Hebat! Aplikasi ini Dapat Membuat Sandaran Android Anda Dalam Talian Dalam Beberapa saat!

Pernah mengalami kehilangan data kerana telefon bimbit anda tiba-tiba rosak atau hilang? Sekarang ada aplikasi Backup Telefon Dalam Talian untuk menyimpan data telefon Android anda secara dalam talian.

Data di telefon bimbit adalah perkara terpenting yang mesti anda lindungi. Anda mungkin mengalami kejadian tidak memakai seperti telefon bimbit anda dicuri atau tiba-tiba telefon bimbit yang anda gunakan benar-benar mati dan tidak dapat digunakan. Sebenarnya, anda memerlukan data penting seperti kenalan pelanggan kerja anda.

Baiklah, untuk mengelakkan ini, membuat sandaran adalah tanggungjawab yang mesti dilakukan oleh sesiapa sahaja. Banyak cara untuk membuat sandaran data di telefon bimbit anda. Cubalah aplikasi sandaran dalam talian ini.

BACA JUGA
  • Cara mengetuk telefon bimbit teman wanita tanpa terperangkap dan berfungsi 100%
  • Sangat Mudah, Cara Mengendalikan Komputer Melalui HP
  • 8 Aplikasi Penyimpanan Awan PERCUMA Terbaik untuk Memperluas Storan Telefon Pintar

Sandaran Telefon: Aplikasi Android Terbaik Untuk Sandaran Dalam Talian

Sebelum membuat sandaran data di telefon bimbit, anda mesti memuat turun aplikasi Sandaran Telefon terlebih dahulu di bawah.

MUAT TURUN Aplikasi Androidbackup Utilities

ssssstt ... ternyata aplikasi Phone Back Up juga dapat digunakan untuk mengetuk, Anda tahu!

LIHAT ARTIKEL

Seterusnya adalah Tutorial Sandaran Dalam Talian untuk Telefon Anda dengan Sandaran Telefon

  • Pertama, sila daftarkan akaun anda di Phone Back Up . Jaka menyarankan untuk mendaftarkan akaun anda menggunakan GMail untuk mempermudah langkah seterusnya.

  • Kedua, pilih menu BACK UP AND RESET untuk memulakan proses sandaran dari telefon bimbit anda sehingga anda dapat mengaksesnya bila-bila masa.

  • Ketiga, jangan lupa untuk mengaktifkan Auto Back Up untuk sentiasa mengemas kini data pada telefon bimbit anda setiap saat dan juga mengaktifkan Pemulihan Automatik untuk membuat sandaran data aplikasi dari akaun Google anda.

  • Keempat, kembali ke menu Phone Back Up utama , kemudian pilih menu View Your Back Up untuk memeriksa sama ada data di telefon bimbit anda berjaya disandarkan.

  • Kelima, anda akan diberitahu untuk membuka akaun ** Phone Back Up ** anda di penyemak imbas. Pilih penyemak imbas yang ingin anda gunakan untuk mengakses data anda dalam talian. Oh ya, anda juga dapat melihat data yang telah disandarkan melalui PC / Laptop.

  • Keenam, sila akses data anda yang telah disandarkan dalam talian. Phone Back Up dapat menyimpan semua data anda termasuk mesej whatsapp, SMS dan Daftar Panggilan, ke foto yang disimpan di galeri anda.

Itulah cara membuat sandaran telefon Android anda secara dalam talian menggunakan aplikasi Phone Back Up. Sangat mudah bukan? Sekarang anda tidak perlu takut kehilangan data penting anda dalam keadaan kecemasan. Kini, anda dapat mengakses data di telefon bimbit anda bila-bila masa dan di mana sahaja. Sila kongsi dan beri komen artikel ini supaya rakan anda yang lain juga dapat menyandarkan data mereka.

Artikel Berkaitan