10 Permainan Taikon Terbaik di Telefon Pintar Android

Berikut adalah beberapa cadangan permainan Tycoon terbaik di Android yang sesuai untuk anda yang suka permainan simulasi ketagihan.

Permainan Tycoon , adalah genre yang telah wujud sejak beberapa lama dan terkenal di dunia permainan. Pemain akan berperanan sebagai ahli perniagaan yang mengurus perniagaan maya dalam pelbagai bidang untuk menjadi berjaya.

Dalam bidang permainan Android itu sendiri, sudah ada banyak permainan jenis ini, banyak di antaranya sangat terkenal. Jaka telah mengumpulkan 10 Permainan Tycoon Terbaik di Android . Lihat ulasan!

BACA JUGA
  • 10 Permainan Simulator Android 2019 Terbaik, Bolehkah PewDiePie?
  • Perseorangan Kronik? Cuba Teman lelaki Maya dalam 6 Permainan Simulasi Dating Terbaik ini
  • 5 Permainan Simulasi Peretasan Terbaik yang WAJIB Anda Cuba!

10 Permainan Android Tycoon Terbaik

1. SimCity Buildlt

Pertama kali dilancarkan pada tahun 1989 untuk platform PC , SimCity Buildlt kini menjadi salah satu permainan Tycoon yang paling berjaya dalam francais dunia. Anda akan bermain untuk menjadi pengurus bandar, anda akan mengubah tanah kosong menjadi kehidupan kota besar.

DOWNLOAD Permainan Simulasi

2. Tahu Bulat

Setelah menjadi permainan nombor satu paling popular di Google Play , Tahu Bulat adalah salah satu permainan hartawan Android paling berjaya di Indonesia, bahkan dilanjutkan melalui sekuel kedua.

Anda akan memainkan peranan sebagai peniaga penjaja asli Indonesia, iaitu Menariknya, mekanisme permainan ini menggunakan pergerakan ketukan berterusan untuk bermain. Anda juga boleh menaik taraf trak makanan anda menjadi besar dan berjaya.

Trivia Games Milik DOWNLOAD

3. Bandar Udara: Jurutera Syarikat Penerbangan

Kembali ke simulasi perniagaan pengurusan bandar, tetapi dalam permainan Airport City: Airline Tycoon , tujuan utamanya adalah untuk mewujudkan bandar dengan lapangan terbang yang besar dengan pelbagai syarikat penerbangan. Bukan hanya lapangan terbang pesawat terbang, anda juga boleh membina pangkalan udara untuk penerbangan roket angkasa.

4. Paradise Island 2: Hotel Permainan

Dalam permainan Paradise Island 2: Game Hotel, Anda akan mengubah pulau yang ditinggalkan menjadi Resort, dengan banyak bangunan hotel dan permainan.

Terdapat lebih daripada 300 bangunan yang boleh anda bina dalam permainan. Dapatkan banyak pengunjung dan menjana wang dari resort, menjadi ahli perniagaan yang berjaya.

5. Kisah Hotel: Simulasi Resort

Happy Lab adalah salah satu pembangun yang mahir membuat permainan Tycoon untuk Android. Salah satunya adalah Story Hotel: Resort Simulation .

Anda akan berperanan sebagai pelayan hotel dengan membina ruang di hotel, mulai dari bilik hingga kemudahan lain. Anda juga boleh bermain dalam talian dan berhubung dengan pemain dari seluruh dunia.

Trivia Games Happy Labs DOWNLOAD

6. Egg, Inc.

Mungkin biasanya dalam permainan Android Tycoon anda akan berurusan dengan perniagaan atau kedai bandar, tetapi dalam permainan Egg, Inc. Anda akan bertindak sebagai perniagaan ternakan ayam dengan fokus utama menjual telur.

Namun, tidak seperti ladang biasa, di sini anda akan menguruskan ladang moden yang menggunakan banyak teknologi canggih.

7. Hospital Saya

Mengambil genre Tycoon, anda tidak seharusnya ketinggalan dalam perniagaan hospital maya. Hospital saya akan memberi anda pengalaman menguruskan hospital.

Bermula dari reka bentuk bangunan, merekrut jururawat dan doktor, hingga pembinaan makmal. Anda akan berniaga sambil menjalankan misi kebaikan dengan menyembuhkan pesakit dari penyakit mereka.

8. Pengembara Kapitalis

Ingin menjadi orang terkaya di dunia? Berlatih dengan permainan Adventure Capitalist . Di sini anda akan membawa syarikat kecil anda yang bermula dari perniagaan lemon menjadi yang besar.

Uniknya, di sini anda harus mengamalkan sistem perniagaan kapitalis, yang kelihatan tamak dan sangat dibenci. Namun, dalam permainan ini akan terasa seronok.

9. Simulator Pertanian 14

Semasa berbicara mengenai permainan Tycoon, pastinya kita tidak boleh ketinggalan dalam permainan simulasi perladangan. Farming Simulator 14 , salah satu francais permainan paling berjaya dalam tema pertanian, pasti akan memberikan pengalaman berkebun yang menyenangkan. Dengan menggunakan grafik 3D, anda akan dibawa ke pengurusan harta tanah seperti harta tanah.

10. Kisah Dev Permainan

Akhirnya datang dari permainan yang dibuat oleh pemaju Kairosoft yang sememangnya mahir membuat permainan Tycoon yang ketagihan. Dalam Game Dev Story anda akan diberi pengalaman menjadi pembuat permainan.

Anda akan merekrut pekerja dan kemudian mencampurkan genre campuran, menjadi permainan yang paling berjaya atau terburuk.

Itulah 10 Permainan Tycoon Terbaik di Android . Jadi permainan mana yang anda suka atau pernah anda mainkan? Tuliskan di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan