Cara Menukar Ikon Aplikasi Di Android Dengan Foto Anda Sendiri Tanpa Root

Dalam artikel ini, saya akan memberi anda cara untuk mengubah ikon aplikasi di Android dengan foto yang anda inginkan tanpa root menggunakan aplikasi Ikon Hebat.

Adakah ada di antara anda yang pernah merasa bosan dengan ikon atau nama aplikasi yang dipasang pada Android anda? Pernah terfikir tidak mahu mencuba menukar nama aplikasi dan menukar ikon aplikasi sendiri menggunakan foto peribadi, foto idola, atau menggunakan gambar anda sendiri, tetapi tidak tahu caranya? Hmmm, tentu menyenangkan jika anda boleh menukar nama aplikasi dan ikon seperti yang anda mahukan.

Perkara di atas dapat dilakukan dengan betul. Dalam artikel ini, saya akan memberi anda cara untuk mengubah ikon aplikasi di Android dengan foto yang anda inginkan tanpa root menggunakan aplikasi Ikon Hebat .

BACA JUGA
 • Cara Mengubah Ikon Aplikasi Penting Supaya Orang Tidak Terlihat
 • Cara Mengubah Ikon dalam Pelancar Lalai Android
 • Cara Mengubah Ikon Aplikasi pada Android tanpa Root

Cara Menukar Ikon Aplikasi Di Android Dengan Foto Anda Sendiri Tanpa Root

Langkah-langkah untuk menukar ikon aplikasi di Android anda dengan foto anda sendiri, pertama adalah memuat turun aplikasi bernama Awesome Icons . Selepas itu, jalankan aplikasi dengan segera.

1. Permulaan Pantas

Semasa pertama kali membuka aplikasi, anda akan segera menuju ke halaman Mula Pantas . Di halaman ini, anda akan melihat senarai semua aplikasi dengan nama aplikasi, pembangun, dan gambar ikon aplikasi yang terperinci. Selain itu, di sebelah gambar ikon aplikasi terdapat gambar ikon dan bingkai kamera .

 • Gambar ikon kamera akan memberi anda akses untuk mengubah ikon aplikasi menggunakan foto yang anda ambil secara langsung. Nah, terpulang kepada anda foto apa yang anda gunakan di sini.
 • Imej ikon bingkai itu sendiri memberi anda akses untuk memilih gambar atau foto secara langsung dari galeri anda.

2. Pilih gambar yang akan digunakan sebagai ikon

Sebenarnya, anda secara langsung dapat memilih gambar atau foto yang akan digunakan secara langsung melalui ikon kamera atau gambar bingkai , tetapi bagaimana jika anda ingin menukar nama aplikasinya? Oleh itu, saya cadangkan anda memilih ikon asal aplikasi yang ingin anda ganti (ia berada di paling kiri, jika anda masih tidak melihatnya terlalu banyak, hahaha). Di sini saya ingin menukar ikon aplikasi Abuget saya:

 • Klik pada ikon asal aplikasi (paling kiri).
 • Anda akan diarahkan ke halaman Buat Pintasan .
 • Di bahagian Pelancaran , pilih aplikasi yang ingin anda lancarkan. Dalam kes ini, saya tidak mengubahnya kerana saya benar-benar ingin melancarkan aplikasi saya yang bernama Abuget .
 • Seterusnya, di bahagian Ikon , anda hanya perlu mengetuk ikon aplikasi yang asli, dan anda akan diminta untuk memilih jenis ikon yang akan anda gunakan. Saya sendiri memilih Gambar yang akan diambil dari galeri Android saya.
 • Seterusnya pilih gambar dan potong yang diperlukan mengikut keperluan.
 • Sekiranya demikian, hasilnya akan seperti di bawah. Ikon asal aplikasi akan diganti dengan gambar atau foto yang baru anda masukkan.
 • Jangan lupa juga, ubah nama aplikasi anda jika perlu. Di sini saya menamakan semula Abuget permohonan untuk AbugetEdit .

3. Selesaikan

Sekarang jika anda telah mengikuti langkah-langkah bagaimana mengubah ikon aplikasi di Android sesuai prosedurnya, yang harus anda lakukan hanyalah mengklik butang OK dan anda hanya perlu memeriksa hasilnya. Ini adalah penampilan hasil percubaan saya.

Sekiranya anda terkejut mengapa ada dua aplikasi, itu betul. Jadi, fungsi Ikon Hebat ini adalah untuk membuat ikon jalan pintas pengganti yang boleh kita ubah nama dan gambar ikon sesuka hati. Sekiranya anda merasa terganggu, hapus ikon asal aplikasi anda, tidak akan ada masalah.

Artikel Berkaitan