100% Berfungsi! 5 Aplikasi Penjimat Bateri Android Terbaik

Bagi pengguna telefon pintar, hayat bateri kadangkala lebih penting daripada spesifikasi lain. Kerana, tanpa bateri yang tahan lama, sudah tentu aktiviti

Bagi pengguna telefon pintar, hayat bateri kadangkala lebih penting daripada spesifikasi lain. Kerana, tanpa bateri yang tahan lama, tentu saja, aktiviti yang dilakukan dengan telefon pintar akan terganggu. Kehabisan kuasa adalah masalah yang sering dialami pengguna telefon pintar.

Ramai di antara kita yang ingin memiliki telefon bimbit dengan kapasiti bateri yang besar. Namun, masih ada cara lain yang dapat anda lakukan untuk menjimatkan kuasa bateri telefon bimbit tanpa harus memiliki telefon pintar yang canggih. Berikut adalah 5 aplikasi penjimat bateri yang boleh anda gunakan untuk menjimatkan kuasa bateri pada telefon pintar anda.

BACA JUGA
  • Inilah 5 sebab iPhone 5C masih sesuai digunakan pada tahun 2017
  • Jangan sekali-kali jailbreak iPhone! 5 Bahaya Di Balik Jailbreak iPhone Anda

100% Berfungsi! 5 Aplikasi Penjimat Bateri Android Terbaik

1. Hayat Bateri Kaspersky

Aplikasi pertama yang boleh menjadi cadangan bagi anda untuk menjimatkan bateri telefon bimbit adalah Kaspersky Battery Life . Dengan aplikasi ini, anda dapat meningkatkan daya tahan bateri telefon bimbit, mengurangkan masa pengisian dan memaksimumkan prestasi telefon pintar tanpa perlu khawatir kehabisan kuasa. Aplikasi ini secara automatik akan memantau aplikasi yang berjalan di telefon pintar sehingga anda dapat mengetahui aplikasi apa yang menggunakan tenaga paling banyak.

Utiliti Kaspersky Lab Apps DOWNLOAD

2. Penjimat Bateri DU

Aplikasi penjimat bateri ini tentunya tidak asing bagi pengguna telefon pintar anda. Lebih dari 600 juta orang telah menggunakan DU Battery Saver untuk menjimatkan kuasa mudah alih mereka. Kelebihan aplikasi ini adalah penjimatan kuasa dan memanjangkan hayat bateri hingga 60%. Aplikasi ini agak ringan dan boleh digunakan hanya dengan satu ketukan untuk menjimatkan kuasa. Selain itu, anda juga boleh menggunakan aplikasi ini untuk menyejukkan telefon bimbit anda dan membersihkan sampah aplikasi hingga 1.30 GB.

Produktiviti Aplikasi DU APPS Studio MUAT TURUN

3. Penjimat Bateri 2

Aplikasi penjimatan bateri yang satu ini tidak hanya dapat mengontrol dan mengoptimumkan prestasi bateri, tetapi juga membersihkan memori dan melindungi telefon bimbit dengan berkesan. Battery Saver 2 juga dapat mengawal waktu tidur telefon dan mengoptimumkan prestasi bateri dengan satu sentuhan. Menariknya, aplikasi ini menggunakan ikon Droid yang sejuk untuk setiap fungsi yang diterapkan.

Apps Utilities IGNIS GROUP DOWNLOAD

4. GO Battery Saver & Power Widget

Alat profesional ini untuk membantu anda menjimatkan hayat bateri telah dimuat turun lebih daripada 15 juta kali di Playstore. Ciri utama aplikasi ini adalah dengan tepat menganggarkan sisa masa bateri, widget yang meningkatkan prestasi bateri dengan reka bentuk UI yang dapat anda sesuaikan, menunjukkan berapa banyak daya bateri yang akan diperpanjang jika anda mematikan Wifi, Bluetooth dan lain-lain. Selain itu, aplikasi ini juga memastikan penyelenggaraan pengisian dan menjaga proses pengisian yang sihat dan selamat untuk bateri telefon pintar .

Membersihkan & Mengemas Aplikasi GO Launcher EX DOWNLOAD

5. C Penjimat Bateri

Aplikasi terakhir yang dapat membantu anda menjimatkan bateri android adalah C Battery Saver yang dirancang untuk mengoptimumkan jangka hayat bateri dan mengawal penggunaan aplikasi berbahaya yang dapat menguras tenaga dengan lebih cepat. Aplikasi ini ringan dan mudah dijalankan walaupun untuk pemula. Anda juga akan mendapat maklumat lengkap mengenai penggunaan kuasa dan memantau suhu telefon.

Aplikasi Utiliti C Pasukan Bateri DOWNLOAD

Itulah 5 aplikasi penjimat bateri andorid terbaik yang anda dapat secara percuma . Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan