Kehilangan Bukalapak dari Play Store, Ini adalah Satu lagi Aplikasi Jual Beli Dalam Talian Terbaik!

Adakah anda salah seorang yang sering berbelanja di e-commerce? Seterusnya, beritahu saya aplikasi jual beli dalam talian terbaik dan paling dipercayai untuk telefon Android pada tahun 2019.

Hari ini, anda tidak perlu lagi bosan mencari barang sasaran anda. Cukup dengan aplikasi e-commerce pada telefon pintar, anda boleh berbelanja dengan mudah.

Sudah tentu dari banyak laman web e-dagang di Indonesia, banyak di antaranya menyediakan banyak promosi, ciri dan kemudahan lain.

Untuk memudahkan membeli-belah, terutamanya ketika menyambut Hari Membeli-belah Dalam Talian Nasional (Harbolnas), di sini Jaka mengesyorkan aplikasi jual beli dalam talian terbaik dan paling dipercayai pada tahun 2019, geng.

 • Tokopedia
 • Lazada
 • Aplikasi Jual Beli Dalam Talian Lain ...
 • Video: Koleksi Cara Pintar untuk Membeli Telefon bimbit Baru dengan Harga Rendah, Anda Boleh!
 • Cadangan untuk Aplikasi Jual Beli Dalam Talian Terbaik & Paling Boleh Diandalkan 2019

  Melaporkan dari iPrice.co.id, Jaka telah meringkaskan beberapa aplikasi jual beli dalam talian terbaik di platform Android berdasarkan peringkat yang diberikan pada perkhidmatan Google Play hingga suku ke-2 2019.

  Di tengah-tengah aplikasi Bukalapak yang huru-hara yang tiba-tiba hilang dari Play Store, sebenarnya anda masih boleh menggunakan aplikasi lain untuk membeli-belah dalam talian!

  Tertarik dengan senarai aplikasi jual beli dalam talian yang dipercayai lain? Mari lihat ulasan penuh di bawah!

  1. Pembeli

  Walaupun agak baru, Shopee kini berjaya menduduki tempat pertama dalam aplikasi e-dagang teratas di Google Play. Lebih-lebih lagi, aplikasi ini cukup popular, terutama di kalangan wanita.

  Permulaan yang berpusat di Singapura ini menawarkan kemudahan dalam berbelanja dengan menawarkan promosi terkini dan diskaun lain yang tentunya juga menggoda.

  Selain transfer bank, kad kredit, dan perbankan internet, Shopee juga menyediakan kaedah pembayaran di atas alias COD.

  Shopee juga cemerlang dari segi media sosial dengan lebih daripada 2.6 juta pengikut Instagram dan pelawat laman web bulanan kepada 90 juta pelawat.

  PerincianPembeli
  Pemaju Pembeli
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 59MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.2 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  DOWNLOAD Aplikasi Shopee Produktiviti

  2. Tokopedia

  Tokopedia yang termasuk dalam salah satu syarikat unicorn di Indonesia memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk menjadi penjual atau penjual.

  Bagi pembeli dan penjual juga dapat mengurangkan kerisauan menjadi mangsa penipuan kerana kaedah pembayarannya selamat dan boleh dipercayai.

  Dana pembeli akan diuruskan oleh Tokopedia, sehingga pesanan tiba dan disahkan oleh pembeli. Selanjutnya, setelah pembelian selesai, dana baru akan dihantar kepada penjual.

  Tokopedia juga mempunyai pengunjung laman web bulanan terbesar sebanyak 140 juta pelawat setiap bulan!

  PerincianTokopedia
  Pemaju Tokopedia
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 43MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Tokopedia DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  3. Lazada

  Sebagai salah satu kedai dalam talian terbesar di negara ini, Lazada menyediakan pelbagai produk mulai dari fesyen, alat, elektronik, dan banyak lagi.

  Selain Indonesia, Lazada juga merupakan salah satu aplikasi jual beli dalam talian terbesar di Asia Tenggara seperti Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam.

  Lazada, yang telah menduduki posisi pertama dalam e-commerce di Indonesia, memiliki lebih dari 28 juta pengikut di Facebook dengan 49 juta pengunjung setiap bulan.

  PerincianLazada Indonesia
  Pemaju Lazada Mudah Alih
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Apl Produktiviti Mudah Alih Lazada DOWNLOAD

  Aplikasi Jual Beli Dalam Talian Lain ...

  4. Bukalapak

  Selain Tokopedia, terdapat juga e-commerce dari negara lain, iaitu Bukalapak . Salah satu daripada empat syarikat unicorn dari Indonesia juga merupakan pusat perdagangan dalam talian yang banyak digunakan.

  Proses menjual atau membeli barang di Bukalapak juga terasa mudah. Di mana dana anda akan disimpan Bukalapak sehingga pesanan tiba dan kemudian hanya dihantar kepada penjual.

  Secara keseluruhan, Bukalapak mempunyai ciri yang hampir sama dengan Tokopedia. Perbezaan dalam aplikasi Bukalapak adalah terdapat fitur Harga Negosiasi di mana anda dapat menawar harga kepada penjual.

  Malangnya, Bukalapak tidak stabil akhir-akhir ini. Bermula dari isu pemberhentian sehingga aplikasi hilang di perkhidmatan Google Play, geng.

  PerincianBukalapak
  Pemaju Bukalapak
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 42MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.3 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Produktiviti Apl Buka Kunci MUAT TURUN

  5. Sorabel

  Sorabel (sebelum ini dikenali sebagai Sale Stock ) mengkhususkan diri sebagai menyasarkan e-dagang pengguna wanita, yang menyediakan produk fesyen yang terdiri daripada pakaian, kosmetik, dan lain-lain.

  Ciri-ciri yang disediakan oleh kedai dalam talian pakaian yang dipercayai ini ialah Try Dulu Baru Pay, pembayaran COD di seluruh Indonesia, hingga jaminan pembayaran balik 30 hari, geng.

  Sehingga kini, Sorabel telah menduduki tempat ke-5 di Google Play dengan jumlah lawatan ke laman web hingga 185 ribu pengunjung setiap bulan.

  PerincianSorabel
  Pemaju Stok Jualan
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 9.7MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.1 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Stok Jualan Produktiviti Apl DOWNLOAD

  6. Blibli.com

  Dalam aplikasi e-commerce Blibli.com yang juga berasal dari Indonesia, Anda dapat menemukan berbagai barang dengan harga murah tetapi dengan kualitas tinggi.

  Item yang terdapat dalam aplikasi ini umumnya berfokus pada elektronik dan hobi termasuk alat, kamera, komputer riba, televisyen, konsol permainan, mainan, dan lain-lain, geng.

  Anak syarikat Djarum, yang ditubuhkan pada tahun 2010, mempunyai pengikut Twitter terbesar dengan 485,000 pengikut dan kunjungan sehingga 38 juta pelawat setiap bulan.

  PerincianBlibli.com
  Pemaju blibli.com
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 26MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  MUAT TURUN Apl

  7. JD.ID

  Laman jual beli dalam talian ini berasal dari China, JD.com. Khusus untuk pasaran Indonesia, namanya ditukar supaya JD.ID .

  Untuk memudahkan pengguna, JD.ID juga menambahkan aplikasi jual beli dalam talian yang boleh anda dapatkan untuk platform Android dan iOS.

  Di sini anda dapat menemui pelbagai barang mulai dari telefon bimbit, tablet, fon telinga, pengecas, komputer riba, pakaian, hingga makanan dan minuman.

  Selain itu, anda juga boleh membeli barang dari luar negara, anda tahu! Sesuai untuk anda yang sukar mencari barang-barang tertentu di Indonesia.

  PerincianJD.ID
  Pemaju PT. JingDong Indonesia Pertama
  OS minimum Android 4.0 ke atas
  Saiz 41MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  MUAT TURUN Apl

  8. Zalora

  Kemudian bagi anda yang ingin kelihatan bergaya tanpa perlu bermain pusat membeli-belah atau pusat membeli-belah, anda juga boleh menggunakan aplikasi Zalora .

  Di sini anda dapat menjumpai puluhan ribu produk seperti kasut, pakaian, dan aksesori lain dari jenama terkenal dan barang asli.

  Zalora juga sering memberikan potongan harga khas kepada pelanggannya. Sehingga kini laman Zalora mendapat 5 juta pelawat sebulan, geng.

  PerincianZalora
  Pemaju Zalora South East Asia Pte Ltd
  OS minimum Android 5.0 dan lebih tinggi
  Saiz 10MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.6 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Zalora South East Asia Pte Ltd Aplikasi Sosial & Pemesejan DOWNLOAD

  9. AliExpress

  Sekiranya anda ingin membeli produk atau alat dari luar negara, AliExpress adalah aplikasi jual beli dalam talian yang harus anda cuba.

  Beribu pejabat di China, AliExpress menawarkan pelbagai jenis produk kepada pembeli dari seluruh dunia, termasuk Indonesia.

  Aplikasi ini, yang dilancarkan oleh Alibaba, juga sering menawarkan potongan harga dan promosi percuma.

  Untuk kaedah pembayaran apa pun, anda tidak perlu repot membuat akaun PayPal. Di sini anda boleh membayar melalui rangkaian kedai runcit, seperti Alfamart, yang berada di sekitar kawasan anda.

  PerincianAliExpress
  Pemaju Alibaba Mudah Alih
  OS minimum Berbeza dengan peranti
  Saiz Berbeza dengan peranti
  Muat turunnya 100,000,000 ke atas
  Penarafan 4.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  MUAT TURUN Apl

  10. Alfacart

  Malas membeli-belah ke gerai atau sibuk dengan rutin harian, geng? Untuk membeli keperluan harian, anda boleh menggunakan aplikasi membeli-belah dalam talian Alfacart .

  Alfacart yang terhubung ke jaringan Alfamart di seluruh Indonesia menyediakan berbagai keperluan, seperti makanan, minuman, peralatan bayi, fesyen, hingga elektronik.

  Selain itu, Alfacart juga menyediakan pilihan penghantaran selama 1 jam melalui kerjasama dengan perkhidmatan antara barang dari aplikasi teksi motosikal dalam talian, GO-JEK .

  PerincianAlfacart
  Pemaju Perniagaan Digital Alfamart
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 16MB
  Muat turunnya 1,000,000 ke atas
  Penarafan 3.7 / 5 (Google Play)

  Muat turun di sini:

  Produktiviti Aplikasi PT. Sumber Trijaya Lestari DOWNLOAD

  Video: Koleksi Cara Pintar untuk Membeli Telefon bimbit Baru dengan Harga Rendah, Anda Boleh!

  Nah, itulah cadangan aplikasi jual beli dalam talian terbaik dan paling dipercayai di telefon bimbit Android berdasarkan kedudukannya di perkhidmatan Google Play, geng.

  Di mana anda sering membeli-belah? Atau ada cadangan untuk tempat atau kedai dalam talian yang lain? Jangan lupa untuk menulis pendapat anda di ruangan komen, ok?

  Baca juga artikel mengenai Shopping atau artikel menarik lain dari Andini Anissa .

  Artikel Berkaitan