7 Aplikasi Android Terbaik untuk Membuat DP BBM Lucu dan Unik

Ramai orang menyukai DP BBM yang lucu dan unik. Jadi, kali ini Jaka ingin memberitahu anda 7 Aplikasi Android Terbaik untuk Membuat DP BBM yang Lucu dan Unik.

Sebagai pengguna BlackBerry Messenger , anda mesti sering menukar DP BBM hampir setiap masa. Terdapat sepasang gambar selfie DP BBM, tetapi banyak juga suka menggunakan gambar DP BBM yang lucu dan unik. Jadi, kali ini Jaka ingin memberitahu anda 7 Aplikasi Android Terbaik untuk Membuat DP BBM yang Lucu dan Unik .

BACA JUGA
  • Cara membuat BBM DP bergerak tanpa aplikasi dan perisian sendiri
  • Cara Membuat Nama Anda Menjadi DP Bergerak di BBM
  • Cara Membuat DP BBM Tidak Patah atau Kabur

DP BBM yang lucu dan unik tentu saja dapat menjadikan aplikasi BBM anda lebih meriah. Selain menjadikan profil BBM anda kelihatan keren, lucu dan unik BBM DP juga dapat menghiburkan rakan dalam kenalan BBM anda. Banyak jenis DP BBM lucu dan unik yang sering dijumpai, contohnya MEME lucu dan BBM DP bergerak alias animasi GIF. Berikut adalah koleksi aplikasi Android terbaik yang boleh anda gunakan untuk menjadikan DP BBM lucu dan unik.

Koleksi aplikasi Android terbaik untuk menjadikan DP BBM lucu dan unik

1. Foto Squarer

Sebelum anda membuat gambar DP BBM yang lucu dan unik, anda harus tahu bahawa DP BBM adalah segi empat sama atau persegi. Sekarang, untuk menjadikan gambar atau foto anda menjadi kotak, pertama-tama gunakan aplikasi Photo Squarer di bawah. Anda juga dapat melihat cara menggunakannya dalam artikel berikut: Cara Membuat Gambar Paparan (DP BBM) Tanpa Memotong Gambar (Pangkas) .

NextWayMedia.com MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan

2. Profil animasi untuk BBM

Salah satu jenis DP BBM yang paling popular dan sangat kerap digunakan ialah animasi Moving BBM DP atau GIF. Nah, ** Profil animasi untuk BBM ** adalah aplikasi yang dapat menjadikan DP BBM anda menjadi animasi (GIF) dengan mudah dan serta-merta. Jadi, anda tidak perlu bersusah payah membuat GIF animasi dengan Photoshop atau kaedah rumit lain. Anda juga dapat melihat cara menggunakannya dalam artikel berikut: Cara Membuat GIF Animasi untuk DP BBM di Android .

3. Zombify - Jadilah Zombie

Biasanya, orang memasang selfie DP BBM yang paling cantik atau tampan. Baiklah, bagi anda yang ingin berlainan, cukup gunakan aplikasi Zombify - Be a Zombie di bawah. Selfie anda akan kelihatan menakutkan seperti zombie. Sangat sesuai untuk dipasang sebagai DP BBM pada malam Jumaat. Anda juga dapat melihat ulasan aplikasi dalam artikel berikut: 3 Aplikasi Kamera Android Zombie Terbaik untuk Mengubah Muka menjadi Seram .

Apptly LLC Foto & Pengimejan Aplikasi MUAT TURUN

4. Meme Generator Lite

Hari ini, internet dipenuhi dengan MEME yang lucu, lucu, dan unik. Tidak terkecuali DP DP BBM. Anda mesti sering melihat rakan anda memasang DP BBM yang lucu dan unik dalam bentuk MEME? Baiklah, anda juga membuat MEME anda sendiri dengan cara yang sangat mudah, menggunakan aplikasi Meme Generator Lite . Anda juga dapat melihat ulasan aplikasi dalam artikel berikut: Cara Membuat Mim dengan Mudah tanpa Photoshop .

Aplikasi Intermezzo Neqoo MUAT TURUN

5. Snapseed

Sekiranya anda tidak menyukai gambar DP BBM yang pelik dan tidak masuk akal, cukup membuatnya lebih cantik menggunakan aplikasi Android yang disebut Snapseed . Snapseed adalah aplikasi penyuntingan foto profesional dengan pelbagai ciri dan penapis unik yang menjadikan foto anda lebih meriah dan dramatik. Anda juga dapat melihat ulasan mengenai Snapseed dalam artikel berikut: 4 Aplikasi Kamera Android Terbaik untuk Penyuntingan Foto .

6. MomentCam

Aplikasi ini sangat popular suatu ketika dahulu. Dengan kemampuannya untuk mengubah gambar anda menjadi gambar lakaran karikatur yang lucu dan unik, semua orang tergila-gila menggunakan MomentCam untuk DP BBM dan gambar profil di pelbagai media sosial. Anda dapat melihat ulasannya dalam artikel berikut: Cara Mengubah Foto Menjadi Lakaran dengan Kamera Moman .

Eureka Studios Aplikasi Video & Audio DOWNLOAD

7. Bahagian hadapan

Telefon Android anda mesti dilengkapi dengan kamera depan dan kamera belakang, bukan? Nah, ada aplikasi kamera yang unik untuk anda. Frontback dapat mengambil gambar secara serentak menggunakan kamera depan dan belakang, kemudian menggabungkannya menjadi satu foto. Anda pasti dapat menjadikan DP BBM unik dengan aplikasi ini. Bolehkah anda membaca ulasan aplikasi Frontback dalam artikel Hobby Selfie? Senarai Aplikasi Wajib ini di Telefon Pintar Anda .

DOWNLOAD Aplikasi Video & Audio Frontback

Itulah 7 Aplikasi Android Terbaik untuk Membuat DP BBM Lucu dan Unik . Anda boleh memilih yang anda suka dan mengikut keperluan anda, kemudian muat turun terus di JalanTikus . Sekiranya anda mempunyai cadangan aplikasi Android terbaik lain untuk menjadikan DP BBM lucu dan unik, sila tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan