Muat turunnya Pautan

  5. Perlumbaan Basikal Drag Indonesia

  Cadangan terakhir untuk ini adalah geng yang agak unik, kerana permainan ini dicipta oleh orang Indonesia! Itulah sebabnya permainan ini bertajuk Indonesian Drag Bike Racing .

  Jenis motor yang boleh anda gunakan sangat berbahasa Indonesia. Bermula dari Mio hingga Ninja anda boleh gunakan untuk berlumba.

  Walaupun motosikal itu tempatan, anda boleh bermain di pelbagai bahagian geng dunia dalam permainan ini! Anda boleh membuka tempat-tempat ini dengan menggunakan duit syiling yang boleh diperolehi melalui perlumbaan.

  MaklumatPerlumbaan Basikal Drag Indonesia
  Pemaju kata taufik
  Ulasan (Bilangan pengulas) 3.9 (2,362)
  Saiz 17MB
  Pasang 500,000+
  Android Minimum 4.0
  Muat turunnya Pautan

  Itulah kumpulan lima permainan perlumbaan drag motosikal terbaik yang disyorkan oleh Jaka untuk anda yang mempunyai cita-cita untuk berlumba di jalan raya seperti Dilan. Daripada mengambil risiko mengapa di jalan raya, lebih baik hanya bermain permainan!

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan