Inilah Cara Membuat KUMPULAN di Instagram, Mudah dan Cepat!

Berikut adalah dua cara untuk membuat kumpulan di Instagram. Tidak berpuas hati dengan kumpulan yang hanya ada dalam aplikasi sembang? Sekarang anda boleh membuat kumpulan di media sosial, salah satunya adalah Instagram. Bagaimana?

Pada era teknologi ini, kecenderungan manusia yang sangat suka berkumpul dengan rakan-rakan sebenarnya dijangkiti alat. Ya, hampir semua aplikasi sembang pasti menyediakan ciri kumpulan yang membolehkan pengguna dan beberapa rakan berbual bersama di aplikasi tersebut.

Tidak berpuas hati dengan kumpulan yang hanya ada dalam aplikasi sembang? Adakah anda juga ingin mempunyai kumpulan di aplikasi media sosial? Di Instagram misalnya? Tidak perlu risau kerana sekarang anda juga boleh membuat kumpulan di Instagram . Jaka akan memberi anda dua cara, mari kita dengar.

BACA JUGA
  • Instagram Membuat Anda Tidak Berkeyakinan! 4 Fakta Mengejutkan Instagram Ini
  • Cara menyembunyikan gambar 'Tacky' di Instagram tanpa menghapusnya
  • Ingin menjadi selebriti? Mesin Unik Ini Menjual Seperti Instagram!

2 Cara Membuat Kumpulan di Instagram

1. Buat Kumpulan Instagram Menggunakan Mesej Langsung (DM)

Cara pertama adalah dengan menggunakan mesej langsung atau ciri DM . Selain mengirim pesan, fitur ini juga dapat digunakan untuk membuat grup, Anda tahu. Bagaimana caranya?

Pergi ke bahagian DM > Taipkan mesej , misalnya "Hai kawan! Buat kumpulan di Instagram, ok?" > Pilih beberapa rakan yang anda mahu menjadi ahli kumpulan > Namakan kumpulan dalam "Namakan kumpulan ini ..." yang secara automatik muncul setelah anda memilih rakan anda> Jadilah kumpulan yang anda buat.

2. Buat Kumpulan Instagram Menggunakan Kisah

Selain DM, anda juga boleh membuat kumpulan di Instagram menggunakan ciri Instagram Story . Selain memposting foto atau video momen berharga anda, fitur ini juga dapat digunakan untuk membuat grup. Bagaimana?

Pilih menu cerita dan buat foto / video yang ingin anda hantar> Tekan "Seterusnya" > Pilih beberapa rakan yang anda mahu menjadi ahli kumpulan > Pilih "Kumpulan Baru" > Beri nama kepada kumpulan anda> Jadilah kumpulan yang anda buat.

Itu adalah dua cara untuk membuat kumpulan di Instagram. Jadi, di mana sahaja dan bila-bila masa yang anda mahukan, anda masih boleh bergaul dengan rakan kerana anda mempunyai bekas kumpulan yang disertakan di Instagram. Berminat untuk terus membuat kumpulan di IG?

Baca juga artikel mengenai Kumpulan atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan