Cara Mudah Membuat Avatar Anda di Android

Dalam era yang mudah dan moden ini, ternyata cara membuat avatar anda sendiri tidak memerlukan kemahiran reka bentuk yang sangat canggih. Terdapat pelbagai aplikasi dan laman web avatar yang dapat membantu kami membuat avatar dalam talian.

Kartun Avatar biasanya digunakan sebagai identiti peribadi di internet. Tetapi kerana reka bentuk dan imejnya yang unik, banyak orang menyukainya dan dibuat mengikut trend moden semasa. Sekiranya kita tidak selesa menggunakan foto asli di internet, menggunakan kartun avatar tentunya boleh menjadi alternatif yang tepat untuk dicuba.

Di era moden ini yang sangat mudah, ternyata cara membuat avatar anda sendiri tidak memerlukan kemahiran reka bentuk yang sangat canggih. Terdapat pelbagai aplikasi dan laman web avatar yang dapat membantu kami membuat avatar dalam talian .

BACA JUGA
  • Cara Membuat Avatar 3D Wajah Anda Sendiri dengan MyIdol
  • Inilah Perbezaan Antara Emoji, Emoticon dan Pelekat

Cara Mudah Membuat Avatar Anda di Android

1. MukaQ

FaceQ adalah salah satu aplikasi pembuat avatar pertama yang saya cadangkan agar anda mencuba. Aplikasi ini mempunyai banyak jenis reka bentuk avatar yang dapat dipilih sesuai dengan keperluan, reka bentuk, dan penampilan anda untuk avatar yang dihasilkan juga penuh dengan berbagai warna yang tentunya sesuai dengan karakter dan keperibadian anda.

2. Avatar Telefon Pintar

Aplikasi avatar ini juga memudahkan untuk membuat watak avatar yang sesuai dengan keperibadian anda. Dengan Smartphone Avatar, anda akan menghadapi banyak pilihan untuk membuat gambar avatar anda sendiri yang sesuai dengan keperluan anda. Terdapat banyak gambar yang boleh anda sesuaikan seperti bentuk wajah, mata, potongan rambut, atau aksesori lain yang boleh dipilih mengikut kehendak anda.

3. Pembuat Avatar

Bagi anda peminat anime, aplikasi avatar ini patut dicuba sebagai pilihan untuk membuat avatar. Pembuat Avatar membolehkan anda membuat gambar avatar dalam animasi keren. Aplikasi ini juga mempunyai banyak ciri yang dapat anda terokai dengan memuat turunnya secara langsung di Google Play.

4. WeeMee

Aplikasi avatar yang terakhir disyorkan ialah WeeMee . WeeMee mempunyai ciri yang cukup lengkap berbanding dengan aplikasi pembuat avatar lain. Pelbagai bentuk watak yang menggambarkan profesi dan aktiviti disediakan sepenuhnya untuk anda pilih dan gunakan. Di samping itu, terdapat banyak ciri yang dikemukakan oleh WeeMee dan pastinya anda tidak akan kecewa menggunakan aplikasi avatar ini untuk membuat gambar avatar yang sesuai dengan keinginan anda. WeeMee juga terkenal dapat menghasilkan gambar avatar dengan kualiti resolusi tinggi.

Daftarkan laman web untuk membuat gambar Avatar anda sendiri

Sebagai tambahan kepada 4 aplikasi di atas, anda juga boleh membuat avatar dalam talian dengan beberapa pilihan laman web popular di bawah:

5. Pilih Muka

Pick a Face adalah laman web untuk membuat gambar avatar secara dalam talian secara percuma, tetapi untuk menghasilkan gambar beresolusi tinggi, kami diharuskan membayar $ 1.69 .

6. Hadapi Manga Anda

Imej avatar yang disajikan di laman web ini lebih berkesan dengan watak anime atau manga. Mari cuba sementara masih percuma.

7. Avatar South Park Studios

Sekiranya anda pernah melihat watak animasi South Park , maka laman web untuk membuat avatar dalam talian ini diilhamkan oleh watak animasi. Reka bentuk gambar avatar yang disajikan di laman web juga dibuat serupa dengan watak asalnya. Walaupun begitu, ciri-ciri yang disediakan oleh laman web ini tidak kurang menarik daripada yang lain. Cuba ia.

Cara Membuat Imej Avatar Anda Secara Dalam Talian

  • Lawati laman web berikut Pick a Face. Kemudian pilih bahasa Indonesia.

  • Kemudian klik butang "buat Avatar".

  • Mulakan reka bentuk avatar anda. Setelah selesai, anda boleh mengklik butang simpan atau tetapkan semula untuk memulakannya semula.

Mulakan rancangan

Keputusan

Seronok lagi, anda boleh berkongsi hasil gambar avatar secara langsung ke media sosial atau dengan memilih untuk memuat turunnya secara langsung.

Itulah cara untuk membuat avatar anda sendiri di Android. Berminat untuk mencubanya? Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda di ruangan komen!

Artikel Berkaitan