Cara Mendaftar WhatsApp Menggunakan Nombor Luar Negara | Sejuk!

Boleh nampak lebih sejuk! Ini adalah cara mendaftar WhatsApp menggunakan nombor luar negara, tentu saja, tanpa perlu membeli atau menggunakan nombor tersebut.

Sebagai salah satu aplikasi sembang yang paling popular, WhatsApp adalah salah satu aplikasi dengan pengguna paling banyak di Android.

Selain banyak ciri, WhatsApp lebih disukai kerana kemudahan dalam mendaftar akaun yang hanya menggunakan nombor telefon bimbit.

Kali ini, Jaka akan memberitahu anda bagaimana cara mendaftar WhatsApp menggunakan nombor asing, alias nombor telefon bimbit asing .

BACA JUGA
  • Cara Membuat Status WhatsApp Lebih Dari 30 Saat tanpa Root
  • 5 Aplikasi WhatsApp Terlarang Super Canggih yang Selamat Digunakan
  • Bagaimana Melihat Teman Lelaki Tersembunyi WhatsApp Terakhir!

Cara Mendaftar WhatsApp Menggunakan Nombor Luar Negara

Anda boleh kelihatan lebih sejuk ketika bertukar kenalan WhatsApp kerana walaupun anda tinggal di Indonesia, anda dapat memberikan nombor telefon bimbit rakan anda di luar negara.

Untuk menggunakan nombor telefon bimbit asing sebagai nombor WhatsApp, anda memerlukan bantuan aplikasi bernama Hush. Anda boleh memuat turun aplikasi melalui pautan yang disediakan di bawah.

Aplikasi Produktiviti AffinityClick Inc. MUAT TURUN

Setelah mempunyai aplikasi, anda boleh segera mempraktikkan cara untuk mendaftar WhatsApp menggunakan nombor asing. Cukup ikuti langkah demi langkah di bawah:

  • Buka aplikasi Tersembunyi, kemudian daftar dengan memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda. Teruskan dengan memilih Saya Setuju .
  • Kemudian pilih DAPATKAN NOMOR BARU di kiri bawah untuk mendapatkan nombor telefon bimbit luar negara baru yang akan digunakan untuk mendaftar ke akaun WhatsApp anda.
  • Pilih salah satu negara dalam senarai. Dalam contoh di bawah, Jaka memilih nombor dari Amerika Syarikat. Kemudian pilih kawasan di negara ini untuk mendapatkan kod nombor telefon bimbit tempatan di kawasan itu.
  • Setelah memilih kawasan, anda dapat segera meminta nombor telefon bimbit asing dengan memasukkan tiga nombor pertama dari kawasan yang anda pilih, kemudian tekan Cari . Aplikasi Hushed akan memberikan nombor telefon bimbit baru untuk anda gunakan. Pilih Tuntutan untuk mengaktifkan nombor telefon bimbit.
LIHAT ARTIKEL
  • Setelah mendapatkan nombor telefon bimbit anda di luar negara, teruskan dengan membuka aplikasi WhatsApp. Mula mendaftar atau mendaftar menggunakan nombor telefon bimbit baru. Tukar lajur negara dengan nombor negara baru anda.
  • Pilih negara asal, kemudian masukkan nombor telefon bimbit asing yang telah anda perolehi dari aplikasi Hush. Pilih SETERUSNYA .
  • Masukkan nama dan foto profil anda kemudian tambahkan rakan di kenalan WhatsApp. Anda kini boleh menggunakan WhatsApp dengan nombor telefon bimbit di luar negara.

Itulah kaedah mudah untuk mendaftar WhatsApp dengan menggunakan nombor telefon bimbit asing . Sekarang anda boleh menunjukkan kepada rakan atau merasa lebih sejuk ketika PDKT melalui WhatsApp dengan nombor luar negara. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Numbers atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan