Lompat Tajir! Cara membuat dan menjual aplikasi Android dengan mudah

Terdapat beberapa laman web yang dapat membuat anda kaya dengan menjual aplikasi anda sendiri. Daripada ingin tahu, mari kita lihat!

Pernahkah anda berfikir untuk membuat aplikasi Android anda sendiri dan menjualnya di Play Store ? Sekiranya anda ingin melakukan ini, tidak perlu bersusah payah mempelajari pengekodan dan sebagainya. Kerana ternyata ada beberapa laman web yang akan memudahkan anda membuat dan menjual aplikasi Android .

Bahkan ada beberapa laman web yang dapat membuat anda kaya dengan menjual aplikasi anda sendiri . Daripada ingin tahu, mari merujuk maklumat menarik yang diringkaskan dari _Hongkiat, di bawah

BACA JUGA
  • 5 Permainan Pertarungan Percuma Paling Mengerikan yang Harus Anda Cuba
  • 5 Permainan yang Hanya Dimainkan Orang Tinggi IQ, Bolehkah Anda?
  • 12 Permainan Dalam Talian Terlupa

Berikut adalah 5 cara untuk membuat dan menjual aplikasi Android dengan mudah.

1. Mobincube

Sumber gambar: Sumber: hongkiat.com

Mobincube adalah salah satu penyelesaian terbaik bagi anda yang ingin membuat aplikasi Android, iOS dan Windows. Melalui Mobincube, anda boleh membuat aplikasi dengan mudah tanpa had dan percuma, tetapi ada ciri berbayar tertentu. Laman web ini menyediakan pelbagai ciri tambahan seperti streaming audio / video, penyisipan web, dan pangkalan data dan membolehkan anda menyesuaikan aplikasi seperti yang anda inginkan.

Setelah aplikasi anda selesai, anda boleh mengujinya melalui penyemak imbas sebelum menerbitkannya secara manual ke gedung aplikasi seperti Play Store dan AppStore. Namun, ada beberapa fitur premium yang tidak dapat diakses di situs ini jika Anda menggunakan paket gratis, seperti sejumlah pemberitahuan push, pilihan untuk menghapus iklan, dan fitur cloud, analisis, dan pengoptimuman.

2. Sumber Drops

Sumber gambar: Sumber: dropource.com

Sekiranya anda ingin membuat aplikasi di Android dan iOS, maka Dropsource adalah pilihan tepat yang akan membantu anda merealisasikan keinginan anda. Kerana melalui laman web ini anda tidak memerlukan alat lain untuk merancang, mengkaji, mengembangkan, menguji, dan menerbitkan aplikasi untuk pekerjaan anda.

Setelah aplikasi anda selesai, anda kemudian dapat menguji aplikasinya melalui emulator berasaskan penyemak imbas , dan membaginya dengan orang lain. Kemudian setelah aplikasi lulus ujian, anda boleh memuat turun kod tertentu untuk menerbitkan aplikasi anda terus ke App Store dan Play Store.

3. Bersangka buruk

Sumber gambar: Sumber: thunkable.com

Walaupun Thunkable tidak mempunyai banyak ciri seperti Mobincube dan Dropsource, laman web ini menawarkan dokumentasi dan tutorial video yang sangat berguna untuk pemula. Beberapa ciri unggul laman web ini adalah tema membuat aplikasi yang lebih moden dan pelbagai, sokongan untuk pengecaman gambar dan pertuturan serta Peta Google , dan IoT.

Sebelum menerbitkan aplikasi anda di App Store atau Play Store, anda boleh mengujinya melalui telefon pintar anda secara langsung atau melalui emulator yang telah disediakan. Selepas itu, anda boleh menerbitkannya ke AppStore atau Play Store. Anda hanya dapat menerbitkan ke salah satu gedung aplikasi sesuai dengan tahap awal ketika membuat aplikasi.

4. Andromo

Sumber gambar: Sumber: hongkiat.com

Andromo menawarkan ciri dan templat terbina dalam , yang dapat anda tambahkan dengan mudah ke aplikasi seperti pemain audio, sokongan integrasi untuk Facebook, Twitter, Flickr, dan YouTube , serta sokongan untuk menambahkan kandungan dari laman web, pemain radio dan podcast , PDF, RSS, dan sokongan sebagainya. Tidak lupa juga ciri-ciri untuk menambah perkara penting seperti kenalan dan foto.

Namun, di Andromo anda hanya dapat membuat satu aplikasi secara percuma, jika anda ingin membuat aplikasi lain, maka anda harus membeli pakej premium . Kelebihan laman web ini ialah anda dapat menerbitkan aplikasi anda di Play Store, Amazon Store, App Store, dan kedai aplikasi lain. Anda juga boleh menjana wang jika menggunakan pakej premium.

5. Appgeyser

Sumber gambar: Sumber: hongkiat.com

AppsGeyser lebih rumit daripada empat laman web yang disebutkan di atas, kerana anda harus memahami sistem pengekodan ketika menggunakan laman web ini. Laman web ini sangat sesuai jika anda ingin membuat aplikasi mudah alih untuk laman web, kerana laman web ini menawarkan puluhan templat untuk mulai membuat aplikasi.

Anda boleh memasukkan kandungan web dalam aplikasi anda, menggunakan fitur HTML5 , mengirim pemberitahuan pop-up, menambahkan fitur untuk disatukan dengan media sosial serta maklumat perkongsian lokasi sosial dan analitik dan ciri geolokasi. Setelah selesai, anda boleh menguji aplikasi anda di laman web dan mengewangkannya dengan memaparkan iklan atau menjualnya.

Itulah 5 laman web yang boleh anda gunakan untuk membuat dan menjual aplikasi Android . Selain dapat menjualnya di Play Store, anda juga dapat menjualnya di gedung aplikasi lain seperti App Store dan sebagainya.

Artikel Berkaitan