Menonton Filem Jailangkung 2 (2018) | Komunikasi dengan Yang Ada

Mencari cadangan filem seram Indonesia yang menarik dan mendebarkan? Anda boleh menonton filem Jailangkung 2 dalam artikel berikut, geng

Seram adalah genre filem paling popular yang sangat digemari oleh penonton Indonesia. Sudah beratus-ratus, malah beribu-ribu filem seram yang dibuat oleh kanak-kanak di negara ini.

Salah satu filem seram yang cukup menarik perhatian orang ramai ialah Jailangkung 2, yang dibintangi oleh Jefri Nichol dan Amanda Rawles .

Sekiranya anda berminat untuk menonton filem seram Indonesia yang satu ini, pertimbangkan artikel Jaka berikut, geng!

 • Fakta Menarik Jailangkung Filem 2 (2018)
 • Menonton Filem Jailangkung 2 (2018)
 • Sinopsis Filem Jailangkung 2 (2018)

  Kisah filem ini masih diteruskan dengan Jailangkung pertama. Mengisahkan tiga bersaudara bernama Bella , Angel , dan Tasya .

  Mereka bertiga dan ayahnya masih berkabung dengan pemergian ibu. Tasya yang kesepian merasa sangat sedih dan merindui sosok ibunya.

  Suatu ketika, Tasya secara tidak sengaja menjumpai dan menonton video yang menunjukkan bapanya berkomunikasi dengan ibunya menggunakan media jailangkung.

  Tasya juga ingin berkomunikasi lagi dengan ibunya. Dia melakukan ritual jailangkung dengan harapan dapat berkomunikasi lagi dengan ibunya.

  Namun, permainan jailangkung ini malah dibuka sedikit demi sedikit mengenai misteri kapal SS Ourang Medan yang misteri, kumpulan itu.

  Penasaran dengan kesinambungan cerita dalam filem Jailangkung 2? Anda hanya menonton sendiri, geng.

  Fakta Menarik Jailangkung Filem 2 (2018)

  Sekiranya anda tidak begitu berminat dengan filem yang satu ini, mungkin anda perlu membaca beberapa fakta menarik mengenai proses produksi filem Jailangkung 2.

  • Walaupun mempunyai genre seram, filem Jailangkung 2 menceritakan sedikit tentang sejarah kapal hantu Belanda, SS Ourang Medan yang menjadi inspirasi permainan.

  • Selain menonjolkan yang menakutkan, filem ini juga mempromosikan keindahan semula jadi Indonesia, anda tahu. Adegan menyelam di Bunaken dan kawasan lain adalah salah satu kelebihan dalam filem ini.

  • Filem ini adalah sekuel filem Jailangkung yang merupakan reboot filem berjudul Jelangkung (2001). Ketiga-tiga filem ini diarahkan oleh Jose Purnomo dan Rizal Mantovani .

  • Filem ini merupakan persembahan terakhir pelakon Deddy Sutomo sebelum meninggal dunia pada 18 April 2018. Pasti filem ini akan menjadi kenangan buat keluarga dan peminatnya.

  Menonton Filem Jailangkung 2 (2018)

  TajukJailangkung 2
  Menayangkan 15 Jun 2018
  Jangka masa 1 jam 23 minit
  Pengarah Rizal Mantovani, Jose Poernomo
  Pelakon Amanda Rawles, Jefri Nichol, Hannah Al Rashid
  Genre Seram
  Penarafan 4.8 / 10 (IMDb.com)

  Setelah membaca sinopsis, fakta menarik, dan menonton treler di atas, anda pasti semakin ingin tahu mengenai filem yang satu ini?

  Tidak perlu risau, geng. Jaka telah menyediakan pautan untuk anda menonton filem Jailangkung 2 secara percuma, anda tahu.

  >>> Menonton Filem Jailangkung 2 <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem seram berjudul Jailangkung sangat menyeronokkan tetapi cukup menakutkan. Apa lagi filem yang anda mahu tonton, geng?

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan