Saksikan filem Rampage (2018), Serangan Haiwan Raksasa Berbahaya

Ingin menonton Rampage (2018) tetapi di mana anda keliru? Jangan risau, pertimbangkan artikel Jaka yang satu ini, geng.

Filem mengenai haiwan liar rasanya ya, geng. Tidak mahu ketinggalan, filem Rampage yang dilancarkan pada tahun 2018 juga mengangkat tema, anda tahu.

Filem yang dibintangi oleh Dwayne "The Rock" Johnson itu diangkat dari permainan arcade bernama Rampage yang popular pada tahun 80-an.

Rampage adalah filem Sci-Fi yang dibungkus dalam aksi mendebarkan. Sekiranya anda ingin menonton filem ini, pertimbangkan artikel Jaka berikut.

 • Filem Fakta Menarik Mengamuk (2018) Filem Penuh
 • Saksikan filem Rampage (2018) Sub Indo
 • Sinopsis Kemarahan Filem (2018)

  Davis Okoye adalah bekas tentera elit Amerika Syarikat yang kini bekerja sebagai ahli primatologi. Dalam karyanya, Davis merawat seekor gorila albino bernama George .

  George dan Davis sangat dekat dan mempunyai hubungan dalaman. Ini kerana George telah diperlakukan oleh Davis sejak dia masih bayi.

  Singkat cerita, George dijangkiti oleh bahan kimia beracun. Akibatnya, tubuh George berubah menjadi gergasi dan garang.

  Bukan hanya George, bahan kimia itu juga menjangkiti serigala bernama Ralph dan buaya bernama Lizzie . Kedua haiwan itu berubah menjadi raksasa dan mengganas di sekitarnya.

  Davis tidak berdiam diri. Dia cuba menghentikan ketiga-tiga haiwan gergasi itu dengan bantuan ahli genetik bernama Dr. Kate Caldwell .

  Davis mencari jalan untuk mengembalikan George gorila yang dikasihi kembali ke ukuran asalnya. Sebaliknya, dia juga cuba mendedahkan siapa yang berada di belakang eksperimen kimia tersebut.

  Adakah Davis menghentikan keganasan haiwan gergasi itu? Saksikan sendiri, geng!

  Filem Fakta Menarik Mengamuk (2018) Filem Penuh

  Setelah membaca sinopsis, adakah anda sudah mula berminat untuk menonton Rampage? Sekarang, Jaka akan memberitahu anda beberapa fakta menarik dari filem Rampage.

  • Davis menenangkan George dengan menggunakan perkataan dari bahasa isyarat yang bermaksud batu . Batu atau The Rock adalah nama pentas Dwayne Johnson, pemeran Davis.

  • Gorilla George dan Ralph the Wolf mempunyai nama yang sama dengan permainan video. Hanya nama Lizzie buaya yang tidak ada dalam permainan.

  • Pada mulanya, George adalah gorila biasa. Namun, agar tidak dianggap menjiplak King Kong, warna bulu George dijadikan albino.

  • Mesin permainan arked asli Rampage dapat dilihat di lokasi pejabat Claire Wyden.

  • Dalam satu adegan, George membawa manusia di sebuah bangunan kemudian memakannya. Ini adalah rujukan dari permainan di mana George terpaksa memakan manusia untuk mengisi darahnya.

  Saksikan filem Rampage (2018) Sub Indo

  TajukMengamuk
  Menayangkan 13 April 2018
  Jangka masa 1 jam 47 minit
  Pengeluaran Pawagam Baris Baru
  Pengarah Brad Peyton
  Pelakon Dwayne Johnson, Naomie Harris, Malin Akerman
  Genre Aksi, Pengembaraan, Sci-Fi
  Penarafan 51% (RottenTomatoes.com)


  6.1 / 10 (IMDb.com)

  Setelah membaca sinopsis dan fakta menarik, dan menonton treler dari filem Rampage, anda mesti benar-benar ingin tahu menonton filem ini, bukan?

  Jangan risau, geng Jaka akan memberi anda pautan untuk menonton Rampage, yang pastinya menarik dan mendebarkan.

  >>> Tonton Rampage Filem (2018) <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem Rampage, yang dibintangi oleh pelakon Dwayne Johnson. Sekiranya anda peminat filem aksi dan fiksyen sains, dijamin anda pasti akan menyukainya.

  Jumpa di artikel Jaka yang lain, geng!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan