15 Permainan Premium ini yang mesti anda mainkan pada tahun 2017

Permainan berbayar sendiri mempunyai pelbagai julat harga, ada yang murah hingga yang paling mahal.

Sudah ada pelbagai genre permainan yang ada di Android. Bermula dari tembak-menembak, MOBA , hingga permainan survival . Di antara semua permainan tersedia secara percuma atau berbayar, bergantung kepada pembangun dalam memasarkan produk mereka.

Permainan berbayar sendiri mempunyai pelbagai julat harga, ada yang murah hingga yang paling mahal. Jaka telah mengumpulkan 15 Permainan Android Kos Rendah Keren . Lihat ulasan berikut.

BACA JUGA
  • Murah! 5 Harga Game di Steam ini bermula dari Rp 12.000
  • 4 Cadangan Gamepad Murah Hanya Rp 100,000
  • 5 Laman web Untuk Dapatkan Harga Permainan Steam Lebih Murah HINGGA PERCUMA!

15 Permainan Android Kos Rendah yang Hebat

1. Hitman Sniper - IDR 5,000

Bersedia untuk menjadi pembunuh profesional yang berkepala botak? Anda diminta untuk menembak menggunakan senapang sniper. Misi adalah untuk membunuh sasaran dari jauh dengan senjata ini. Dengan permainan yang menarik dan grafik yang bagus, berita baiknya ialah permainan ini hanya berharga Rp 5.000 .

2. Survive: The Lost Land - Rp 3,600

Mahukan permainan dengan grafik 'wow' dan permainan yang sangat mencabar? Anda boleh mencuba permainan Survive The Lost Land . Permainan ini mensimulasikan perjuangan untuk bertahan ketika terdampar di mana-mana. Harganya juga sangat sesuai untuk beg, hanya Rp 3.600 .

3. Neo Monsters - IDR 3,000

Senang dengan permainan gaya Pokemon Sun and Moon ? Tenang, walaupun permainan ini hanya keluar di konsol Nintendo 3DS , anda boleh mencuba pengalaman yang serupa dengan permainan Neo Monsters . Anda akan memburu, berlatih dan bertarung dengan ribuan raksasa , bahkan mereka dapat berkembang. Kebahagiaan lebih lengkap dengan label harga yang sangat rendah, yaitu hanya Rp 3.000 .

4. Baja Sebenar - IDR 11,000

Sekiranya anda mencari permainan bertarung yang mesti dilakukan, anda boleh mencuba permainan yang diadaptasi dari filem terkenal, Real Steel . Anda akan mengawal pejuang robot yang mempunyai pelbagai teknik serangan dan pertahanan. Rasakan pengalaman yang menarik dengan pertempuran antara robot yang harganya hanya Rp 11,000 , sudah pasti cahaya di dompet ya!

5. Perlumbaan Kereta Drift Sebenar - Rp 12,000

Diilhamkan oleh filem Fast and Furious , dan ingin merasakan raja perlumbaan jalanan? Real Drift Car Racing akan mengundang anda untuk merasakan aksi lumba dan memandu di jalanan. Grafik yang dipaparkan sangat menjanjikan, sehingga seperti perlumbaan sebenar. Walaupun memiliki ukuran yang cukup besar 260MB tetapi permainan ini ditawarkan dengan harga minimum Rp 12.000 .

6. Zombie Avengers: Stickman War Z - Rp. 3.000

Jika anda mahu dibarengin pengembaraan dengan tindakan pertempuran yang menarik, anda boleh cuba Zombie Avengers: Stickman War Z . Walaupun dengan watak Stickman , permainan ini benar-benar membawa suasana aksi-petualangan yang sangat menarik dan ketagihan. Harganya sangat mesra, dengan harga Rp 3.000 .

7. Air Attack HD - Rp 3.000

Hampir semua pemain suka permainan bertema perang, terutama jika perang melibatkan pesawat milik tentera udara. Air Attack HD akan mengundang anda untuk menjadi askar dan juruterbang pesawat perang yang menjalankan misi menyerang musuh. Cukup dengan Rp 3.000 anda dapat semua barang ini.

8. Hitman GO - IDR 15,000

Kembali ke topik menjadi pembunuh profesional, di Hitman GO anda akan diminta untuk berfikir keras, kerana di sini bukan hanya mengenai pembunuhan, anda juga harus merangka strategi yang baik. Permainan ini adalah permainan teka-teki yang melibatkan Hitman sebagai bahagian dan garis untuk kawasan yang hanya anda boleh lalui. Rp.15.000 adalah harga yang murah dengan permainan yang kompleks ini.

9. Lingkar Pasifik - IDR 11,000

Sesungguhnya dalam permainan Real Steel anda juga dapat merasakan pengalaman bertempur menggunakan robot. Tetapi di Pacific Rim , seperti dalam filem ini, anda akan menggunakan robot super besar. Pasti lawan anda adalah monster gergasi jahat yang ingin memusnahkan bumi. Apa yang mengejutkan permainan dengan grafik dan perincian yang menarik ini, anda boleh menebus dengan hanya Rp 11,000 .

10. Master Panen: Sim Sim - IDR 10,000

Kecewa, tidak boleh memainkan Harvest Moon versi Android , yang harganya cukup mahal? Jangan putus asa, kerana anda masih boleh bermain permainan gaya Harvest Moon dengan Harvest Master: Farm Sim . Yang tentunya harganya jauh lebih murah, hanya menghabiskan Rp 10.000 .

11. Pemangsa - Rp 12,000

Masih ingat filem Aliens yang menakutkan yang suka membunuh manusia. Predator juga disesuaikan menjadi permainan untuk platform Android. Anda akan merasakan kegembiraan menjadi Pemangsa dengan cakar dan senjata yang canggih, dan mod yang tidak dapat dilihat yang membolehkan anda menyamarkan tanpa dilihat. Walaupun dengan nama filem terkenal, permainan ini hanya diberi harga Rp 12,000 !

12. Pocket Rally - IDR 13,000

Mungkin mendengar tentang permainan bertema lumba jalanan, itu perkara biasa. Tetapi bagaimana dengan perhimpunan di padang pasir atau Sahara? Pasti pemain jarang bermain permainan lumba kereta seperti ini bukan? Anda dapat memperoleh pengalaman ini dalam permainan Pocket Rally , yang berharga ramah saku, dengan harga Rp 13.000 .

13. Deus Cth: Kejatuhan - Rp. 15.000

Tentunya sudah ada banyak pemain yang mengetahui francais permainan terkenal di platform PC , iaitu Deus Ex . Dengan nama Deus Ex: The Fall permainan ini hadir di platform Android. Anda akan merasa aksi yang menarik dan tembak-menembak yang menarik. Cukup sediakan Rp. 15,000 dan anda boleh memainkannya.

14. Pulau Survival: Evolve Pro! - IDR 13,000

Permainan bertema survival yang lain berasal dari Pulau Survival: Evolve Pro! , dengan mod FPS anda akan menjelajahi pulau di mana-mana sahaja, membuat senjata dan rumah, dan memburu haiwan untuk keperluan makanan asas anda. Walaupun paparan grafik 3D yang realistik ada di sini, harga yang anda dapat hanyalah Rp13.000 .

15. MadOut Open City - Rp13.000

Permainan dengan mod Open World boleh dikatakan salah satu yang paling digemari oleh para pemain di dunia. Malangnya, kebanyakan permainan seperti ini agak mahal. Tetapi akhirnya MadOut Open City menjadi penyelesaian untuk pemain gajet . Kerana dengan Rp 13,000 anda dapat merasa ceroboh dan berkeliling kota.

Itulah 15 Permainan Android Kos Rendah yang Hebat . Jadi sekarang tidak perlu lagi ragu untuk membeli permainan, kerana harganya murah. Jangan lupa untuk menulis pendapat anda di ruangan komen di bawah!

Artikel Berkaitan