3 Cara Mendapatkan Nombor WA untuk Artis atau Orang Lain di Internet

Ingin mencari nombor WhatsApp seseorang, misalnya seorang artis? Di sini, Jaka ada muslihat dan bagaimana mendapatkan nombor WA artis melalui internet yang dijamin berjaya, geng.

Ingin mencari atau mencari nombor telefon bimbit seseorang ? Eitsss ... Tentunya bukan untuk tujuan jenayah, ya!

Contohnya, anda kehilangan nombor telefon bimbit rakan niaga penting kerana anda sengaja menghapusnya atau juga untuk mengetahui nombor telefon bimbit gadis yang baru anda temui.

Mungkin juga anda sedang mencari hiburan dan ingin mencuba kaedah untuk mendapatkan nombor WA artis yang anda idola, kan?

Nah, dalam ulasan ini Jaka akan mengkaji bagaimana mencari nombor WhatsApp orang lain dalam talian di internet yang boleh anda lakukan untuk keperluan di atas. Lihatlah!

 • Bagaimana Mendapatkan Nombor Artis WA di Instagram
 • Cara Mengetahui Nombor Telefon bimbit Seseorang Melalui Nama
 • Cara Mengenal Nombor Telefon bimbit Seseorang Melalui Nama Dalam Talian di Internet

  Bersenjata dengan kecanggihan teknologi masa kini, kini anda dapat dengan mudah mencari nombor telefon bimbit orang lain yang hanya dilengkapi dengan rangkaian internet, anda tahu.

  Dalam artikel ini, anda boleh melakukan pelbagai kaedah yang ditinjau oleh Jaka, baik dengan dan tanpa aplikasi tambahan, geng.

  Ingin tahu bagaimana untuk menyelesaikannya? Ayuh, lihat beberapa kaedah seperti di bawah, deh!

  1. Cara mengetahui nombor telefon bimbit seseorang di mesin carian Google

  Siapa yang tidak mengenali Google ? Enjin carian terbesar dan paling popular di dunia mengandungi pelbagai maklumat penting yang anda perlukan.

  Salah satu cara untuk mencari nombor telefon atau WhatsApp seseorang yang boleh anda lakukan adalah pergi ke Google atau mencarinya dengan Google. Bagaimana langkahnya?

  Langkah 1 - Tuliskan Nama Orang yang Anda Ingin Ketahui Nombor Telefon bimbit

  • Pertama, anda boleh memasukkan maklumat yang diketahui dari orang yang anda cari nombor telefon bimbitnya, di sini. Sebagai contoh, Jaka akan mencari maklumat mengenai "Reynaldi Manasse" .
  • Selain mencari nombor telefon bimbit seseorang melalui nama sebelumnya, anda juga dapat menambahkan butiran penting seperti nama sekolah atau kampus , pejabat , ke tempat tinggalnya , geng.

  Langkah 2 - Cari Hasil Carian Google

  • Anda hanya perlu menekan kekunci Enter untuk mula mencari di Google. Hanya dalam beberapa saat, anda akan ditunjukkan hasil carian Google untuk nama "Reynaldi Manasse".
  • Di sini anda hanya perlu mencari secara manual dari halaman yang dipaparkan, seperti pangkalan data pendidikan , media sosial , blog peribadi , dan lain-lain yang mungkin mempunyai nombor telefon bimbit orang itu.

  2. Cara Mendapatkan Nombor Artis WA di Instagram

  Sekiranya kaedah di atas cukup panjang dan memerlukan banyak masa, anda juga boleh mendapatkan nombor telefon bimbit seseorang melalui media sosial, seperti Facebook dan Instagram .

  Walaupun peluang kejayaannya lebih besar, nampaknya sekarang Facebook mulai menutup maklumat mengenai data e-mel dan nombor telefon bimbit dari penggunanya.

  Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Instagram di mana terdapat ciri Perniagaan Instagram yang membolehkan seseorang meletakkan nombor telefon bimbit mereka di bio Instagram mereka, anda tahu.

  Bagi anda yang ingin mengetahui cara mendapatkan nombor WA artis di Instagram, anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah ini, geng.

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Instagram Terkini

  • Sekiranya anda belum mengemas kini, segera kemas kini dengan memuat turun aplikasi Instagram terkini melalui pautan yang disediakan oleh Jaka di bawah.
  MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

  Langkah 2 - Lakukan Pencarian Profil Instagram

  • Buka aplikasi Instagram kemudian pergi ke tab Jelajah dengan ikon kaca pembesar di bahagian bawah. Di sini anda hanya menulis kata kunci carian di ruangan Carian di bahagian atas.
  • Contohnya, Jaka akan mencari Instagram Fateh Halilintar dengan memasukkan kata kunci "fateh" . Kemudian pilih akaun Instagram yang disahkan yang menandakan bahawa akaun asal adalah dari Fateh Halilintar, geng.

  Langkah 3 - Pilih Panggilan atau Teks di Bio Instagram

  • Pada profil Instagram artis yang anda ingin dapatkan nombor WA mereka, yang perlu anda lakukan ialah mencari bahagian atau butang yang menyebut Panggilan , Teks , atau Kenalan seperti berikut.
  • Biasanya nombor WA artis juga akan ditulis di bahagian bio Instagram di mana anda hanya mengetuk pilihan ... lebih banyak untuk melihat lebih banyak.
  • Sekiranya demikian, biasanya anda akan beralih ke aplikasi Dial seperti di bawah, geng.

  Langkah 4 - Simpan dan Dapatkan Nombor Artis WA di Instagram

  • Akhirnya, yang harus anda lakukan hanyalah menyimpan nombor artis WA dari Instagram dengan mengetuk butang Kenalan baru untuk menambahkan kenalan baru di telefon bimbit anda.
  • Simpan sebagai langkah umum dan anda hanya memanggil nombor di WhatsApp jika ada ya, geng.

  DISCLAIMER:


  Cara mendapatkan nomor WA artis di Instagram di atas hanya berlaku apabila akun sudah Instagram Bussiness dan mencantumkan kontak pada pengaturannya. Nomor WA artis yang kamu dapatkan bisa juga bakal mengarah ke pihak manajemen, bukan ke artisnya langsung, geng.

  3. Cara Mengenal Nombor Telefon bimbit Seseorang Melalui Nama

  Akhirnya, anda juga dapat mengetahui nombor telefon bimbit seseorang dengan nama yang boleh anda gunakan pada masa-masa tertentu.

  Contohnya, ingin menghubungi rakan lama yang anda tidak mempunyai kenalan atau mencari nombor telefon bimbit seorang gadis yang baru anda kenal, geng.

  Di sini anda dapat memanfaatkan aplikasi pengesanan nombor telefon bimbit yang disebut Truecaller , langkah-langkah untuk melakukannya adalah lengkap seperti berikut.

  Langkah 1 - Muat turun Aplikasi Truecaller Terkini

  • Kali pertama, anda boleh memuat turun aplikasi Truecaller terkini yang anda dapat melalui pautan di bawah.
  • Selain mengesan nombor telefon bimbit seseorang dengan nama, Truecaller juga berkesan menyekat kenalan mengganggu, geng.
  Aplikasi Produktiviti Perisian Benar Scandinavia AB DOWNLOAD

  Langkah 2 - Buka Truecaller dan Daftar

  • Buka aplikasi Truecaller dan daftar dengan memasukkan nama dan nombor telefon yang anda gunakan untuk memasukkan paparan utama seperti di bawah.
  • Untuk mula mencari nombor telefon bimbit dengan nama, yang harus Anda lakukan adalah mengetuk lajur Cari di bahagian atas skrin.

  Langkah 3 - Cari Nama Orang di Trucaller

  • Sama seperti sebelumnya, Jaka ingin mencari nombor WA artis itu misalnya Fateh Halilintar dengan kata kunci carian "fateh".
  • Beberapa hasil akan muncul di mana untuk melihat lebih banyak anda cukup tekan pilihan Show More .

  Langkah 4 - Lihat Profil Truecaller

  • Pilih salah satu kenalan yang ditunjukkan oleh Truecaller. Malangnya, untuk melihat maklumat hubungan seperti nombor telefon bimbit, anda mesti melanggan pilihan Truecaller Premium .
  • Di sini anda boleh mencuba percubaan tiga hari dengan mengetuk Beli dengan harga Rp15.000 / bulan sehingga muncul pop timbul Google Play di mana anda hanya mengetuk Langganan tanpa potongan kredit.

  Langkah 5 - Aktifkan Kejayaan Premium Truecaller!

  • Sekiranya pengaktifan Truecaller Premium berjaya, maka pop timbul akan muncul seperti gambar di bawah.
  • Langkah seterusnya untuk mengetahui nombor telefon bimbit seseorang ialah anda hanya mengetuk Minta Butiran dan menunggu orang tersebut memberikan nombor hubungannya melalui Truecaller.

  DISCLAIMER:

  Original text

  Contribute a better translation

  Nah, itulah dia beberapa kumpulan cara mencari nomor WhatsApp hingga cara mendapatkan nomor WA artis di Instagram yang bisa kamu lakukan secara online .

  Sekali lagi Jaka ingatkan agar nggak menggunakan tips ini untuk hal-hal negatif dan selalu berhati-hati akan risiko penipuan di WhatsApp atau pada aplikasi lainnya, geng. Selamat mencoba dan semoga bermanfaat!

  Baca juga artikel seputar Nomor HP atau artikel menarik lainnya dari JalanTikus .

  Artikel Berkaitan