Bagaimana Mencari Filem dan Drakor di Telegram melalui Telefon bimbit / Komputer Riba, Mudah!

Bukan hanya untuk berbual, ternyata Telegram juga dapat digunakan untuk menonton dan streaming filem, Anda tahu! Lihat artikel Jaka mengenai cara mencari filem di Telegram dengan mudah

Selain menikmati lagu K-Pop terbaru, bagi anda peminat Korea, anda pasti akan mengikuti drama Korea, aka Drakor, yang tidak kurang menarik untuk anda tonton.

Untuk menonton drama Korea terbaru, mungkin sebelum anda lebih kerap menggunakan laman web dan aplikasi untuk mengalirkan Drakor, bukan?

Nah, kali ini Jaka mempunyai cara yang lebih praktikal, iaitu melalui aplikasi Telegram , geng. Selain berbual, ternyata ada juga cara menonton Drakor di Telegram , anda tahu.

Bukan hanya filem Korea, ada juga filem dari pelbagai negara. Ayo, lihat ulasan lengkap mengenai cara mencari filem di Telegram yang telah diringkaskan di bawah.

 • Cara mencari filem di telegram melalui komputer riba
 • Kumpulan & Saluran Telegram yang Disyorkan untuk Mencari Filem
 • Bagaimana Mencari Filem di Telegram, Anda Juga Boleh Memuat turunnya!

  Sumber foto: omgubuntu.co.uk (Melalui ciri Kumpulan dan Saluran, anda dapat menonton Drakor di Telegram dengan mudah.)

  Untuk mencari filem di Telegram, anda boleh menggunakan ciri Kumpulan dan Saluran yang berkongsi video streaming drama Korea dan filem yang boleh anda cari untuk tajuk yang anda mahukan.

  Lebih-lebih lagi, dalam aplikasi Telegram anda juga dapat berkongsi video berdurasi panjang . Berbeza dengan WhatsApp yang hanya terhad 2 minit.

  Kemudian bagi anda yang tidak mahu menjadi rumit dalam menyertai kumpulan di sana sini, anda juga boleh mencari filem secara langsung dalam aplikasi Telegram tanpa perlu bergabung, geng.

  Telegram yang tersedia di pelbagai platform juga membolehkan anda menonton drama Korea di telefon bimbit atau iPhone Android anda, dan juga di komputer riba anda.

  1. Cara Mencari Filem di Telegram Melalui Android Mobile / iPhone

  Pertama, Jaka akan mengkaji cara mencari filem di Telegram melalui telefon bimbit yang boleh anda lakukan, baik untuk pengguna telefon pintar Android dan iPhone.

  Oleh kerana kini banyak drama Korea terbaik ditayangkan, Jaka akan memberikan contoh dengan menonton Drakor di Telegram, geng.

  Perkara terbaik untuk menonton filem / drakor di telefon bimbit anda ialah anda boleh melakukannya di mana sahaja, contohnya ketika anda sedang santai ketika berbaring di atas katil. Untuk langkah-langkah yang boleh anda ikuti seperti di bawah.

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Telegram

  • Muat turun aplikasi Telegram terkini, yang boleh anda dapatkan melalui pautan di bawah untuk pengguna Android. Untuk pengguna iPhone, anda boleh memuat turunnya melalui App Store.
  • Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Telegram, daftar menggunakan nombor telefon yang mengambil masa kurang dari 5 minit!
  Aplikasi Sosial & Pemesejan Telegram LLC DOWNLOAD

  Langkah 2 - Mula Mencari Saluran Tontonan Filem / Drakor

  • Setelah anda memasuki paparan utama Telegram, yang perlu anda lakukan ialah ketik ikon Cari di bahagian atas. Andaikan anda mencari drama Korea, anda boleh memasukkan kata kunci "k_lovers" sehingga hasil carian seperti ini muncul.
  • Sekarang, untuk menonton drama Korea terbaru, anda boleh memilih saluran Drama K_Lovers Korea OnGoing .
  • Terdapat juga pilihan K_Lovers Korean Drama Finish untuk drakor yang telah selesai ditayangkan dan K_Lovers Korean Movie untuk menonton filem Korea, geng terbaik.

  Langkah 3 - Cari Filem & Drakor Yang Anda Mahu Tonton

  • Setelah log masuk ke saluran Telegram Drakor, yang perlu anda lakukan ialah mengetuk ikon tiga titik> Cari untuk mencari drama Korea yang ingin anda tonton.
  • Di sini Jaka ingin mencari Drakor Lee Min-ho terbaru, berjudul The King: Eternal Monarch, yang kini viral.

  Langkah 4 - Mula menonton Drakor di Telegram

  • Hasil carian anda akan segera dipaparkan dan anda hanya menyertai saluran khas Drakor yang ingin anda tonton dengan mengetuk pautan seperti di bawah.
  • Sekiranya anda sudah disajikan dengan koleksi video streaming langsung drama Korea pilihan anda yang dapat ditonton satu persatu. Ia mudah, bukan?

  Langkah 5 - Cara Memuat turun Filem di Telegram dengan Telefon Bimbit (Pilihan)

  • Di sini anda dapat menonton dengan segera tanpa perlu dialihkan ke laman web lain, geng. Untuk paparan skrin penuh, anda boleh mengaktifkan putaran automatik dari telefon pintar anda, ok?
  • Di samping itu, anda juga boleh memuat turun filem di Telegram untuk menyimpan ke galeri dengan mengetuk ikon tiga titik> Simpan ke galeri .

  2. Cara mencari filem di telegram melalui komputer riba

  Biarkan pengalaman streaming lebih berpuas hati, anda juga dapat menikmatinya di layar yang lebih besar dengan menggunakan aplikasi Telegram yang tersedia untuk PC dan komputer riba, geng.

  Sekiranya tutorial di atas membincangkan drama Korea, sekarang Jaka akan memberikan contoh bagaimana mencari filem Hollywood terbaik melalui Telegram. Inilah langkah-langkah yang mesti anda ikuti.

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Telegram untuk Laptop

  • Sebelum itu, anda mesti memuat turun aplikasi Telegram untuk komputer riba terlebih dahulu, yang boleh anda dapatkan melalui pautan di bawah.
  • Log masuk dengan akaun Telegram anda atau daftar menggunakan nombor telefon anda semasa pertama kali menggunakannya.
  Aplikasi Sosial & Pemesejan Telegram LLC DOWNLOAD

  Langkah 2 - Mula Mencari Kumpulan Filem Telegram

  • Selepas anda memasukkan aplikasi Telegram di komputer riba, anda terus ke ruangan Carian dan memasukkan kata kunci " @BerbagiFilm " atau anda juga boleh terus klik pautan //t.co/RZYa8ookZO?amp=1 untuk bergabung.

  • Kumpulan @BerbagiFilm menyediakan ribuan koleksi filem, mulai dari filem Hollywood, drama Korea, anime, siri Netflix, dan banyak lagi.

  Langkah 3 - Cari Filem yang Ingin Tonton

  • Setelah memasuki saluran Telegram, anda boleh mula mencari filem yang anda mahukan. Sebagai contoh, Jaka ingin mencari filem Avengers: Endgame , jadi Jaka akan menulis kata kunci Avengers Endgame dalam ciri mesej carian.

  • Hasil carian akan muncul di lajur sebelah kiri. Klik pada mesej yang mengandungi kata kunci yang anda tulis untuk mendapatkan pautan muat turun atau streaming filem.

  Kumpulan & Saluran Telegram yang Disyorkan untuk Mencari Filem

  Setelah mengetahui cara mencari filem di Telegram, kini Jaka ingin memberitahu anda beberapa cadangan kumpulan dan saluran untuk berkongsi pautan streaming dan muat turun.

  • Filem Zees

  • Anime Sub Indonesia

  • Filem Baru

  • Filem DML

  • Seri Barat

  • Filem & Siri Netflix

  • Dan banyak lagi.

  Nah, itu adalah kaedah alternatif untuk menonton Drakor di Telegram yang boleh anda lakukan di Android, iPhone dan komputer riba anda dengan mudah dan percuma.

  Setelah Jaka mencuba, sayangnya kualiti streaming video yang anda tunjukkan tidak dapat disesuaikan oleh anda dan hanya dalam kualiti rendah sehingga agak rosak ketika anda menonton dalam mod skrin penuh.

  Lebih baik jika Jaka mengesyorkan agar anda menggunakan aplikasi menonton Drakor, seperti VIU , geng. Adakah anda mempunyai cadangan lain? Ayuh, tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah.

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

  Artikel Berkaitan