Simpan Kuota, Inilah Cara Streaming Muzik di YouTube ke MP3!

Ingin mendengar muzik di YouTube tetapi sering terganggu kerana anda perlu memainkan video? JalanTikus adalah cara untuk mendengar muzik dari YouTube tanpa memainkan video.

YouTube digunakan secara meluas oleh pengguna untuk berkongsi banyak muzik karyanya. Ada yang membuat cover lagu orang lain, ada juga yang berkongsi video muzik asli yang dibuatnya.

Memandangkan banyak pilihan muzik di YouTube, banyak pengguna lebih suka mendengarkan muzik di YouTube daripada melalui aplikasi pemain muzik lain. Untuk hasil maksimum, mari bermain muzik dari YouTube di latar belakang untuk menjadi MP3!

BACA JUGA
  • Cara Mendengar Muzik di YouTube Tanpa Memainkan Video
  • Shhh, Inilah Kata Kunci yang Diharamkan di YouTube!
  • Inilah Gaji Raditya Dika Dari Youtube Setiap Bulan

Cara Memainkan Muzik dari YouTube di Latar Belakang

Ada kalanya lagu-lagu keren tidak ada di Spotify atau JOOX, tetapi ada di YouTube. Untuk mendengarkan muzik di YouTube dengan penjimatan kuota, mari streaming muzik di YouTube ke MP3! Oleh itu, anda boleh memainkan muzik dari YouTube di latar belakang.

Y Music, Aplikasi Pemain Muzik dari YouTube!

Berbeza dengan aplikasi streaming muzik yang popular seperti Spotify dan JOOX, di YouTube anda dapat dengan mudah mencari lagu baru dari pemuzik kreatif. Jadi, untuk dapat bermain muzik dari YouTube di latar belakang, sila download Y Muzik APK .

Aplikasi Video & Audio Garent DOWNLOAD
  • Setelah aplikasi Y Music dipasang, sila buka aplikasinya dengan segera. Pilih Langkau hanya jika anda tidak mahu menonton video tutorial untuk digunakan.
  • Setelah masuk, anda akan berasa kagum dengan antara muka Y Music yang ringkas dan mudah difahami. Jadi walaupun ini pertama kali menggunakannya, anda akan segera mengetahui apa yang harus dilakukan.
  • Pada tab Carian Dalam Talian , anda dapat mencari lagu apa yang ingin anda dengarkan. Kerana disatukan dengan YouTube, hasil carian berdasarkan YouTube. Anda boleh memainkan muzik yang dipaparkan secara langsung tanpa memainkan video.
  • Bukan hanya memainkan muzik streaming, anda juga boleh memuat turun muzik yang ada.
  • Semasa memainkan muzik dari YouTube menggunakan Y Music, anda masih dapat menggunakan aplikasi lain dengan lancar. Jadi tenang, apabila ada pemberitahuan masuk atau ingin mengemas kini di media sosial, muzik yang anda dengarkan dari YouTube akan terus berjalan di latar belakang.

Bagaimana ia menyeronokkan? Tidak hanya dapat digunakan untuk memutar musik dari YouTube di latar belakang Android, Y Music juga dapat digunakan untuk mengunduh MP3 dari YouTube. Jadi jimat lebih banyak kuota. Hebat, bukan?

Artikel Berkaitan