Simpan Memori! Ini Cara Masuk 3 Media Sosial dalam Satu Aplikasi

Mempunyai banyak aplikasi media sosial, juga menyusahkan untuk berpindah dari satu aplikasi ke aplikasi yang lain. Berikut adalah petua untuk membuka 3 media sosial dalam 1 aplikasi

Berapa banyak media sosial yang anda ada lelaki? Pasti anda mempunyai lebih dari satu aplikasi media sosial yang terpasang di telefon pintar anda, bukan? Pasti menyusahkan apabila terpaksa berpindah dari satu aplikasi ke aplikasi yang lain dan tentunya ini menjadikan memori telefon pintar penuh.

Tetapi sekarang ada cara praktikal, Jaka akan memberitahu anda aplikasi 3 dalam 1 . Itu bermaksud ada 3 media sosial dalam satu aplikasi, bukan? Inilah cara membuka 3 media sosial dalam satu aplikasi .

BACA JUGA
  • Aplikasi media sosial yang kurang popular untuk orang Indonesia
  • Inilah Cara Masih Menjimatkan Kuota Dan RAM Walaupun Pasang Semua Aplikasi Media Sosial
  • Cara Yang Betul Menggunakan Aplikasi Media Sosial untuk Tidak Membazirkan Kuota dan Bateri

Inilah Cara Masuk 3 Media Sosial dalam Satu Aplikasi

Kaedah ini akan menjadikan telefon pintar berfungsi lebih ringan kerana dapat mengurangkan jumlah aplikasi yang dipasang. Anda boleh menyahpasang 3 aplikasi media sosial dan menggantinya dengan aplikasi FlySo . Berikut adalah langkah-langkah untuk membuka 3 media sosial dalam satu aplikasi:

Langkah 1: Pasang Aplikasi FlySo

Muat turun aplikasi Flyso terlebih dahulu. Anda boleh memuat turun melalui pautan di bawah lelaki. Aplikasi ini hanya 2 MB, dijamin menjadikan prestasi telefon pintar anda ringan. Selepas memuat turun, anda boleh mula masuk .

LIHAT ARTIKEL

Langkah 2: Log masuk Akaun Media Sosial Anda

Kali pertama anda membuka aplikasi ini, anda dapat melihat 3 ikon media sosial iaitu Facebook , Instagram , dan Twitter di lajur di bahagian bawah . Anda boleh mula masuk satu persatu dengan ikon ketuk yang anda mahukan.

LIHAT ARTIKEL

Langkah 3: Percuma Menggunakan 3 Media Sosial tanpa Takut Memori Penuh

Setelah log masuk anda boleh mula membuka 3 media sosial dalam satu aplikasi. Untuk beralih antara akaun media sosial, ketuk ikon di bahagian bawah. Penampilan dalam aplikasi ini juga sama dengan aplikasi rasmi media sosial.

LIHAT ARTIKEL

Ciri Khas untuk Instagram

Selain dapat membuka 3 media sosial dalam satu aplikasi, melalui FlySo anda juga dapat menyimpan foto atau video secara langsung dari Instagram, kawan-kawan. Ia mudah dilakukan:

  1. Pilih foto atau video yang ingin anda muat turun
  1. Ketik dan tahan pada gambar
  1. Muat turun dengan ikon ketuk di bahagian atas

Foto akan segera disimpan ke galeri anda, tepat di folder FlySo .

Itulah petua dari Jaka mengenai cara membuka 3 media sosial dalam satu aplikasi . Caranya sangat mudah, dijamin setelah menggunakan aplikasi ini anda menjadi lebih cekap memori .

Baca juga artikel mengenai media Sosial atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

Artikel Berkaitan