Dijamin sesuai, 8 Petua Penting Ini Semasa Menggunakan Tinder

Ingin mendapatkan perlawanan dari Tinder dan berkahwin terus selepas 7 hari seperti Rey Utami? Untuk anda yang bujang, lebih baik membaca petua atau cara mencari pasangan dalam Aplikasi Tinder.

Adakah anda bujang? Atau sudah lama anda bujang? Apa sahaja yang anda suka, namanya tidak bagus. Oleh itu, pasang aplikasi temu janji dalam talian Tinder . Anda tidak mahu menjadi seperti Rey Utami yang dapat menandingi lelaki kaya dari Tinder? Bayangkan saja, ketahuilah dari Tinder 7 hari, dia segera berkahwin! Adakah cemburu?

Keberadaan Tinder sebagai aplikasi temu janji dalam talian di telefon pintar memang wajar dilakukan. Sebabnya, aplikasi ini akan menjadikan anda bujang untuk mendapatkan pasangan. Untuk mendapatkan pasangan lebih cepat di Tinder, JalanTikus adalah cara untuk mendapatkan perlawanan di Tinder.

BACA JUGA
  • 5 Aplikasi Janji Temu Dalam Talian Dewasa Indonesia
  • 4 Aplikasi Android untuk Memudahkan Orang Tunggal untuk Mencari Rakan Kongsi

Petua Menggunakan Tinder untuk Berpasangan Dengan Cepat

Berfokus untuk membantu pengguna telefon pintar mencari pasangan, Tinder dibuat semudah mungkin dengan sistem Match untuk meningkatkan chemistry antara pengguna. Sekiranya anda berdua sepadan atau menyukai satu sama lain, maka anda boleh berinteraksi dengan Peti Masuk yang disediakan. Sekiranya anda tidak sepadan, anda tidak akan dapat berbual dengan sesiapa pun. Oleh itu, mari kita menguruskan Tinder anda dengan lebih baik supaya anda dapat mendapatkan pasangan dengan cepat!

1. Laraskan Jarak dan Umur

Pengguna telefon pintar kebanyakannya berasal dari bandar besar, termasuk Tinder yang lebih banyak digunakan di bandar besar. Sekiranya anda berada di pinggiran atau daerah terpencil, salah satu cara untuk mencari pasangan di Tinder adalah dengan menetapkan jarak pencarian agar jauh sehingga peluang anda bertemu pasangan anda di Tinder adalah lebih besar. Dan jangan lupa, selalu terbuka untuk semua pasangan usia yang mungkin.

Dengan menyesuaikan jarak dan usia pencarian pasangan anda, semakin banyak orang akan ditunjukkan kepada anda sehingga peluang untuk bertemu dengan orang yang sama-sama sesuai adalah lebih besar. Tetapi ingat, jika jaraknya semakin jauh, maka semakin jauh anda harus pergi ke pasangan anda jika suatu hari anda ingin bertemu.

2. Suka Perkara Popular di Facebook

Bersepadu dengan Facebook, semua maklumat yang dipaparkan di Tinder berdasarkan pada apa yang ada di profil Facebook anda. Uniknya, Tinder menggunakan algoritma membuat perlawanan berdasarkan perkara yang anda suka di Facebook. Jadi, banyak suka perkara popular di Facebook. Semakin banyak perkara yang anda suka, semakin baik peluang anda berjumpa dengan orang yang mempunyai perkara yang anda berdua sukai.

3. Huraikan Diri Anda dengan jelas

Tidak seperti Twitter, yang hanya mempunyai 140 watak untuk membuat catatan, anda mempunyai 500 watak untuk menggambarkan diri anda di Tinder. Terangkan apa yang anda dan apa yang anda mahukan di Tinder. Jangan terlalu jelas ketika anda mencari pasangan, tetapi terangkan perkara menarik tentang anda yang akan membuat orang berminat untuk menyambut ketika pertandingan.

4. Banyak Memberi SEPERTI

Sedap menggunakan Tinder adalah sistem sapu atau slaid untuk mencari pasangan. Apabila anda menyukai seseorang di Tinder, leret ke kanan. Apabila tidak sesuai, leret ke kiri. Sekarang, untuk mendapatkan pasangan di Tinder, cubalah banyak alias leret kanan yang memberi SEPERTI kepada orang yang anda sangat gemari. Anda tidak perlu sombong, orang tidak akan tahu berapa banyak yang anda suka. Ini sangat berguna untuk membuka peluang anda untuk bertemu dengan orang yang sama-sama sesuai.

5. Cari Foto Terbaik Anda

Tidak seperti kebanyakan aplikasi sembang, aplikasi temu janji terbaik dalam talian Tinder tidak dapat digunakan untuk menghantar foto. Oleh itu orang akan bergantung pada foto profil anda untuk menilai penampilan anda.

Mengenai perkara yang harus anda perhatikan ketika menyiarkan foto di Tinder, yaitu:

  • Cari gambar profil yang jelas dan menarik. Jangan melampirkan foto dengan pose foto KTP atau kembali ke kamera di Tinder kerana dijamin orang tidak akan berminat. Foto yang menunjukkan bahagian sukan lebih digemari oleh gadis atau lelaki di Tinder.
  • Pasang sekurang-kurangnya 4 foto. Tinder membolehkan anda menghantar hingga 6 foto. Pilih gambar yang menarik!
  • Jangan pasang foto yang sesak. Menggabungkan foto akan membuat orang bingung untuk menilai siapa anda. Kelak anda akan dianggap introvert.

6. Gunakan Foto yang Mencerminkan Keperibadian Anda

Untuk menjadikan profil Tinder anda lebih menarik, cuba terapkan konsep foto profil yang sesuai dengan keperibadian anda. Caranya, dari 6 slot foto yang tersedia, cuba berikan satu foto yang membuat anda kelihatan hadir, yang kelihatan atletik, yang kelihatan canggih, dan gambar ketika anda bercuti di suatu tempat. Ini akan membantu menarik nilai menarik dari profil anda.

7. Pertandingan, Batang dan Bicara

Setelah mencari pasangan yang sepadan, jangan segera diajak berbual. Ikuti profilnya terlebih dahulu supaya dia tahu seperti apa orang itu. Caranya sangat mudah, cari namanya sahaja di Facebook, pasti ada. Masalahnya ialah Tinder menggunakan senarai untuk Facebook. Setelah mengejarnya, anda akan segera membualnya dengan maklumat yang anda dapat sebelumnya.

8. Jangan Lupa Memindahkan Kapal

"Kapal" yang dimaksudkan oleh JalanTikus adalah aplikasi. Sekiranya sudah sama serasi di Tinder, segera beralih ke aplikasi sembang lain, seperti WhatsApp, BBM atau LINE. Selain mempunyai ciri yang lebih lengkap, dengan berpindah ke aplikasi sembang lain, anda akan kelihatan serius untuk meninggalkan Tinder kerana anda merasa seperti dia. Sekiranya anda masih berada di Tinder, tangan atau tangannya mungkin gatal mencari pasangan Match yang lain bukan?

Apl Sosial & Pemesejan BlackBerry DOWNLOAD Naver Sosial & Pemesejan DOWNLOAD Apps WhatsApp Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

Nah, itu 8 petua untuk menggunakan Tinder supaya anda dapat mendapatkan pasangan dengan cepat. Adakah anda bosan menjadi bujang? Oleh itu, mari pasang Tinder dan jalankan mencari jodoh di Tinder yang disediakan oleh JalanTikus.

Artikel Berkaitan