Anda Tidak Fotografi Berbakat? 5 Aplikasi Android Ini Untuk Mengatasi Kekaburan Foto

Sering mengambil gambar tetapi hasilnya kabur? Foto kabur sebenarnya dapat disimpan. Dengan aplikasi Android berikut, anda dapat mengubah foto kabur anda agar kelihatan lebih baik. Mahu tahu apa-apa? Dengar ya!

Semasa mengambil gambar dengan kamera telefon pintar , ternyata hasil yang diperolehi oleh gerakan kabur. Walaupun saat yang ditangkap itu baik. Mungkin ada di antara anda yang mengalaminya bukan?

Acara seperti ini pastinya cukup memeritkan. Tetapi, sekarang anda tidak perlu risau . Foto kabur sebenarnya dapat disimpan. Dengan aplikasi Android berikut , anda dapat mengubah foto kabur anda agar kelihatan lebih baik. Mahu tahu apa-apa? Lihat ulasan penuh Jaka di bawah.

BACA JUGA
  • Selalunya Fikirkan Suntingan Photoshop, Ternyata Foto Ini Asli!
  • 5 Penyunting Foto Terbaik dan PERCUMA Selain Adobe Photoshop
  • Kaedah Berkesan untuk Membuat Foto Cityscape dengan Telefon Pintar

Anda Tidak Fotografi Berbakat? 5 Aplikasi Android Ini Untuk Mengatasi Kekaburan Foto

1. Penyunting Foto oleh Aviary

Sumber foto: Foto: play.google.com

Anda boleh mengatakan Photo Editor oleh Aviary adalah penyelesaian sehenti dari masalah yang sering dialami oleh anda yang suka mengambil gambar dengan kamera telefon pintar. Dengan aplikasi ini, anda dapat memperbaiki kekaburan foto. Bukan itu sahaja, aplikasi ini juga dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik lain seperti Sharpen, suhu warna, fokus, dan banyak lagi. Selain itu Photo Editor oleh Aviary juga boleh digunakan secara percuma .

2. Selepas Fokus

Sumber foto: Foto: play.google.com

Sekiranya anda mahukan aplikasi yang mudah digunakan dan dapat memperbaiki gambar yang kabur tanpa kesulitan, AfterFocus cukup dipertimbangkan. Aplikasi ini membolehkan anda memperbaiki kekaburan foto dengan cara yang mudah .

Ciri-ciri yang ada juga cukup pelbagai. Beberapa di antaranya adalah pemilihan kawasan fokus pintar, kesan kabur latar belakang, kesan penapis, dan bahagian mudah. AfterFocus sendiri boleh digunakan secara percuma . Namun, jika anda mahukan ciri yang lebih lengkap, anda boleh menggunakan versi berbayar .

3. Betulkan Blur Foto

Sumber foto: Foto: play.google.com

Ringkas dan senang digunakan . Mungkin itu penerangan ringkas mengenai aplikasi yang satu ini. Antaramuka sangat mudah. Malangnya, ciri yang ada juga minimalis .

Namun, hasil penambahbaikan dari aplikasi Fix Photo Blur cukup baik. Hanya hasil yang dipaparkan sangat bergantung pada seberapa serius masalah kabur foto yang dihadapi. Aplikasi ini juga tersedia secara percuma.

LIHAT ARTIKEL

4. Jelas dengan sempurna

Sumber foto: Foto: play.google.com

Sebenarnya Perfectly Clear pertama kali hadir untuk platform iOS . Namun, sekarang aplikasi ini dapat digunakan untuk Anda yang menggunakan perangkat berbasis Android . Ciri-ciri yang ditawarkannya cukup lengkap. Anda boleh menggunakannya untuk memperbaiki foto yang kabur atau menukar gambar agar kelihatan lebih menarik.

Selain itu, Perfectly Clear juga dilengkapi dengan ciri pembetulan gambar yang cerdas dan dapat meningkatkan foto yang anda ambil dengan cepat dan mudah. Tetapi untuk menggunakan aplikasi ini, anda perlu menebusnya dengan membayar Rp . 40.000 .

5. Difuminator

Sumber foto: Foto: play.google.com

Bagi anda yang mencari aplikasi alternatif untuk memperbaiki kekaburan foto, anda juga boleh mempertimbangkan Difuminator . Konsep aplikasi ini cukup menarik. Dengan aplikasi ini, anda dapat mengurangkan kabur pada foto dengan hanya menggosok jari ke kawasan foto yang kelihatan kabur. Sekiranya anda adalah jenis pengguna yang ingin mengecilkannya , ambil mudah. Aplikasi ini boleh digunakan secara percuma.

Itulah 5 aplikasi untuk memperbaiki kekaburan foto pada Android . Apa pendapat kamu? Mudah dan praktikal kan? Adakah anda pernah mencuba salah satu aplikasi ini? Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan