12 Permainan Dunia Terbuka Terbaik di Android 2016

Pengembaraan percuma menjelajah dunia maya melalui permainan dan kegilaan di dunia baru yang penuh dengan fantasi, tentu saja, adalah perkara yang sangat menyenangkan. Itulah inti dari permainan Sandbox atau Open World, yang memberikan kebebasan.

Kualiti grafik yang luar biasa memang merupakan elemen penting yang menentukan kualiti permainan. Walau bagaimanapun, grafik bukanlah segalanya. Terdapat unsur-unsur lain seperti permainan dan jalan cerita. Nah, satu kategori permainan yang menampilkan permainan dan jalan cerita yang tidak biasa adalah permainan Sandbox , istilah lain Open World atau Free-roaming .

Sebenarnya terdapat perbezaan antara Sandbox dan Open World, permainan Sandbox juga dapat disebut permainan Open World tetapi permainan Open World tidak semestinya permainan Sandbox. Permainan ini sangat menyeronokkan kerana menyajikan 'kebebasan'. Membolehkan anda pengembaraan percuma untuk meneroka dunia maya melalui permainan. Anda boleh menjadi gila dalam dunia baru yang penuh dengan fantasi, dan boleh memilih misi utama dan misi sampingan anda sendiri. Dilaporkan dari Androidauthority, di sini Jaka menyajikan 12 tajuk permainan Android Sandbox terbaik.

Permainan Open World dan Sandbox terbaik di Android 2016

1. Blok Cerita

Sekiranya anda mengenali Minecraft , anda pasti tahu Block Story . Block Story adalah permainan Sandbox ringan terbaik yang serupa dengan Minecraft tetapi mempunyai kisah. Di sini anda dapat membina sesuatu, terbang dengan naga, bertarung dengan raksasa, dan menjalankan misi untuk menyelamatkan dunia.

Permainan Open World ini juga dilengkapi dengan elemen RPG yang membolehkan anda meningkatkan tahap watak anda, menaik taraf senjata dan peralatan, untuk membuat artifak untuk dapat memanggil naga dan monster lain. Block Story tersedia secara percuma, tetapi ada juga versi premium seharga Rp 39.000 yang dapat Anda unduh di Google Play Store .

Mindblocks RPG Games MUAT TURUN

2. Tanah runtuh

Permainan oleh Butterscotch Shenanigans, yang diperkenalkan pada awal 2016, segera meletup dan menjadi salah satu permainan Android Open World terbaik. Crashlands juga merupakan permainan bertahan Dunia Terbuka, di mana anda boleh melakukan petualangan sambil mempertahankan diri dari serangan monster.

Kisahnya ialah anda adalah pemandu pesawat antar-galaksi yang terdampar di sebuah planet. Anda akan berkelana sendirian untuk menjelajah planet asing untuk mendapatkan kembali pesawat dan kargo yang hilang. Masalahnya, tidak semudah itu kerana planet Woanope sangat luas. Berminat untuk melompat ke pengembaraan Crashlands yang mencengkam? Anda harus membelanjakan Rp 69.000 dan anda boleh memuat turunnya di Google Play Store.

3. Gangstar Vegas

Gangstar Vegas adalah usaha Gameloft untuk menyaingi populariti Grand Theft Auto (GTA) . Permainan ini berlangsung di Las Vegas, anda boleh meluangkan masa bersantai seperti yang anda mahukan. Anda juga boleh bertanding dalam pertandingan MMA, melakukan misi, dan membina geng anda sendiri untuk mengambil alih City of Las Vegas.

Gangstar Vegas memang memiliki banyak persamaan dengan permainan Open-World lain di luar sana, tetapi Gangstar Vegas mempunyai nuansa yang berbeza dengan GTA. Permainan ini adalah jenis freemium, jadi anda boleh memasangnya secara percuma walaupun terdapat pembelian dalam aplikasi. Sila cuba secara langsung, Gameloft cukup rajin bagaimana mengeluarkan kemas kini untuk memasukkan lebih banyak kandungan dan ciri.

Gameloft Adventure Games DOWNLOAD

4. Simulator Kambing

Bagi anda peminat besar permainan Sandbox, pasti menyedari bahawa Goat Simulator adalah permainan Sandbox ringan terbaik. Goat Simulator adalah permainan simulasi yang meminta anda menjalani kehidupan sebagai kambing di sebuah bandar kecil. Tetapi apa yang dibawa oleh Coffee Stain Studios adalah tidak menjalani kehidupan sebagai kambing biasa.

Goat Simulator akan membawa anda ke kehidupan seekor kambing gila, yang bertujuan untuk mengumpulkan sebanyak mungkin manusia dan menghancurkan bandar. Kambing ini mempunyai misi yang sangat jahat dan melakukannya secara perlahan-lahan dan secara peribadi, satu demi satu menggeledah semua yang ada di telefon pintar anda.

5. Godus

Godus adalah permainan simulator Android Open World terbaik. Di Godus, anda akan memainkan peranan Tuhan yang akan mengatur peradaban manusia. Anda akan menemani manusia dari pelbagai era, dari saat manusia tiba di zaman batu, hingga zaman perak, hingga peradaban moden yang lebih maju.

Namanya juga permainan Sandbox, anda dapat melakukan berbagai penyesuaian untuk membuat dunia sesuai keinginan anda. Selain membuat, anda juga dapat menghancurkan dengan melemparkan meteor atau hujan api pada manusia. Pilihannya adalah milik anda, kerana anda adalah penciptanya.

6. Siri Auto Grand Theft

Game Grand Theft Auto adalah permainan Sandbox Android terbaik yang paling popular sepanjang masa, baik di konsol, PC, bahkan pada peranti mudah alih. Terdapat sejumlah 4 judul permainan yang tersedia untuk dimainkan di telefon pintar, termasuk Grand Theft Auto III, Vice City, San Andreas, dan terbaru GTA: Liberty City Stories.

Anda boleh berjalan di sekitar bandar dan melakukan apa sahaja yang anda mahukan, bukan hanya membuat kekacauan di jalan raya. Anda boleh mengunjungi kelab malam, menaiki kereta api atau trem, berenang di dasar laut, menaiki kapal terbang dan banyak lagi.

7. Minecraft

Minecraft adalah permainan Sandbox sejati, yang paling popular sepanjang masa. Anda boleh membina apa sahaja yang anda mahukan mengikut kreativiti dan imaginasi. Anda boleh bekerjasama dengan rakan-rakan lain untuk membuat perkara yang lebih indah dan berimaginasi di dunia Minecraft tanpa had.

Minecraft pada dasarnya disusun dalam corak grid yang terdiri daripada bahan yang berbeza, seperti tanah, batu, pasir, air, kayu, dan lain-lain. Oleh itu, sebelum membina sesuatu, kita mesti mencari sumber semula jadi terlebih dahulu untuk membina bangunan yang kita mahukan. Bagi anda yang ingin mencuba, jangan ragu lagi.

8. Oddworld: Kemarahan Orang Asing

Oddworld: Stranger s Wrath adalah permainan pengembaraan aksi dengan Open World, yang sebelumnya hadir untuk Xbox, PC, PS3 dan PS Vita. Dalam permainan ini, anda boleh menjelajah di kawasan perindustrian yang besar. Semasa menjalankan aksi, anda akan diberi dua sudut pandang, iaitu orang ketiga (semasa pengembaraan & penerokaan) dan orang pertama semasa aksi menembak.

Oddworld Strangers Wrath adalah permainan mudah alih dengan cita-cita besar yang menyajikan pengembaraan besar dengan dunia besar. Kawalan permainan dapat disesuaikan sepenuhnya dan dengan jalan cerita yang unik, anda boleh bersenang-senang melakukan pelbagai tindakan mendebarkan.

9. Terraria

Terraria adalah permainan Sandbox bergulir sisi 2D Android terbaik di mana anda bebas melakukan apa sahaja yang anda mahukan. Terraria sering dibandingkan dengan Minecraft, kerana kedua-dua permainan ini mempunyai konsep 'True Sandbox' yang tidak akan pernah berakhir.

Sama seperti Minecraft, di Terraria anda boleh menghabiskan masa membina, melombong, mengumpulkan bahan, membina rumah, membuat peralatan, dan banyak lagi. Semua itu dilakukan Untuk bertahan dari serangan 450 musuh unik, lebih dari 30 haiwan peliharaan, dan banyak lagi.

10. Titan Quest

Titan Quest adalah permainan Sandbox terbaik untuk PC yang dikeluarkan pada tahun 2006. Setelah menunggu 10 tahun, versi mudah alih Titan Quest akhirnya tiba pada bulan Mei yang lalu. DotEmu sudah tentu memperkenalkan pelbagai penyesuaian skema kawalan baru.

Dalam Titan Quest, anda bermain sebagai wira yang akan bertualang melawan raksasa dari tiga budaya kuno mulai dari Yunani, Mesir, dan juga peradaban China. Terokai dunia besar, bunuh orang jahat, tingkatkan tahap, dan kumpulkan pelbagai barang. Untuk mencubanya, anda harus membelanjakan Rp119.000 , walaupun sedikit mahal, tetapi pengalaman bermain yang disampaikan oleh Titan Quest pastinya memuaskan, dan tidak ada pembelian dalam aplikasi.

11. Identiti Akidah Assassin

Assassin's Creed Identity adalah RPG tindakan. Anda akan memainkan peranan sebagai pembunuh tangkas dalam Renaissance Itali. Tidak seperti permainan mudah alih dari siri Assassin Creed sebelumnya, kali ini Ubisoft menyajikan pengembaraan Open World yang asli seperti permainan konsol dan versi PC dari Assassin Creed. Lengkap dengan pelbagai misi seperti mengintip lawan, melindungi tokoh penting, dan membunuh penjenayah dengan pisau tersembunyi.

Untuk memainkannya, permainan ini memerlukan sambungan internet yang berterusan. Sayangnya, skema pengewangan IAP yang diterapkan dalam permainan premium pastinya cukup mengecewakan. Mudah-mudahan, dengan kemas kini berkala yang dikeluarkan oleh Ubisoft menjadikan pengalaman bermain Assassin s Creed Identity menjadi lebih baik.

12. Aralon: Forge and Flame

Aralon: Forge and Flame adalah sekuel RPG Aralon: Sword and Shadow dengan pandangan dunia yang jauh lebih besar dan grafik yang lebih baik daripada versi asalnya. Ada dua pilihan, versi gratis dikemas iklan atau versi berbayar berharga Rp 65.000.

Sekuel ini menjanjikan pengembaraan fantasi yang sangat menarik. Anda akan terlibat dalam perseteruan antara puak bangsawan kerajaan Callaheim . Sama seperti Aralon sebelumnya, anda bosan memilih empat kelas dari tiga jenis kaum, iaitu orang bunian, manusia, dan troll.

Itulah 12 permainan Android Sandbox dan Open World terbaik. Jadi, bersedia untuk pengembaraan dalam permainan? Selagi anda tidak melupakan masa di dunia nyata.

Artikel Berkaitan