Cara Sekat dan Berhenti Ikut Instagram Orang Lain tanpa diketahui

Ingin menyekat atau berhenti mengikuti akaun Instagram tetapi takut terperangkap dan tidak berasa selesa terhadap orang yang berkenaan? Anda boleh menggunakan butang bisu terkini yang disediakan oleh Instagram. Inilah cara menggunakannya.

Instagram adalah salah satu media sosial yang paling popular dan banyak digunakan hari ini. Banyak ciri yang ada untuk memuat naik apa sahaja membuat pengguna ketagihan untuk terus menghantar, dan bahkan cenderung melakukan spam.

Bercakap mengenai spam yang pastinya menjengkelkan, kali ini Jaka akan memberi anda petua mengenai cara menyekat atau berhenti mengikuti Instagram orang lain tanpa terperangkap .

BACA JUGA
  • Cara Menghapus Foto Instagram Orang Lain Tanpa Hack
  • Cara Menyimpan Cerita Instagram Tanpa Aplikasi
  • Cara mengetuk teman wanita Instagram tanpa terperangkap, kejayaan dijamin!

Cara Sekat dan Berhenti Ikut Instagram Orang Lain tanpa diketahui

Anda sering merasa kesal dengan orang yang menghantar spam di Instagram sama ada melalui post -an biasa atau melalui cerita. Ini boleh mengganggu dan membuat anda ingin berhenti mengikuti malah menyekat akaun. Tetapi di satu pihak, ada perasaan yang tidak enak jika anda kemudiannya berhenti mengikuti atau menyekat akaun, terutamanya jika orang itu adalah rakan atau saudara yang kami kenal.

MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

Tidak perlu bingung, Instagram baru-baru ini menambahkan fitur baru yang membolehkan anda mengamankan garis masa akaun Instagram yang seperti spam, tanpa perlu berhenti mengikuti atau menyekatnya yang anda tahu. Ingin tahu bagaimana caranya? Berikut adalah langkah-langkahnya:

  • Pastikan aplikasi Instagram pada telefon pintar anda adalah versi terbaru Instagram. Sekiranya tidak, kemas kini aplikasinya dengan segera.
  • Sekiranya ada, buka aplikasi Instagram dan segera pergi ke akaun yang anda mahu 'berhenti mengikuti atau menyekat' secara rahsia tanpa diketahui. Pilih ikon tiga titik di kanan atas akaun post -an.
LIHAT ARTIKEL
  • Instagram menambah butang bisu sebagai ciri berguna untuk tidak memaparkan catatan, cerita atau kemas kini dari akaun tanpa berhenti mengikuti atau menyekatnya. Pilih Bisukan untuk mengaktifkannya dan anda secara automatik bebas dari akaun yang suka spam.

Itulah cara mudah untuk menyekat atau berhenti mengikuti Instagram orang lain tanpa terperangkap dengan hanya menggunakan butang bisu terkini yang disediakan oleh aplikasi. Tetapi, jangan sekali-kali menggunakan butang bisu di akaun Instagram Jalan Tikus jika anda tidak mahu melewatkan petua dan maklumat yang paling bijak setiap hari. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Blok atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan