Muat turun Aplikasi Mod Funimate Terkini 2020 | Sesuai untuk Rakan WFH!

Bosan #dirumahaja dan ingin melakukan sesuatu yang menarik? Cuba muat turun aplikasi mod pro yang menyeronokkan ini, semua ciri terbuka!

Sudah berapa lama anda melakukan amal di rumah, geng? Pasti membosankan untuk tinggal di rumah semasa wabak Corona ini.

Sekiranya anda merasa bosan, itu bermakna anda harus mencari pelbagai aktiviti yang akan membuat anda merasa teruja lagi.

Oleh itu, kali ini Jaka ingin mengesyorkan aplikasi yang disebut Funimate Pro Mod terbaru yang sesuai untuk keseronokan!

 • Aplikasi Pro Funimate
  • Muat turun Aplikasi Mod Funimate Pro
  • Ciri Aplikasi Mod Funimate Pro
  • Cara menggunakan Aplikasi Mod Funimate APK 2020
 • Bonus: Cara Membuat Video TikTok untuk Pemula
 • Permohonan yang menarik

  Sebelum ini, Jaka ingin memberitahu anda beberapa fakta menarik mengenai aplikasi Funimate yang perlu anda ketahui.

  Funimate adalah aplikasi yang boleh anda gunakan untuk membuat pelbagai jenis video dengan cara yang menarik dan mudah.

  Dengan pelbagai ciri dan penapis, aplikasi ini sesuai untuk anda yang gemar bermain TikTok. Dijamin, penampilan TikTok anda akan lebih menarik.

  Ciri Aplikasi Funimate

  Sebagai aplikasi penyunting video, ada banyak fitur yang dapat Anda gunakan untuk membuat video keren. Anda boleh membuat pelbagai jenis video seperti:

  1. Ribuan Kesan Menarik

  Paling tidak, terdapat 100 kesan video yang boleh anda gunakan mengikut keperluan. Aktiviti penyuntingan video menjadi menyeronokkan!

  2. Buat kesan anda sendiri

  Anda juga boleh membuat kesan anda sendiri sekiranya anda tidak berpuas hati dengan pilihannya. Biarkan kreativiti anda mengalir dengan liar untuk mendapatkan kesan terbaik.

  3. Tambah Muzik ke Video

  Anda boleh berpura-pura membuat klip video lagu kerana aplikasi ini dapat menambahkan lagu hanya dengan satu tekan. Anda juga boleh menyegerakkan lagu kegemaran anda.

  4. Emoji, Pelekat, Teks

  Aplikasi ini juga dilengkapi dengan fitur yang dapat membuat anda memasukkan emoji, pelekat, hingga teks sehingga videonya lebih meriah.

  5. Gelung Video

  Funimate direka untuk membuat video pendek yang sesuai untuk pemain Musik atau TikTok anda.

  6. Ciri Video Standard

  Aplikasi ini dilengkapi dengan ciri-ciri tanaman, pemotongan, pemangkasan, penggabungan, dan banyak lagi fitur penyuntingan video yang lain.

  7. Video lambat-mo

  Anda tidak perlu membeli iPhone yang mahal atau tidak lapuk. Aplikasi ini dapat membuat anda merakam video gerakan perlahan!

  8. Komuniti Video Muzik

  Anda boleh menyertai komuniti untuk mendapatkan idea segar dan menarik. Anda akan bertemu dengan sebilangan orang baru yang menikmati aplikasi ini!

  Aplikasi Pro Funimate

  Funimate adalah aplikasi freemium. Maksudnya, anda boleh menggunakan aplikasi ini secara percuma tetapi mesti membayar untuk menggunakan ciri-ciri tertentu.

  Nasib baik, kini ada aplikasi Funimate Pro Mod Hack yang akan membuka semua fiturnya secara percuma. Bagaimana caranya? Datang terus ke ulasan di bawah!

  Muat turun Aplikasi Mod Funimate Pro

  Sebelum boleh menggunakannya, anda mesti memuat turun aplikasi terlebih dahulu. Tenang, Jaka telah menyediakan APK APK Funimate Pro Mod Versi Terbaru di bawah:

  DOWNLOAD Aplikasi Hiburan

  Sekiranya proses pemasangan selesai, yang berikutnya adalah memasang aplikasi seperti biasa. Jangan lupa untuk memberi akses telefon pintar supaya anda dapat memasang aplikasi dari luar Play Store

  Caranya adalah dengan membuka Tetapan> Keselamatan> Sumber Tidak Diketahui . Aktifkan toogle supaya anda dapat memasang aplikasi ini.

  Anda perlu mendaftar untuk menggunakan aplikasi ini. Untuk itu, anda perlu memasukkan alamat e-mel, nama pengguna dan kata laluan anda.

  Selesai! Anda boleh menikmati aplikasi Funimate Pro Mod APK 2020 dengan semua ciri yang sudah dibuka secara percuma.

  Ciri Aplikasi Mod Funimate Pro

  Dengan aplikasi ini, anda dapat menikmati semua ciri yang telah disebutkan oleh Jaka di atas. Bukan itu sahaja, anda juga dapat menikmati ciri-ciri lain seperti:

  • Semua ciri dibuka
  • Tidak ada tanda air
  • 100% selamat

  Jaka perlu mengingatkan anda agar tidak mengemas kini aplikasi kerana ada kemungkinan aplikasi anda akan dikesan sebagai cetak rompak.

  Jadi, anda harus mematikan ciri kemas kini automatik di Play Store.

  Cara menggunakan Aplikasi Mod Funimate APK 2020

  Seterusnya, Jaka akan memberikan tutorial ringkas mengenai cara menggunakan aplikasi Funimate Mod APK Unlocked yang satu ini.

  Perkara pertama yang perlu anda ketahui ialah anda dapat merakam video baru atau menggunakan video yang ada. Caranya adalah dengan menekan butang (+) di sudut kanan bawah.

  Dapat dilihat pada gambar di atas, anda dapat merakam pelbagai jenis video, mulai dari normal, lambat, xslow, cepat , hingga luput . Rakaman video yang boleh anda edit secara langsung.

  Tiga menu di atas adalah menu untuk memasukkan lagu, menyembunyikan papan pemuka yang muncul di sebelah kanan, dan berkongsi ciri di pelbagai platform.

  Di bahagian bawah, terdapat empat menu iaitu Animate, Effect Mix, Filter , dan Color . Semuanya digunakan untuk meningkatkan penampilan video.

  Gambar di atas adalah contoh menu Animate and Effect Mix. Anda dapat melihat bahawa semua kesannya terbuka dan boleh digunakan secara percuma.

  Seterusnya adalah contoh paparan menu Penapis dan Warna. Sama seperti sebelumnya, semua kesan yang ada dapat digunakan secara percuma.

  Terakhir adalah contoh memilih lagu untuk dimasukkan ke dalam video. Gambar di sebelah kanan menunjukkan item yang dapat ditambahkan ke video seperti teks, bentuk, dan gambar.

  Bonus: Cara Membuat Video TikTok untuk Pemula

  Seperti yang dinyatakan Jaka di atas, aplikasi Funimate banyak digunakan oleh pengguna TikTok untuk membuat video yang lebih kreatif.

  Sekiranya anda seorang pemula yang tidak tahu membuat video TikTok, Jaka mempunyai beberapa petua melalui artikel di bawah:

  LIHAT ARTIKEL

  Itu adalah aplikasi APK Funimate Pro Cracked yang boleh anda gunakan untuk menemani hari-hari anda selama #dirumahaja.

  Anda dapat melihat pelbagai video menarik dari pengguna lain atau membuat video unik anda sendiri.

  Ada aplikasi lain yang ingin anda miliki? Tulis di ruangan komen, ya!

  Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Fanandi Prima Ratriansyah .

  Artikel Berkaitan