Ini adalah Aplikasi Kamera Android Lanjutan yang Boleh Mengubah Kamera Telefon Pintar Anda!

Inginkan kamera telefon pintar Android anda yang canggih? JalanTikus akan berkongsi sedikit maklumat mengenai aplikasi kamera Android yang canggih ini!

Kamera telah menjadi perkara semula jadi untuk ditambahkan pada telefon pintar. Pada masa kini banyak telefon pintar dilengkapi dengan kamera yang mampu dimiliki oleh rakan sekelas DSLR. Tetapi tidak jarang, masih ada telefon pintar yang dilengkapi dengan kamera biasa-biasa saja.

Telefon pintar yang dilengkapi dengan kamera canggih biasanya berharga tinggi. Inginkan kamera telefon pintar Android anda yang canggih? JalanTikus akan berkongsi sedikit maklumat mengenai aplikasi kamera Android yang canggih ini! Dengar Ya!

BACA JUGA
  • 3 Cara Mudah Menjadikan Kamera Anda sebagai Kamera Web
  • Cara membuat kilat untuk kamera depan telefon Android anda
  • Cara Membuat Kamera Telefon Pintar Canggih seperti Kamera Tanpa Cermin

Kamera yang canggih tidak bermaksud mesti mempunyai resolusi tinggi. Tetapi yang dimaksudkan di sini adalah bahawa ciri kamera akan membawa anda ke "tahap seterusnya"; bukan sekadar mengambil gambar.

Sekarang, dengan menggunakan Goggles , kamera Android biasa-biasa saja, anda akan mempunyai ciri-ciri canggih yang tidak disediakan oleh vendor telefon pintar. Sebelum mengetahui kecanggihan yang ada, sila muat turun Goggles terlebih dahulu.

Produktiviti Apl Google Inc. MUAT TURUN

1. Imbas Kod Bar

Kod bar adalah kumpulan kod dalam bentuk garis, masing-masing mempunyai ketebalan yang berbeza, bergantung pada maklumat yang dibawanya. Kod bar biasanya digunakan untuk menyimpan maklumat mengenai sesuatu produk.

Dengan Goggles, anda tidak lagi memerlukan pengimbas kod bar, kerana aplikasi kamera Android yang canggih ini dapat digunakan sebagai pembaca kod bar. Cukup arahkan kamera anda ke kod bar yang ingin anda baca, maka Goggles akan memaparkan maklumat produk secara automatik.

2. Imbas Kod QR

QR Code (Quick Response Code) adalah bentuk kod bar evolusi. Sekiranya kod bar hanya menyimpan maklumat produk, Kod QR dapat digunakan untuk menyimpan banyak maklumat sekaligus, seperti alamat web, kontak telefon, PIN BBM, LINE Messenger ID, dan lain-lain.

Dengan mengimbas QR Code menggunakan Goggles, anda akan diberi maklumat awal tentang apa yang terkandung dalam QR Code. Jadi tidak perlu memasang aplikasi QR Scanner secara berasingan bukan?

3. Menterjemahkan Bahasa Asing

Apabila anda menemui bahasa asing dalam bentuk cetakan (buku atau risalah), anda boleh menggunakan Goggles untuk menerjemahkannya. Cukup arahkan kamera dari Goggles ke buku yang memaparkan bahasa asingnya, kemudian biarkan Goggles mengimbas. Seterusnya, pilih Teks dan pilih Terjemahkan .

Nanti anda akan diarahkan ke Google Translate jika anda memilih aplikasinya, atau anda boleh melakukan proses terjemahan secara langsung melalui penyemak imbas jika anda tidak memiliki aplikasi Google Translate.

Apl Produktiviti Google MUAT TURUN

4. Tukar Imej Ke Dokumen Bentuk Teks

Sebelumnya, Jaka telah berkongsi cara menyalin-menampal isi buku yang dicetak ke dalam dokumen teks di Android. Dengan menggunakan kaedah OCR (Optical Character Recognition), Goggles juga boleh melakukannya.

Sama seperti menterjemahkan bahasa asing menggunakan Goggles, anda boleh menukar gambar menjadi teks dengan langkah yang sama. Perbezaannya, apabila selepas memilih Teks, anda memilih Salin . Kemudian Tampalkan hasilnya dalam aplikasi pengurus teks yang biasanya anda gunakan, seperti WPS Office.

Aplikasi Aplikasi & Alat Perniagaan Kingsoft Office Software Corporation Limited DOWNLOAD

5. Mengetahui Maklumat Gambar Bergambar

Sekiranya secara kebetulan anda pergi ke suatu kawasan dan mencari bangunan, tetapi tidak tahu namanya, anda boleh menggunakan Goggles untuk mengetahui maklumat mengenai bangunan tersebut. Biasanya Goggles hanya mengenali bangunan terkenal . Tetapi tidak salah jika anda ingin mencubanya di mana sahaja.

Oh ya, aplikasi kamera Android yang canggih ini juga dapat digunakan untuk mengenali produk, anda tahu! Contohnya, anda mengambil gambar buku, CD atau DVD, atau foto produk makanan dan minuman, kemudian Goggles akan memaparkan maklumat tambahan dari produk serupa. Hebat, bukan?

6. Selesaikan Teka-teki Sudoku

Sudoku ini menghendaki anda meletakkan nombor dari 1-9 ke lajur tertentu dengan betul. Sekarang, dengan menggunakan Goggles, anda dapat menjawab teka-teki Sudoku dengan mudah. Yang harus anda buat hanyalah mengimbas soalan, maka jawapannya akan muncul.

Untuk mencuba keseronokan bermain Sudoku dengan bantuan Goggles, pasang Sudoku pada Android atau Sudoku X di PC anda.

Permainan Strategi PisnoStudio MUAT TURUN

Bagaimana untuk Bukankah keren, aplikasi kamera Android yang canggih ini? Dengan ukuran fail yang kecil, anda dapat menjadikan telefon pintar Android anda menjadi canggih tanpa perlu memasang banyak aplikasi. Selain menjimatkan ruang penyimpanan, Anda juga tidak perlu putus asa kerana anda memiliki perangkat Android dengan kamera biasa-biasa saja.

Artikel Berkaitan