Tiada Pemasangan! Ini 8 Aplikasi Android Pengesan Hantu Asli

Tertarik dengan sosok mengembara di sekeliling anda? Muat turun aplikasi pengesanan hantu asal untuk telefon Android berikut.

Sebelum ini, JalanTikus pernah menulis mengenai aplikasi pengesanan hantu yang disebut Ghost Radar . Ternyata selain Ghost Radar, ada beberapa aplikasi lain yang dapat digunakan untuk mengesan kehadiran hantu.

Sekiranya anda ingin tahu berapa banyak hantu yang ada di sekitar anda. Anda boleh mencuba salah satu aplikasi Android pengesanan hantu asli yang paling tepat di bawah.

Tetapi Jaka tidak bertanggungjawab atas akibat yang akan menimpa anda setelah anda memasang. Berikut adalah ulasan penuh:

Aplikasi Android Detektor Hantu Sebenar Yang Paling Tepat

1. Ghost Radar Ultimate Prank

Ghost Radar Ultimate Prank adalah aplikasi pengesanan hantu Android yang dibuat untuk mengetahui lokasi hantu dan mengesan aktiviti paranormal di mana sahaja mereka berada.

Dengan menggunakan pelbagai sensor telefon pintar untuk mengimbas, aplikasi ini dapat mengesan kehadiran hantu yang berada di dekat anda dengan cepat.

Aplikasi pengesan Ghost Radar Ultimate Prank Android ini berukuran 4.6MB dan telah dimuat turun lebih dari 1 juta kali di Play Store.

2. Lelucon Radar Kamera Hantu

Ghost Camera Radar Joke adalah aplikasi Android yang akan mengubah kamera Android menjadi kamera penangkap hantu. Hantu yang dilihat pada kamera akan sangat nyata. Oleh itu, pastikan anda tidak takut semasa menggunakannya.

Aplikasi pengesan hantu Ghost Detector Radar Joke berukuran 11 MB dan telah dimuat turun di kedai permainan lebih daripada 1 juta kali.

3. Kamera Radar Hantu

Ghost Radar Camera adalah aplikasi yang dapat digunakan untuk mengetahui hantu dari foto yang telah anda ambil sebelumnya. Pengguna juga dapat menambahkan pelbagai jenis gambar hantu di setiap foto.

Aplikasi pengesanan hantu yang paling tepat pada Android Ghost Radar Camera berukuran 4.1 MB dan telah dimuat turun lebih dari 100 ribu kali.

4. Pengesan Hantu

Ghost Detector adalah aplikasi yang akan menganalisis pelbagai jenis tenaga di sekitar anda dan memaparkannya pada radar. Selain itu, aplikasi ini juga mengesan pelbagai frekuensi barang elektronik, seperti TV, router, komputer, pengecas, telefon bimbit, dan sebagainya.

Aplikasi Ghost Detector berukuran 1.1 MB dan telah dimuat turun lebih daripada 1 juta kali.

5. Radar Hantu Kamera

Camera Ghost Radar adalah aplikasi ini yang akan mengubah kamera Android Anda menjadi kamera menangkap hantu. Hati-hati, hantu yang muncul di sini boleh kelihatan baik dan juga kelihatan sangat menakutkan.

Aplikasi Ghost Detector Camera Ghost Radar berukuran 8.3 MB dan telah dimuat turun lebih daripada 5 juta kali.

6. Ghost Detector Pro

Ghost Detector Pro adalah salah satu aplikasi pengesanan hantu terbaik di Android. Aplikasi ini dapat mengesan pelbagai gelombang magnetik menggunakan sensor Android. Terdapat pelbagai kulit yang boleh anda cuba ketika melakukan pengesanan hantu.

Aplikasi pengesan hantu Ghost Detector Pro berukuran 13 MB dan telah dimuat turun lebih dari 1 juta kali di Play Store.

7. Radar Hantu

Ghost Radar adalah aplikasi paranormal Android yang berguna untuk mengesan semua hantu yang ada di sekitar anda. Ghost Radar akan melakukan _scannin_g di sekeliling anda dan menunjukkan berapa banyak hantu yang ada.

Aplikasi Ghost Radar pengesan Ghost berukuran 4.8 MB dan telah dimuat turun lebih daripada 5 juta kali di Play Store.

8. Sensor Hantu - Pengesan EM4

Terakhir ialah Ghost Sensor - EM4 Detector . Aplikasi pengesanan hantu ini dibuat oleh Nextep Ent. Aplikasi ini akan memberikan sensor sekiranya terdapat hantu di sekitar anda. Semakin dekat hantu, semakin kuat sensornya.

Itulah pelbagai aplikasi pengesanan hantu Android yang paling tepat yang boleh anda cuba. Sekiranya anda mempunyai aplikasi lain, anda boleh membagikannya di ruangan komen.

Anda perlu tahu, aplikasi di atas bertujuan untuk bekerja pada rakan. Aplikasi ini tidak dapat digunakan untuk mengesan hantu sebenar. Semoga berjaya!

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan hantu atau tulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

Artikel Berkaitan