Mesti cuba! 6 Cara Mendapatkan Rangkaian 4G LTE dengan Mudah dan Cepat dalam 5 Minit

Kali ini Jaka akan memberi anda 6 cara untuk mendapatkan rangkaian 4G di mana sahaja anda berada. Lihat ulasan penuh di bawah!

Di era moden, seperti sekarang, di mana sahaja dan bila-bila masa anda pasti memerlukan internet . Internet termasuk keperluan yang tidak dapat dilepaskan untuk pengguna telefon pintar.

Seperti diketahui, buat masa ini rangkaian terkuat di Indonesia adalah rangkaian 4G. Nah, bagi anda yang sangat memerlukan rangkaian internet 4G, kali ini Jaka akan memberi anda 6 cara untuk mendapatkan rangkaian 4G di mana sahaja anda berada . Lihat ulasan penuh di bawah!

BACA JUGA
  • 5 Fakta Penting Mengenai 4G LTE yang WAJIB Anda Ketahui
  • 10 Negara dengan Rangkaian Internet 4G LTE Tercepat di Dunia
  • 5 Cara Mempercepat Sambungan 3G secepat Rangkaian 4G LTE

Mesti cuba! 6 Cara Mendapatkan Rangkaian 4G LTE dengan Mudah dan Cepat dalam 5 Minit

1. Gunakan Telefon Pintar berukuran 4G

Perkara pertama yang mesti anda pastikan ialah telefon pintar yang anda gunakan dilengkapi dengan kemudahan rangkaian 4G. Sekiranya telefon pintar tidak dilengkapi dengan kemudahan 4G, sudah pasti anda tidak akan dapat menggunakan rangkaian 4G.

2. Tukar Kad SIM yang berukuran 4G

Oleh itu, kamus mesti memastikan terlebih dahulu sama ada kad SIM yang anda gunakan sudah menyokong 4G atau tidak. Biasanya, kad SIM terkini pada masa ini semua menyokong rangkaian 4G. Sekiranya masih tidak ada rangkaian 4G, anda mesti menaik tarafnya di operator pusat terlebih dahulu.

3. Memancing Isyarat dengan Mod Pesawat

Dengan menggunakan Mod Pesawat atau Mod Pesawat . Mod kapal terbang dapat digunakan sebagai alat untuk mendorong isyarat dari yang sebelumnya sukar untuk mendapatkan isyarat, kemudian berubah menjadi isyarat . Kaedah ini akan menjadikan telefon pintar anda dapat menyegarkan semula isyarat di kawasan atau kawasan tersebut.

4. Memastikan Wilayah Terjangkau Untuk Rangkaian 4G

Di Indonesia sahaja, tidak semua rangkaian 4G tersedia. Biasanya rangkaian 4G terdapat di bandar-bandar besar. Namun, terdapat juga beberapa bandar yang telah disatukan oleh rangkaian 4G. Jadi, salah satu cara untuk mendapatkan rangkaian 4G adalah dengan memastikan lokasinya disokong oleh isyarat 4G atau tidak.

5. Keluar dari Bilik

Untuk mendapatkan isyarat yang lebih baik dan optimum, anda mesti keluar dari bilik . Mungkin di dalam bilik terdapat gangguan gelombang elektromagnetik yang dapat mengelakkan telefon pintar anda mendapat isyarat 4G.

6. Menggunakan Aplikasi Penguat Isyarat 4G

Terdapat pelbagai aplikasi penggalak isyarat di Google Play Store yang boleh anda muat turun melalui telefon pintar anda . Untuk kualiti, anda dapat melihat aplikasi penggalak isyarat 4G terbaik di Google .

Nah, itulah 6 cara untuk mendapatkan rangkaian 4G LTE dengan mudah yang boleh anda cuba sehingga anda dapat melayari internet dengan lancar atau bermain permainan yang memerlukan sambungan pantas. Semoga ini berguna!

Artikel Berkaitan