Cara Mudah untuk Root Coolpad Sky Mini

Root Android memang menyeronokkan, kerana kami bebas mengubahsuai sistem. Setelah sebelumnya Jaka memberikan cara mudah untuk melakukan root Android Lollipop tanpa PC, ini adalah cara rooting Coolpad Sky Mini dengan mudah.

Rooting android anda memang menyeronokkan. Kerana dengan melakukan root pada telefon Android, kita dapat membuka akses yang pada awalnya ditutup oleh vendor. Dengan pembukaan akses root, kami membuat pengubahsuaian pada sistem telefon pintar Android yang kami gunakan.

Banyak artikel mengenai cara root Android telah disediakan oleh Jaka. Nah, kali ini Jaka akan memberikan cara mudah untuk meng-root Coolpad Sky Mini . Sekiranya anda berjaga-jaga, mungkin anda sering melihat telefon pintar yang digunakan Jaka di sepanduk, iaitu Coolpad Sky Mini . Adakah anda yang tidak mengenali telefon pintar mini ini?

BACA JUGA
  • Cara Mudah untuk Root Semua Jenis Android tanpa PC
  • Cara Mudah untuk Root Android Lollipop 5.1 Tanpa PC
  • Cara Membuat Sandaran dan Memulihkan Semua Aplikasi di Android tanpa Root

Coolpad Sky Mini

Coolpad Sky Mini adalah salah satu telefon pintar Coolpad yang hadir pada tahun 2015. Apa yang menarik mengenai telefon pintar ini ialah reka bentuknya yang anggun dan elegan. Dilengkapi dengan bahan casing kulit bayi , badan Coolpad Sky Mini sangat lembut dan mudah dibersihkan. Malah coretan pen atau noda minyak akan mudah dibersihkan pada telefon pintar ini.

Satu lagi ciri menarik Coolpad Sky Mini ialah fungsi alat kawalan jauh. Uniknya, alat kawalan jauh pada Coolpad Sky Mini dapat digunakan pada pelbagai jenama peralatan elektronik, dari penghawa dingin, TV, hingga kamera. Hebat, bukan?

[alat] 1644 [/ alat]

Cara Root Coolpad Sky Mini

Selain daripada ciri-ciri keren yang dibawa oleh Coolpad Sky Mini, telefon pintar ini, yang dilengkapi dengan RAM 1 GB dan memori dalaman hanya 8 GB, mungkin merasa kurang puas digunakan dalam aktiviti seharian. Atas sebab ini, Jaka melakukan root pada telefon pintar untuk mengelakkan kekurangan memori dan sering menyahpasang aplikasi. Sangat mudah bagaimana membasmi Coolpad Sky Mini ini.

Dalam artikel Cara Mudah Root Android Lollipop 5.1 Tanpa PC, Jaka secara tidak langsung telah menerangkan cara melakukan root pada Coolpad Sky Mini. Kerana Coolpad Sky Mini menggunakan Android Lollipop 5.1, yang dibungkus dengan Cool UI. Oleh itu, anda boleh meng -root telefon pintar ini dengan mudah dengan bantuan Kingroot .

Untuk kemudahan anda, sila muat turun apk Kingroot dari pautan berikut:

Alat Pembangun Aplikasi KingRoot Studio MUAT TURUN

Tenang, apk Kingroot yang telah disediakan oleh Jaka pastinya selamat dari perisian hasad. Oh ya, jika anda meragukannya, anda boleh mencuba memuat turun Purify terlebih dahulu dari Google Play Store. Nanti Purify Battery Saver Boost akan memberitahu anda untuk memuat turun Kingroot dari pautan yang lebih dipercayai.

King Studio Productivity Apps Co.Ltd MUAT TURUN

Sekiranya apk Kingroot telah dipasang di Coolpad Sky Mini, teruskan proses root HP. Buka aplikasi Kingroot, kemudian biarkan Kingroot mengesan peranti yang anda gunakan.

Setelah selesai, klik Cuba Untuk Root . Kemudian tunggu sehingga selesai. Setelah selesai, paparan seperti ini akan muncul. Bermakna bahawa cara root HP Coolpad Sky Mini telah berjaya.

Sangat mudah, betul, bagaimana anda membakar Coolpad Sky Mini ini?

Aplikasi Harus Dipasang Selepas Menyalin Coolpad Sky Mini

Selepas kejayaan root Coolpad Sky Mini, terdapat sejumlah aplikasi yang mesti anda pasang sehingga prestasinya semakin baik dan lebih canggih dan semakin banyak anda. Beberapa aplikasi yang diperlukan untuk dipasang setelah root Coolpad Sky Mini adalah seperti berikut:

  • Apps2SD: Semua dalam Satu Alat . Aplikasi ini berguna untuk menggantikan fungsi Link2SD dalam memindahkan aplikasi ke kad memori. Di samping itu, dengan aplikasi ini, anda akan lebih mudah membuat partisi kad memori. Oleh itu, anda tidak memerlukan MiniTool Partition Wizard di PC semasa anda mahu membahagi kad memori anda. Bukan itu sahaja, terdapat banyak fungsi lain yang dilakukan oleh aplikasi Apps2SD ini.
Aplikasi Produktiviti Vicky Bonick MUAT TURUN
  • Sandaran Titanium . Berguna untuk membuat sandaran semua aplikasi sistem dan pihak ketiga yang dipasang di Coolpad Sky Mini anda. Sekiranya tidak di-root, anda boleh menggunakan aplikasi Helium untuk membuat sandaran semua aplikasinya.
Alat Pembangun Aplikasi Titanium Track DOWNLOAD
  • Reboot Pantas . Aplikasi ini sangat berguna untuk memudahkan anda mematikan Android yang di-root. Dengan Reboot Pantas, anda boleh mematikan telefon pintar, memulakan semula, memasuki pemulihan, memasuki mod selamat, untuk membuat tangkapan skrin tanpa perlu menekan butang.

  • Penukar Emoji . Bosan dengan paparan emoji Android lalai? Gunakan Emoji Switcher pada Coolpad Sky Mini anda setelah di-root, kemudian ubah penampilan emoji sesuai dengan keinginan anda.

  • Tetapan Pantas Custom . Lakukan akses cepat ke pelbagai aplikasi kegemaran secara langsung dalam Tetapan Pantas. Baca artikel Cara Mengubah Tetapan Pantas Seperti Android Marshmallow 6.0.

Aplikasi Peningkatan Desktop Aplikasi Mighty Quinn MUAT TURUN
  • Perapi (fstrim) . Berguna untuk mengelakkan prestasi telefon pintar Coolpad Sky Mini merosot kerana jumlah cache yang banyak telah terkumpul. Dengan Pemangkas, anda boleh memangkas cache data ke sistem.

  • Greenify . Bukan rahsia lagi bahawa Greenify dapat digunakan untuk menjimatkan bateri dan juga RAM dari peranti Android. Tetapi jika anda telah memasang Purify Batter Saver Boost, rasanya aplikasi ini mempunyai fungsi yang hampir sama.

Alat Pembangun Aplikasi Oasis Feng DOWNLOAD

Nah, itulah cara untuk membasmi HP Coolpad Sky Mini dan beberapa aplikasi yang mesti anda pasang setelah berjaya melakukan rooting pada Coolpad Sky Mini. Semoga bermanfaat untuk anda yang menggunakan Coolpad Sky Mini seperti Jaka. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan