Cara Memperbaiki Aplikasi Tutup Paksa di Android

Telefon pintar Android anda sering mengalami aplikasi penutupan secara paksa atau sering berhenti malah suka keluar sendiri? Inilah cara memperbaiki aplikasi penutupan paksa

Telefon pintar Android memang dicipta dengan semua tahap keselesaan yang sempurna. Dengan menggunakan sistem operasi peranti yang dibuat oleh Google, anda boleh memasang aplikasi apa sahaja yang ingin anda gunakan. Namun, hingga kini masih ada aplikasi seperti ditutup sendiri atau disebut juga aplikasi tutup paksa pada Android. apa yang mesti anda buat?

Sekiranya memang aplikasi Android yang anda gunakan sering kali ditutup, ini bermaksud terdapat kesalahan sistem dari telefon bimbit anda. Untuk itu, anda mesti melakukan beberapa perkara yang mesti anda jalankan untuk meningkatkan aplikasi close force pada Android.

BACA JUGA
  • Cara Memperbaiki Bateri Laptop yang Habis Dengan Cepat
  • Cara Memperbaiki Bateri Laptop yang Habis Dengan Cepat
  • Cara Memperbaiki Rearm 0xc004d307 Ralat di Windows

Cara Memperbaiki Aplikasi 'Force Close' di Android

1. Kosongkan cache setiap aplikasi

Biasanya, jika anda mempunyai masalah penutupan kekuatan dalam aplikasi tertentu, anda boleh mencuba membersihkan cache dalam aplikasi tersebut. Anda hanya perlu pergi ke Tetapan > Pengurusan Aplikasi > pilih aplikasi > Kosongkan Cache . Dengan melakukan itu, masalah utama anda dapat diselesaikan. Namun, jika anda masih menghadapi masalah, anda boleh mencuba Hapus Data untuk menghapus semuanya, dan cuba memasukkan semula aplikasinya.

2. Pasang semula Aplikasi

Sekiranya benar bahawa aplikasi anda masih tidak dapat berjalan seperti biasa, maka anda boleh mencuba memasang semula aplikasi anda. Anda sudah tahu bagaimana melakukannya dengan betul? Nyahpasang aplikasi yang bermasalah, kemudian cari aplikasi yang sama sekali lagi di Google Play Store dan pasang semula.

3. Mulakan semula Telefon Pintar

Cara paling mudah dan sangat mudah untuk melakukannya seterusnya adalah menghidupkan semula telefon pintar Android kegemaran anda . Dengan cara ini, anda secara tidak langsung telah melakukan soft reset supaya telefon pintar anda siap digunakan semula. Sekiranya anda boleh, lakukan ini setiap hari supaya telefon anda tetap berkinerja.

4. Tetapan Semula Kilang

Tiga cara di atas adalah pertolongan cemas apabila aplikasi Android anda menghadapi masalah. Sekiranya sudah teruk, dan anda merasakan telefon pintar anda menjadi perlahan, anda boleh melakukan cara terakhir untuk melakukan tetapan semula kilang . Tetapi, sebelum melakukannya, anda harus membuat sandaran data terlebih dahulu agar tidak hilang setelah melakukan tetapan semula kilang. Anda boleh membaca Cara Mudah Membuat Sandaran dan Memulihkan Semua Aplikasi Android Tanpa Root.

Nah, inilah cara untuk meningkatkan aplikasi force close pada telefon pintar Android. Langkah-langkah di atas adalah langkah awal yang mesti anda ambil ketika aplikasi mengalami masalah. Berikan pendapat dan komen anda di ruangan di bawah.

Artikel Berkaitan