3 Cara Mudah untuk Memeriksa Nombor Smartfren Anda Sendiri (Kemas kini 2020)

Pelbagai cara untuk memeriksa nombor Smartfren adalah yang paling mudah dan boleh dilakukan bila-bila masa anda terlupa nombor Smarftren anda. Selain kaedah ini, ia menjadikannya rumit!

Smartfren kini merupakan salah satu penyedia yang paling banyak digunakan. Sebab utama terutama jika bukan harga pakej internet Smartfren yang sangat berpatutan, geng.

Selain itu, penyedia di bawah Sinar Mas juga menyediakan pelbagai cara untuk memeriksa nombor Smartfren bagi pengguna yang lupa.

Bagaimana untuk? Kali ini Jaka akan memberitahu anda tiga kaedah untuk memeriksa nombor Smartfren sendiri bagi anda yang sudah menunjukkan gejala penuaan.

 • Cara Memeriksa Nombor Smartfren Menggunakan Dial Up
 • Cara Memeriksa Nombor Smartfren Melalui SMS
 • 3 Cara Memeriksa Nombor Smartfren Terkini & Terlengkap

  Apabila kita hanya mempunyai nombor baru, tentu kita tidak dapat langsung mengingatnya kecuali kita mempunyai kecerdasan di atas rata-rata untuk mengingat nombor dengan cepat.

  Sudah tentu akan menyusahkan kerana nombor telefon bimbit kami diperlukan untuk banyak tujuan , seperti ketika kami ingin mendaftar dalam aplikasi jual beli dalam talian, geng.

  Dengan begitu banyak aktiviti kita dilakukan melalui telefon bimbit, mengetahui nombor telefon bimbit adalah wajib seperti mengetahui nama kita sendiri .

  Bagaimanapun, identiti kita sekarang tidak dapat dipisahkan dari nombor telefon bimbit yang kita gunakan atau nama akaun media sosial kita.

  Oleh itu, adalah wajib bagi anda untuk mengetahui nombor telefon bimbit anda sendiri yang boleh dilakukan dengan mengikuti 3 cara untuk memeriksa nombor Smartfren berikut!

  Cara Memeriksa Nombor Smartfren Secara Dalam Talian Menggunakan Aplikasi

  Kini, hampir semua operator di Indonesia mempermudah pengguna untuk menyediakan aplikasi mereka sendiri, geng.

  Smartfren juga tidak ketinggalan kerana mereka sudah mempunyai aplikasi mereka sendiri bernama MySmartfren yang dapat digunakan sebagai cara untuk memeriksa nombor Smartfren Unlimited !

  • Langkah 1 - Muat turun dan pasang aplikasi MySmartfren melalui pautan yang disediakan oleh Jaka di bawah.
  Produktiviti Aplikasi Smartfren MUAT TURUN
  • Langkah 2 - Buka aplikasi MySmartfren yang telah dipasang di telefon bimbit anda.

  • Langkah 3 - Pada skrin utama, nombor anda akan dipaparkan di bahagian atas bersama dengan nama dan jenis nombor yang anda gunakan, prabayar atau pascabayar.

  Selain sebagai cara untuk memeriksa nombor Smartfren di telefon bimbit, aplikasi ini juga dapat digunakan sebagai cara untuk memeriksa kuota Smartfren.

  Oleh itu, bagi anda pengguna Smartfren, pastikan anda sudah mempunyai aplikasi ini di telefon bimbit anda, geng!

  Cara Memeriksa Nombor Smartfren Menggunakan Dial Up

  Sekiranya telefon bimbit anda tidak mempunyai ruang kosong untuk memasang aplikasi baru, anda boleh menyemak nombor Smartfren 4G Unlimited menggunakan dail primitif.

  Di samping cara mudah, perkhidmatan dial up ini juga percuma sehingga anda dapat menggunakannya semasa anda terperangkap, geng!

  • Langkah 1 - Buka aplikasi telefon yang anda gunakan di telefon bimbit anda.

  • Langkah 2 - Masukkan nombor * 995 # dan ketik ikon Telefon .

  • Langkah 3 - Dalam senarai pilihan yang muncul, masukkan pilihan Maklumat anda yang dalam contoh ini termasuk dalam pilihan nombor 7 .

  • Langkah 4 - Dalam senarai pilihan seterusnya, masukkan pilihan Cek Kredit dalam contoh ini untuk masuk dalam pilihan nombor 1 .

  • Langkah 5 - Anda akan diberi maklumat mengenai nombor telefon bimbit yang anda gunakan bersama dengan baki kredit.
  Sumber foto: Kaedah dial-up adalah cara untuk memeriksa nombor Smartfren tanpa aplikasi yang paling mudah

  Seperti yang dapat dilihat, cara memeriksa nombor Smartfren pada telefon bimbit yang satu ini juga berfungsi sebagai cara untuk memeriksa denyut nadi Smartfren, geng!

  Cara Memeriksa Nombor Smartfren Melalui SMS

  Dengan meningkatnya penggunaan aplikasi sembang, perkhidmatan SMS semakin jarang digunakan untuk komunikasi.

  Tetapi, perkhidmatan SMS masih mempunyai fungsi tersendiri, seperti memeriksa nombor Smartfren melalui SMS yang akan dibincangkan oleh Jaka di sini!

  • Langkah 1 - Buka aplikasi pesanan yang anda gunakan di telefon bimbit anda.

  • Langkah 2 - Hantar mesej yang mengandungi CHECK ke nombor 995 seperti yang ditunjukkan Jaka di bawah.

  • Langkah 3 - Tunggu balasan dari Smartfren yang akan memberi anda nombor dan maklumat kesahihan pakej yang sedang anda gunakan.

  Nasib baik, cara memeriksa nombor Smartfren melalui SMS juga tidak dikenakan bayaran sama sekali . Sesungguhnya Smartfren sangat ramah ketika datang ke kos, geng!

  Itulah 3 cara untuk memeriksa nombor Smartfren terbaru & terlengkap dari Jaka, geng! Semuanya tidak memerlukan kredit dan anda boleh melakukannya bila-bila masa!

  Bagi anda yang merasakan kelajuan internet Smartfren anda terlalu perlahan, cuba periksa cara menetapkan APN Smartfren dari Jaka juga, geng!

  Baca juga artikel mengenai Numbers atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

  Artikel Berkaitan