Wanwan Mobile Legends: Build, Skill, & Cara Menggunakannya | Wira Marksman Dijamin Savage!

Adakah anda ingin tahu mengenai wira Marksman ini dari Oriental Fighters? Lihat ulasan wira Wanwan Mobile Legends terkini, binaan, kemahiran dan cara menggunakannya.

Dalam kehidupan, hanya ada kepastian. Salah satunya berkaitan dengan pertanyaan, "Bilakah Hero Wanwan Mobile Legends akan dilepaskan?" .

Tidak perlu menunggu lebih lama lagi, Wanwan Mobile Legends secara rasmi telah hadir di permainan mudah alih MOBA paling popular di Indonesia pada 26 Oktober 2019 di patch 1.4.30, geng.

Salah seorang anggota Oriental Fighters Mobile Legends, banyak orang berpendapat bahawa Wanwan Mobile Legends terlalu berkuasa (OP).

Penasaran dengan tinjauan? Berikut adalah cadangan untuk membina, mengulas kemahiran, dan cara menggunakan Wanwan Mobile Legends yang mesti anda ketahui.

 • Harga Hero Wanwan Mobile Legends
 • Ulasan Kemahiran Mobile Legends Wanwan
 • Analisis Gaya Main mengenai Wanwan Mobile Legends
 • Bangun Wanwan Mobile Legends Terbaik dan Menyakitkan
 • Petua Menggunakan Wanwan Mobile Legends
 • Kekuatan dan Kelemahan Wanwan Mobile Legends
 • Wanwan Mobile Legends: Hero of Oriental Fighters Marksman with Unique Ultimate Skill

  Seperti yang telah disebutkan oleh Jaka dalam tajuk tersebut, Wanwan adalah wira Mobile Legends terbaru yang memasuki peranan Marksman, sama seperti Kimmy dan Lesley.

  Sesuai dengan peranannya sebagai Marksman, Wanwan mengkhususkan diri dalam serangan jarak jauh dengan kerosakan yang besar.

  Tetapi, mereka juga diketahui sangat rapuh dan memerlukan usaha dan kemahiran dari pemain untuk terus hidup. Selain itu, anda boleh mengatakan bahawa menggunakannya memerlukan ketangkasan jari.

  Sebelum membincangkan hal-hal teknikal, Jaka ingin membincangkan sedikit latar belakang dan kisah Wanwan Mobile Legends yang mesti anda ketahui.

  Kisah Legenda Mobile Wanwan, Harimau Putih Nimble

  Seperti kebanyakan pahlawan di Mobile Legends, Wanwan mempunyai beberapa fakta unik yang diambil dari budaya Cina yang diterapkan pada Oriental Fighters .

  Pasukan ini terdiri daripada Zilong , Naga Merah dari Timur, Baxia , Penyu Hitam dari Utara, Ling , Burung Biru dari Selatan, dan Wanwan , Harimau Putih dari Barat.

  Dalam mitologi Cina, mereka dijuluki sebagai empat haiwan pelindung dan dalam permainan Mobile Legends itu sendiri, pasukan yang mempunyai keempat watak di atas akan mendapat buff peningkatan kecepatan.

  Dari segi penampilan, Wanwan mengingatkan Jaka dengan watak Chun-Li dari siri permainan pertempuran paling popular, Street Fighter dengan dua roti dan cheongsam yang sangat unik!

  Tetapi dari segi permainan, sepertinya Moonton terinspirasi oleh watak Tenten dari anime Naruto yang mempunyai nama dan pengkhususan senjata jarak jauh yang serupa.

  Dalam permainan Mobile Legends, Wanwan bersenjatakan panah kecil di tangan kirinya sebagai senjata utamanya.

  Tetapi jangan tertipu dengan penampilannya yang comel! Kerana wira ini boleh menjadi pembunuh Tank , bahkan mereka yang terkuat dan paling tebal sekalipun. Ngeri, kan?

  Harga Hero Wanwan Mobile Legends

  Hero Wanwan Mobile Legends dilancarkan dengan harga 32,000 Battle Points atau 599 Diamond . Pada pelepasan awal, anda boleh memiliki wira ini dengan potongan harga hingga 419 Diamond.

  Selain hadir dengan kulit lalai Wanwan - Agile Tiger, anda juga boleh membeli kulit Elite Wanwan - Darting Star untuk 188 Diamond .

  Ulasan Kemahiran Mobile Legends Wanwan

  Apa yang menjadikan Wanwan unik bukan hanya penampilannya, tetapi gaya permainan dan kemahirannya, kumpulan itu.

  Kerana seperti yang dikatakan Jaka sebelumnya, kemahiran Wanwan Mobile Legends cukup unik dan membezakannya dengan pahlawan Marksman yang lain.

  Berikut adalah senarai dan ulasan kemahiran Wanwan Mobile Legends dengan penerangan ringkas, geng.

  1. Tiger Pace - Kemahiran Pasif

  Wanwan dapat mendedahkan Kelemahan sebagai titik lemah lawan yang diserang dan melakukan kerosakan yang benar-benar setara dengan 2.5% Max HP jika ia menyerang Kelemahan.

  Sekiranya mencecah semua titik Kelemahan, Wanwan akan meningkatkan kerosakan sebanyak 30% selama 6 saat.

  Wanwan juga dapat bergerak dalam jarak dekat sambil melempar Dart Sleeve . Kelajuan pergerakan ini berskala dengan kelajuan serangan.

  2. Jalan Menelan - Kemahiran 1

  Wira ini menembak Fire Swallow ke arah yang ditentukan dan wira yang terkena memicu Tiger Pace untuk mendedahkan Kelemahan musuh.

  Serangan pertama akan menyebabkan sejumlah kerosakan tambahan dan kesan perlahan 30% selama 1.5 saat.

  Wanwan dapat menarik balik serangannya dan wira yang terkena dua kali akan terpegun selama 0.5 saat.

  3. Jarum di Bunga - Kemahiran 2

  Wanwan menghilangkan kesan kawalan orang ramai yang terjejas dan melepaskan Jarum Mati kepada musuh-musuh di sekitarnya.

  Serangan ini juga mengaktifkan Tiger Pace dan menangani kerosakan pada pahlawan terdekat.

  4. Panah Tang - Kemahiran Utama

  Kemahiran utama Wanwan hanya dapat dilakukan jika berjaya melanda semua Kelemahan pahlawan musuh.

  Wanwan akan menembak anak panah berulang kali selama 2.5 saat. Sekiranya musuh pertama terbunuh, Wanwan akan menukar sasaran dan menambah 1 saat tambahan.

  Menembak dari kemahiran utama Wanwan akan dikira sebagai serangan dasar dan jumlah anak panah yang ditembak akan berskala dengan kecepatan serangannya.

  Analisis Gaya Main mengenai Wanwan Mobile Legends

  Sebagai wira Marksman, Wanwan jelas mengkhususkan diri dalam serangan jarak jauh hingga jarak jauh dengan panahnya.

  Wanwan juga dilengkapi dengan kepakaran Reap / Burst Damage yang berkesan untuk membunuh musuh dan menyebabkan kerosakan besar dalam waktu yang singkat.

  Sayangnya, untuk mengawal wira yang satu ini agak mudah dan sukar, kerana anda boleh mengatakan bahawa Wanwan terlalu tangkas dan memerlukan kepantasan tangan untuk memainkannya.

  Sama seperti pensil tajam, Wanwan boleh menjadi sangat sakit dan rapuh. Terutama jika anda bertemu dengan pahlawan Assassin musuh, geng.

  Bangun Wanwan Mobile Legends Terbaik dan Menyakitkan

  Melihat keahliannya, Wanwan Mobile Legends memerlukan item untuk meningkatkan kelajuan serangan.

  Nah, berikut adalah cadangan untuk membina Wanwan Mobile Legends dan yang terbaik yang boleh anda gunakan dalam pertandingan.

  • Swift Boots , adalah salah satu item yang diperlukan untuk meningkatkan kelajuan pergerakan sambil menambahkan sejumlah kecepatan serangan dari Wanwan.
  • Demon Hunter Sword , adalah item yang memberikan kerosakan serta meningkatkan kecepatan serangan. Kesan item ini adalah untuk meningkatkan fizikal serangan dan memberi sejumlah manifestasi kepada Wanwan.
  • Berserker's Fury , berfungsi dalam memaksimumkan pengkhususan Burst Damage dengan meningkatkan kerosakan kritikal dan peluang kritikal dari wira Wanwan.
  • Corrosion Scythe , mempunyai kesan khas untuk melambatkan pahlawan musuh. Ini dapat digabungkan dengan keterampilan Wanwan 2, sementara juga berfungsi untuk meningkatkan kerusakan, kecepatan serangan, dan sejumlah kecepatan gerakan.
  • Endless Battle , adalah item yang lengkap untuk dapat bertarung secara berpasukan dengan pahlawan musuh. Item ini mempunyai kegunaan untuk meningkatkan serangan fizikal dan serangan fizikal tambahan.
  • Blade of Despair , berfungsi untuk meningkatkan serangan fizikal dengan jumlah yang besar dan berpeluang untuk meningkatkan serangan terhadap pahlawan musuh dengan HP di bawah 50%.
  • Raptor Machete (pilihan) , adalah item hutan yang boleh anda gunakan jika anda menggunakan Retribution spell spell dengan peningkatan serangan fizikal dan penembusan fizikal.

  Sementara untuk pilihan mantra pertempuran, anda boleh memilih antara Inspire untuk meningkatkan kelajuan serangan dengan serta-merta atau Pembalasan untuk membantu pertanian.

  Dan untuk pilihan set lambang, anda boleh memilih Custom Marksman Emblem , geng.

  Petua Menggunakan Wanwan Mobile Legends

  Nah, adakah anda memahami kemahiran dan binaan terbaik untuk Wanwan? Sebelum itu Jaka telah meringkaskan beberapa cara untuk bermain Wanwan Mobile Legends yang boleh diaplikasikan dalam satu perlawanan.

  • Pertama, anda mesti dapat belajar menggunakan ketangkasan Wanwan kerana Wanwan sangat bergantung pada pergerakan untuk menyerang dan mempertahankan.
  • Untuk mengaktifkan kemahiran utama, anda harus membiasakan diri dengan lawan dari pelbagai arah dengan kemampuan melompat yang dimiliki oleh Wanwan.
  • Jarak lompatan dalam kemahiran pasif dan jumlah anak panah dalam kemahiran ulung Wanwan ditentukan oleh kelajuan serangan , jadi ini membantu anda memberi tumpuan untuk membina item peningkatan kecepatan serangan.
  • Fasa kedua kemahiran Wanwan 1 dapat digunakan untuk menyerang Kelemahan lawan dari belakang yang sangat berguna untuk mempersiapkan dan mempercepat kemahiran utama Wanwan.
  • Gabungan Wanwan hanya berlaku jika ia berjaya mengatasi semua Kelemahan lawan anda dan menyelesaikannya dengan kemahiran utama. Tetapi pelaksanaannya agak sukar, geng!
  • Skill 2 Wanwan adalah senjata utama anda dalam bertahan sehingga anda mesti tahu masa yang tepat untuk menggunakannya.
  • Dengan potensi kerosakan yang besar dan pergerakan lincah, Wanwan paling berkesan digunakan sebagai Tank pemusnah alias Tank killer hero .

  Kekuatan dan Kelemahan Wanwan Mobile Legends

  Kehidupan tidak sempurna, terutamanya jika ia hanya Mobile Legends: Bang Bang!

  Seperti wira Mobile Legends yang lain, Wanwan juga mempunyai sejumlah kelebihan dan kekurangan yang dibincangkan oleh Jaka seperti di bawah.

  Kelebihan Wanwan Mobile Legends

  • Salah satu dari beberapa pahlawan Marksman yang dapat menyerang ketika bergerak, selain Irithel .
  • Mempunyai pergerakan tangkas dengan kemahiran pasif.
  • Skill 1 Wanwan boleh digunakan untuk menyerang wira Kelemahan lawan yang terletak di belakang.
  • Mempunyai kemahiran 2 yang dapat membantu menghilangkan kesan kawalan orang ramai dari serangan lawan.
  • Mempunyai potensi kerosakan yang sangat besar dengan kemahiran utama yang mematikan.

  Kelemahan Wanwan Mobile Legends

  • Memerlukan pemain yang memahami konsep pergerakan dan kedudukan untuk berfungsi dengan berkesan.
  • Sangat terdedah kepada pahlawan lain yang mempunyai mobiliti tinggi seperti Helcurt , Gusion , dan pahlawan Assassin yang lain.
  • Kemahiran muktamad mempunyai keperluan yang agak sukar untuk diaktifkan dan digunakan dengan cekap.
  • Merupakan wira yang agak sukar untuk bertahan dan membunuh musuh pada awal permainan (permainan awal), tetapi akan cukup kuat di pertengahan hingga akhir permainan.

  Nah, itu sedikit ulasan mengenai Wanwan Mobile Legends, ulasan kemahiran, binaan terkuat, dan cara menggunakannya dalam pertandingan.

  Bermain menggunakan Wanwan memang memerlukan kesabaran dan ketabahan kerana pergerakan dan kemahiran utama Wanwan memerlukan penyesuaian.

  Selain itu, Wanwan adalah jenis watak dengan potensi kerosakan yang tumbuh seiring dengan permainan yang sedang berjalan. Oleh itu, jangan takut kalah pada awal permainan.

  Apa pendapat anda mengenai wira Mobile Legends ini? Atau ada petua dan trik lain? Jangan lupa untuk menyatakan pendapat anda di ruangan komen, ok?

  Baca juga artikel mengenai Mobile Legends atau artikel menarik lain dari Fikri Harish .

  Artikel Berkaitan