7 Aplikasi Yang Boleh Membuat WhatsApp Anda Lebih Canggih!

Walaupun mempunyai pelbagai ciri menarik, WhatsApp masih mempunyai kekurangan. Tetapi di tengah, anda boleh mengatasinya dengan memasang aplikasi sokongan WhatsApp. Anda boleh memuat turun aplikasi ini melalui kedai Android rasmi, Google Play Store.

WhatsApp adalah aplikasi sembang yang mempunyai pelbagai ciri menarik. Pelbagai ciri unggulan menjadikan aplikasi ini sebagai aplikasi sembang terbaik buat masa ini. Aplikasi ini juga jarang atau tidak ada iklan yang mungkin mengganggu anda.

Walaupun mempunyai pelbagai ciri menarik, WhatsApp masih mempunyai kekurangan. Tetapi di tengah, anda boleh mengatasinya dengan memasang aplikasi sokongan WhatsApp. Anda boleh memuat turun aplikasi ini melalui kedai Android rasmi, Google Play Store.

Nah, kali ini Jaka akan mengkaji 7 aplikasi yang dapat menjadikan WhatsApp anda lebih canggih! Adakah anda ingin tahu? Mari kita lihat artikel berikut.

BACA JUGA
  • 100 Status WhatsApp Keren, Bijaksana, Lucu & Terkini 2020
  • Cara Mengubah Tema WhatsApp Terkini 2020 | Tiada Permohonan!
  • Bagaimana Keluar dari Kumpulan WA Tanpa Mengetahui, Kumpulan Bye-Bye Hoax!

7 Aplikasi Yang Boleh Membuat WhatsApp Anda Lebih Canggih!

1. Video2me

Aplikasi ini akan membuat anda dapat menyiarkan status video lebih dari jangka masa yang ditentukan oleh WhatsApp yang melebihi 30 saat . Dengan aplikasi ini, video yang akan anda muat naik tidak akan terputus walaupun video telah melebihi 30 saat.

2. Lokasi GPS Palsu

Aplikasi ini adalah aplikasi yang dapat membuat anda berkongsi lokasi palsu sehingga anda dapat memperbodohkan rakan anda. Sekiranya biasanya kita berada di tempat yang kita kunjungi, maka secara automatik WhatsApp akan memberikan data lokasi yang betul ketika anda berkongsi lokasi dengan rakan anda. Namun, dengan aplikasi ini anda dapat mengatur lokasi anda agar rakan anda mempercayai anda.

3. WhatsBubble

WhatsBubble akan membuat anda mendapat pemberitahuan WhatsApp seperti Messenger dalam bentuk bulat. Dengan ini, ini akan memudahkan anda membalas sembang kerana tidak masuk langsung ke menu WhatsApp.

4. Perakam Skrin AZ

Aplikasi ini akan membuat anda dapat merakam panggilan video yang anda buat dengan seseorang dalam bentuk video. Selanjutnya, video akan disimpan secara automatik ke galeri dan anda boleh memainkan semula.

5. Tergesa-gesa

Sekiranya anda ingin menukar nombor WhatsApp baru atau membuat akaun WhatsApp baru tetapi tidak mempunyai nombor maka aplikasi ini adalah penyelesaiannya. Aplikasi ini akan membuat anda membuat nombor telefon sementara yang dapat digunakan dan didaftarkan untuk membuat akaun WhatsApp baru.

6. Buka di WhatsApp

Aplikasi ini sangat berguna ketika anda ingin berbual dengan seseorang yang kenalan WhatsAppnya belum disimpan di telefon pintar anda. Kaedahnya sangat mudah, anda hanya perlu memasukkan nombor telefon yang ingin anda ajak berbual, kemudian pilih terbuka dan anda boleh langsung memanggil atau mengundang sembang tanpa perlu menyimpan nombor tersebut dalam kenalan anda.

7. Pemberitahuan Terkini

Aplikasi ini membolehkan anda mengetahui mesej WhatsApp yang telah dihapus oleh pengirimnya. Sekiranya biasanya ditulis, mesej ini telah dihapus, tetapi dengan aplikasi ini, mesej WhatsApp akan disimpan secara automatik walaupun telah dihapus oleh pengirimnya.

Nah, itulah 7 Aplikasi yang Dapat Membuat WhatsApp Anda Lebih Canggih! Bagaimana, canggih kan? Jangan lupa untuk berkongsi artikel ini dengan rakan, saudara, dan keluarga anda, ya kawan-kawan, untuk mendapatkan faedah yang sama. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan