6 Aplikasi Ini Boleh Menukar Kamera Telefon Pintar Anda Seperti DSLR, WAJIB CUBA!

Untuk mendapatkan gambar seperti kamera DSLR walaupun anda hanya menggunakan kamera biasa, anda boleh mencuba memasang aplikasi yang akan dibincangkan di bawah di telefon Android. Ingin tahu? Lihat lebih banyak lagi!

Bagi anda yang suka fotografi pasti memerlukan kamera dengan kualiti gambar yang jelas seperti kamera DSLR yang merupakan pengembangan kamera SLR. DSLR atau Digital Single Lens Reflector adalah kamera digital yang menggunakan peta cermin dan prisma automatik yang digunakan untuk menghantar cahaya dari lensa ke pemidang tilik. Kamera jenis ini banyak digunakan oleh jurugambar profesional untuk mendapatkan kualiti gambar yang menakjubkan.

Malangnya, kebanyakan kamera DSLR berharga tinggi . Ini menjadikan sebilangan orang lebih gemar menggunakan telefon pintar untuk hobi fotografi dan mesti berpuas hati dengan hasil tangkapan yang ada . Namun, masih ada cara lain untuk mendapatkan gambar seperti kamera DSLR walaupun anda hanya menggunakan kamera biasa . Anda boleh mencuba memasang aplikasi yang akan dibincangkan di bawah pada telefon Android. Ingin tahu? Lihat lebih banyak lagi!

BACA JUGA
  • Cara Membuat Kamera Telefon Pintar Canggih seperti Kamera Tanpa Cermin
  • 10 Saluran YouTube Terbaik untuk Mempelajari Fotografi
  • 6 Petua Merakam Video di Android untuk Terkenal Seperti Raditya Dika

6 Aplikasi Ini Boleh Mengubah Kamera Telefon Pintar Anda Seperti DSLR

1. Kamera FV-5 Lite

Aplikasi pertama yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan kualiti gambar DSLR adalah Camera FV-5 Lite yang dilengkapi dengan pelbagai ciri yang sangat baik seperti paparan pemidang tilik, mod fokus, keseimbangan putih, dan mod program . Dengan aplikasi ini, kamera telefon pintar anda dapat menghasilkan gambar yang jelas seperti menggunakan kamera DSLR. Ukuran fail hanya 3.7MB dapat berjalan dengan ringan pada Android 4.0+ dan telah dimuat turun lebih daripada sepuluh juta kali.

2. Selepas Fokus

Seterusnya adalah aplikasi kamera dari MotionOne yang menawarkan hasil gambar dengan kesan kabur latar belakang. Dengan aplikasi ini, anda boleh memilih kawasan yang ingin anda fokuskan dan mengaburkan kawasan latar belakang. Terdapat pelbagai penapis yang dapat digunakan untuk membuat foto semula jadi dan realistik. Anda juga boleh berkongsi foto anda ke media sosial terus dari AfterFocus .

3. Kamera Zum DSLR

Sekiranya anda menginginkan aplikasi kamera HD ringan dan ukuran fail kecil untuk telefon pintar Android, maka Kamera Zoom DSLR adalah pilihan yang tepat. Ditawarkan oleh Peakecorp , aplikasi ini hanya memerlukan 1.5 MB tetapi dapat memberikan gambar yang jernih dengan ciri terkini. Bukan hanya foto, Anda juga dapat menggunakan aplikasi ini untuk merekam video dengan gambar yang berkualitas.

4. Kamera DSLR HD Profesional 4K

Aplikasi yang satu ini memberikan kualiti gambar 1080p untuk menangkap gambar dan video dalam kualiti yang sangat baik pada resolusi tinggi. Ciri-ciri yang ditawarkan sangat pelbagai seperti Pengesanan Muka Alternatif, mod pemandangan, kesan warna, keseimbangan putih, pampasan pendedahan, pengecaman wajah , dan sebagainya. Ukuran fail aplikasi hanya 2.5MB dan dapat digunakan dengan mudah tanpa sambungan data.

5. Kamera DSLR X-HD

Kamera DSLR X-HD membantu anda menangkap dan merakam momen dengan tangkapan gambar HD. Sesuai digunakan dengan seni penapis prisma untuk karya seni yang lebih cantik. Aplikasi ini juga dilengkapi dengan rakaman video 4K HD dan dilengkapi dengan ciri-ciri canggih seperti kemampuan kamera DSLR. Untuk mendapatkan hasil yang maksimum, aplikasi ini sesuai digunakan pada telefon pintar dengan kamera 16 MP .

6. Kamera DSLR: Penyunting Foto

Aplikasi ini, yang telah dimuat turun lebih dari 500 ribu kali , membolehkan anda mengaburkan latar foto dengan sangat mudah untuk membuat foto yang menakjubkan dengan latar belakang kabur. Anda boleh memilih kawasan mana yang ingin anda tonjolkan dan kawasan mana yang ingin dikaburkan. Kamera DSLR: Editor Foto juga mempunyai ciri penyunting seperti memotong foto, kontras, menambahkan teks, bayangan, pelekat , dan sebagainya.

Itulah 6 aplikasi untuk Android yang menjadikan foto anda sehebat hasil kamera DSLR. Bagi anda yang suka fotografi, tetapi hanya boleh bergantung pada telefon pintar, jangan putus asa. Aplikasi di atas boleh menjadi jalan keluar sehingga foto sejelas gambar kamera DSLR. Semoga ini berguna!

Artikel Berkaitan