5 Permainan Gimbot Legenda yang Kini Anda Boleh Mainkan di Android

Masih ingat pada tahun 90-an permainan yang sangat popular dengan kanak-kanak pada masa itu kebanyakannya permainan gamewatch (Gimbot). Nah, permainan sekolah lama yang kini anda boleh mainkan pada tablet Android.

Masih ingat pada tahun 90-an permainan yang sangat popular dengan kanak-kanak pada masa itu kebanyakannya permainan gamewatch (gimbot). Dalam artikel ini, Jaka ingin membentangkan 5 permainan permainan lama sekolah lama yang kini boleh anda mainkan di Android. Sebut sahaja beberapa nama permainan permainan jam tangan terkenal Bar Barat, Tetris, Sub Marine Battle, Heli Battle, dan lain-lain.

Apa yang membuat kita terlepas permainan? Terutama bagi anda yang lahir pada tahun 80an dan 90an? Pertama, bentuk watak permainan sangat baik pada masa itu. Kedua, muzik latar permainan sangat bagus apabila anda mendengarnya semasa anda bermain permainan dan membuat semangat bermain. Ketiga, ternyata gamewatch atau gimbot secara tidak sengaja menyokong mobiliti kerana dapat dibawa ke mana saja.

BACA JUGA
  • 4 Game Clash Royale lebih menarik daripada yang asli
  • 15 Permainan MOBA Terbaik 2020 pada Android dan PC, Lebih Baik daripada ML dan Dota 2!

5 Permainan Gimbot Legenda yang Kini Anda Boleh Mainkan di Android

1. Bar Barat

Permainan Western Bar yang terkenal pada tahun 80-an dan 90-an. Kanak-kanak kecil pada masa itu mesti tahu dan suka bermain. Dari nama yang pasti kita tahu, ini adalah permainan menembak di bar. Semasa bermain permainan ini, tugas kita adalah menembak botol, kaca yang dilemparkan oleh bartender. Tetapi berhati-hatilah, jadi jangan hanya menembak bom atau kerana anda menembaknya salah, anda sebenarnya menembak pelawat yang sedang makan. Sekiranya seperti itu, mereka akan menyerang anda sebagai gantinya. Sekiranya terkena lemparan mereka, watak anda boleh mati. Anda hanya mempunyai tiga peluang. Skor dikira berdasarkan jumlah objek yang berjaya anda tangkap.

Muat turun permainan Western Bar

Bentuk asal konsol permainan bar Barat:

2. Pertempuran Heli

Tugas anda adalah untuk mengalahkan helikopter lain yang menyerang anda. Juga berhati-hati dengan senjata anti-pesawat dari bunker musuh. Anda mempunyai dua jenis senjata untuk digunakan. Pertama peluru berpandu digunakan untuk menembak helikopter musuh. Kedua, bom untuk menghancurkan bunker pertahanan musuh. Anda boleh bergerak ke depan, ke belakang, ke atas dan ke bawah untuk mengelakkan serangan musuh anda. Skor akan meningkat apabila anda berjaya menghancurkan helikopter dan bunker.

Memuat turun permainan Heli Battle

Bentuk asal permainan permainan konsol Heli Battle:

3. Kung Fu

Tugas anda adalah mengalahkan musuh yang keluar untuk memukul anda. Anda mempunyai dua pilihan serangan, Pukul untuk memukul lawan dan Tendang untuk menendang lawan anda. Anda boleh bergerak ke atas, bawah, kiri, kanan. Markah anda dikira berdasarkan berapa banyak musuh yang dapat anda kalahkan ya. Sudah jelas dari nama permainan ini pasti berkaitan dengan Kungfu betul.

Muat turun permainan Kung Fu

Bentuk asal permainan menonton konsol Kung Fu:

4. Tetris

Dalam permainan ini, anda ditugaskan untuk mengatur blok yang muncul. Sekiranya anda berjaya mengatur blok menjadi satah rata dengan ukuran minimum 2x2, anda akan mendapat markah. Semakin tinggi tahapnya, semakin cepat kelajuan pancaran akan muncul. Ini akan menguji sejauh mana kemahiran anda menyusun blok dengan cepat. Kelebihan permainan retro ini, selain mengatur blok terdapat juga pelbagai permainan lain seperti ping-pong, perlumbaan kereta, ular, tinju, dan lain-lain.

Muat turun Permainan Retro Sebenar

Bentuk asal konsol permainan tetris:

5. AliceGameWatch

Ternyata permainan ini mengenai Alice telah wujud sejak tahun 80-an. Dan terbukti sangat popular pada masa itu bersama dengan filem terkenal Alice in Wonderland . Tugas anda adalah menyampaikan teh kepada gadis di sebelah kiri. Jangan biarkan anda terkena pisau dari Midori (di atas), tetapi jika dia melemparkan tangkapan kek. Terdapat dua pilihan, permainan A dan permainan B . Permainan A lebih santai, tetapi jika tahap anda sudah maju, anda boleh mencuba Game B. Setiap kali anda berjaya menyampaikan teh, maka anda akan mendapat 3 mata.

Muat turun permainan AliceGameWatch

Bentuk asal konsol permainan Alice:

Nah, berikut adalah 5 Permainan Gimbot Legenda yang Kini Anda Boleh Mainkan di Android. Dengan bermain permainan ini kita dapat sambil mengingati zaman kanak-kanak dahulu. Selamat berzikir!

Artikel Berkaitan