3 Aplikasi Foto Mudah Alih Terbaik untuk Membuat GIF Kreatif dan Video Pendek

Untuk membuat foto bergerak (GIF) atau Foto Langsung a Apple, berikut adalah aplikasi foto bergerak terbaik di Android. Berbanding dengan gambar selfie seperti biasa, foto bergerak (GIF) pastinya lebih menggembirakan kerana anda bebas untuk menyatakan.

Selain selfie dan video langsung, memindahkan gambar seperti Boomerang di Instagram atau gambar dalam format GIF juga menjadi trend pada masa kini. Adakah anda sering tidak menemui gambar GIF bergerak atau video pendek di media sosial?

Berbanding dengan gambar selfie seperti biasa, foto bergerak (GIF) pastinya lebih menggembirakan kerana anda bebas untuk menyatakan. GIF juga jauh lebih pendek daripada video, jadi menjimatkan lebih banyak kuota.

Untuk membuat foto bergerak (GIF) atau Foto Langsung a Apple, berikut adalah aplikasi foto bergerak terbaik di Android.

BACA JUGA
  • Buat Animasi GIF Menggunakan Google? Boleh! Ini caranya
  • 10 GIF ini Dijamin Menjadikan Anda Mimpi Buruk, Pesakit dengan Hati Lemah TIDAK Buka!
  • 20 GIF Bollywood Paling Gila Paling Dijamin Membuat Anda Ketawa!

Aplikasi Terbaik Untuk Membuat Foto Bergerak (GIF)

1. Gerak Bergerak

Aplikasi foto mudah alih pertama adalah Motion Stills yang dibuat oleh Google. Anda boleh membuat foto bergerak atau video pendek 3 saat dengan Apple Live Photo dalam format GIF.

Terdapat juga mod maju cepat, yang dapat mempercepat video dari dua hingga lapan kali ganda dari kelajuan asal. Ya, seperti Boomerang di Instagram. Hasilnya anda boleh simpan dalam format GIF atau sebagai video biasa.

2. Instagram

Aplikasi foto mudah alih terbaik seterusnya adalah Instagram . Anda boleh membuat pelbagai bentuk gambar bergerak atau video pendek yang menarik melalui ciri Instagram Stories .

Dari Boomerang mula bergerak foto GIF) bolak-balik. Hingga Mundur untuk membuat foto bergerak atau video pendek ke belakang.

3. Utusan

Messenger bukan hanya untuk berbual dengan rakan Facebook, anda juga dapat menggunakannya untuk membuat video pendek yang menarik. Kemudian ubahnya menjadi gambar GIF dengan WhatsApp.

Anda boleh bergantung pada fitur Penapis Wajah atau penapis wajah dengan banyak pilihan menarik, untuk menjadikan foto bergerak se kreatif mungkin.

LIHAT ARTIKEL

Tamat Kami

Itulah aplikasi foto bergerak terbaik, harap kreatif untuk membuat gambar GIF atau video pendek yang menarik. Kemudian, kongsi ke media sosial. Adakah anda mempunyai aplikasi foto mudah alih yang lain?

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan